Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OKRES A WYJAZD

Polecane posty

Gość gość

Czuję, że okres zepsuje mi wyjazd ;/ Wypada mi podczas kilkunastogodzinej, ciężkiej (choć kocham jeździć, ale trzeba być w dobrej kondycji) podróży. Nie chodzi o krew, bla, bla, bla, tampony okey, ale o moje koszmarne samopoczucie - ból brzucha, krzyża, głowy, mdłości, uderzenia gorąca, osłabienie. Drugiego dnia jestem praktycznie nieżywa a wtedy zapowiada się bardzo intensywny dzień. Nie wiecie jak można w KILKA DNI przesunąć okres? próbowałam witaminą C 2 tabl x3 ale raczej nie pomogło. mam mega regularne cykle ;/.

Gość gość
tabletki anty ale najlepiej je zacząć brać wcześniej żeby organizm się przyzwyczaił.

Gość gość
anty odpadają, jestem za młoda, musiałabym isc z matką no i potrzebuję najpóźniej za 2-3 dni dostać miesiączkę albo ew. później za jakies 2 tygodnie. Myślałam, ze ta witamina C podziała, ale cholera nie ;/.

Gość xHerrFranekzweix
zajdź w ciążę ekspresową

Gość gość
zabawne strasznie ;/.

Gość gość
Nic nie poradzisz wobec tego.

Gość gość
A nie znacie jakiegoś silnego środka przeciwbólowego, który by pomógł? biorę co prawda nimesil, i trochę pomaga, jak dwie saszetki wezmę, ale to można brać chyba góra 3 razy dziennie a mnie po 2 godzinach znowu boli ;/. Faszeruję sie tabletkami po prostu...

Gość gość
A czemu nie poszłaś z tym problemem do ginekologa?

Gość gość
To nie jest takie proste... byłam z obfitym i bolesnym meisiączkowaniem, ale od ginekologa usłyszałam tylko, że nic nie poradzi, taki "mój urok" jedynie tabletki przeciwbólowe, a one nie działają na mnie ;/. Jak jestem w domu to jakoś daję radę, ale akurat pechowo mi wypadło na wyjazd ;/.

Gość gość
No to trzeba iśc do innego ginekologa. Bo przyczyną może być np. endometrioza albo inne problemy. "PRZYCZYNY BÓLU MIESIĄCZKOWEGO Przyczyna nasilonych bólów miesiączkowych mogą być: - anomalie i wady budowy macicy - zaburzenia hormonalne - choroby drób rodnych (infekcyjno-zapalne, endometrioza, mięśniaki macicy i inne) - stosowane metody lecznicze i profilaktyczne (np. antykoncepcja przy pomocy spiralki, itp.) Anomalie fizyczne macicy mogą być przyczyną bolesnych miesiączek: - niedorozwój macicy (kiedy trzon macicy jest mniejszy niż szyjka macicy), - zmiany położenia macicy (tyłozgięcie lub nadmierne przodozgięcie macicy), - wady wrodzone macicy - macica częściowo przegrodzona lub macica dwurożna), - wady wrodzone szyjki macicy – w tym zrośnięcie się lub zwężenia kanału szyjki macicy, - przeszkoda zlokalizowana w szyjce macicy, co utrudnia wypływ krwi miesiączkowej. Uwaga! Anomalie fizyczne w macicy wykluczyć przed podjęciem leczenia przeciwbólowego! Wykrywa je zwykle lekarz ginekolog - toteż powtarzające się bolesne miesiączki powinny stać się powodem wizyty lekarskiej. "

Gość gość
ale ja byłam u ginekologa, jakis rok temu miałam torbiel na jajniku, która mji pękła co było przyczyną tak silnych bólów miesiaczkowych, ze nie mogłam wytrzymać i prawie tarzałam się po podłodze a teraz są "tylko" silne, wszystko ze mną w porządku, to dziedziczne, matka też tak ciężko przechodziła okres, mam kilka koleżanek, które też tak cierpią i nic ;/

Gość gość
ja mam ten sam ból z tym, że ja to mam zalew, krew mnie dosklownie zalewa strumieniami w drugim dniu okresu. wtedy to nie mogę dosłownie nic zrobic

Gość gość
Jak uważasz. Pozostaje ci tylko obciążać żołądek lekami. Z okresem na wyjazd nic nie zrobisz -jak będzie miał przyjść to przyjdzie. z tego co czytałam jednej z dziewczyn wykryli przyczynę bolesnych okresów dopiero po 11 latach -to była endometrioza.Więc jak widzisz nie zawsze jest to tylko kwestia urody. Rok czasu to bardzo długo. wiele moglo się zmienić.