Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alizzzzaaaa

8 miesięczne dziecko i chipsy

Polecane posty

Gość alizzzzaaaa

Byłam u koleżanki, byłyśmy na podwórku dużej kamienicy, siedziała matka z dzieckiem, matka na oko normalna, schludnie czysto ubrana, dziecko uśmiechnięte zadbane. Ta matka w pewnej chwili zaczęła dawać tej 8 miesięcznej dziewczynce chipsy. Mała nie do końca mogła sobie z nimi poradzić, dławiła się, krztusiła, byłam w naprawdę niemałym szoku jak to zobaczyłam. Bez przesady nie będę tego nigdzie zgłaszać, bo koleżanka mówiła, że to normalna rodzina, bez żadnej patologii, ale tak wstrząsnęła mną ta sytuacja, że musiałam się tym z kimś podzielić

Gość gość
ja ostatnio widziałam dziecko w wózku, ok półtora roku z butelką pepsi...

Gość gość
ciekawe co żrą wasze bachory

Gość FridaKorina85
Tyle razy widziałam maluchy jedzące chipsy ze wcale mnie to nie dziwi, szczerze bardziej się zdziwiłam gdy będąc na wakacjach zobaczyłam mame które kupiła pomidory dała dziecku takiego pomidora ( w spacerówce może 1.5r) a ono zjadło go bez mycia obierania cyrkowania w ciągu kilku chwil, wyglądało trochę z oddali jakby krwotok miało :D bo tak się ubabrało sokiem

Gość gość
a co cię obchodzi cudze dziecko durna szmato? zajmij sie lepiej swoim.

Gość gość
gdybym musiala wybierac to dalabym dziecku tego nieumytego pomidora zamiast chipsow....

Gość gość
wystarczy mi jak przeczytałam sam tytuł ....głupota sięga zenitu u ludzi w obecnych posranych durnowatych czasach! i gościu u góry .,...nie pisz w taki sposób ,że co cie obchodzi czyjeś dziecko !!! bo wszystkich obchodzi fakt ...że ludziom się coraz bardziej jebie w głowach!!! świat to nie tylko Ty sam dla siebie świat to My wszyscy i norm należy przestrzegać ! tak jak to robili kiedyś ludzie była kultura były tradycje była moralność i cała wiedza o życiu przekazywana z pokolenia na pokolenie obecny punkt widzenia typu "róbta co chceta" to najgorsze gówno które prowadzi do upadku człowieka jako człowieka ! teraz zwierz typu świnia dawniej tak bardzo wyśmiewany przze ludzi zdobywa u mnie sto razy więcej szacunku jak taki choćby przedstawiciel naszego gatunku jak ...ty gościu ! bo do czego prowadzi twoje tak denne rozumowanie???

Gość gość
lepszy chips niz nieumyty pomidor, poczytaj lepiej czego mozna sie nabawic po zjedzeniu nieumytych warzyw i owocow

Gość gość
Popieram - lepszy chips niż nieumyty pomidor. Może niekoniecznie dla małego dziecka, ale PRZERAŻA MNIE pomysł, by ZAWIADAMIAĆ SŁUŻBY bo dziecko jadło chipsa!! Kobiety, co wy macie w głowach?? Amerykańskie filmy czy co?? Hitlerowskie zapędy?? Czy wy chiałybyście, żeby ktoś nasyłał na was służby, bo pod waszą opieka dziecko rozbiło kolano??

Gość gość
człowieku nie wiesz co piszesz,po pierwsze chipsy sa cholernie ciężkostrawne i bardzo nie zdrowe a po drugie twarde i ostre! niemowlę może się zadławić!!!!nie no, matka kretynka :O

Gość gość
co do butelki pepsi to moj syn 1,5 r wozi w wozku pepsi ale nie pije ;-) poprostu lubi butelki

Gość gość
to ja raz na rok daje mojej 7 latce chipsy, szok

Gość gość
mam córeczkę 9 miesięcy. Ma już większość ząbków i gryzie bardzo dobrze kurczaka, paluszki, chrupki. Ostatnio jadłem chipsy paprykowe lays i sama wyciągnęła mi z torebki jednego, po czym zjadła go szybko, potem następnego, i jeszcze jednego. To czy sobie poradzi z gryzieniem w ogóle mnie nie martwi, bo wiem, że na pewno. Rozwala mnie podejście rodziców, którzy dają dziecku rozdrobnione papy i wszystko ze smoczka, a gdy moja mała pije wodę mineralną ze szklanki lub butelki takiej zwykłej bez smoczka otwierają oczy szeroko... Je także obiady z ziemniakami, zupy z warzywami, gryzie większe kawałki bez problemu , nie dławi się... Ze smoczka wcale nie chciała jeść - wyrzucała momentalnie butelkę, więc jej z żoną nie wciskaliśmy, tylko dajemy łyżką lub widelcem jeść. Co do chipsów.... Zastanawiam się czy nie zaszkodzi jej to, bo są posypane papryką... Oczywiście więcej jej nie dałem, choć posmakowały bardzo :-)

Gość gość
a gdzie ty autorko chciałabyś to zgłosić?:D