Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdruzgotana2013

mamy którym odebrano dzieci

Polecane posty

Gość zdruzgotana2013

wlasnie mi to grozi,jestem chodzącą lawiną łez,placze bez przerwy,nie moge przestac,instytucje zamiast pomagac-dobijają!!! Nie jestem zadną patologią,znalazłam się na zyciowym zakrecie-chwilowo!! mam remont,zmieniam kuchnię i lazienke i zabrakło mi kasy,remont stanął w miejscu,wystarczył "anonim" od życzliwej (wiem od kogo!) do dzielnicowego,ze nie mam warunkow na trzymanie dzieci i juz mam czarne mysli!! Starsza corka pojdzie od wrzesnia do przedszkola,mlodszą karmię piersią,wiec jako takiej kuchni narazie mi nie trzeba a policja się uparła ze jak nie zrobię kuchni-odbiora mi dzieci to jest absurd!! Nawet bym się tym nie przejeła-uznałabym to jako tylko takie postraszenie,ale natrafiłam na wiele artykułów w necie ze faktycznie za drobnostke ludziom normalnym,porzadnym odbierają dzieci!! Ja nawet nie palę,tym bardziej nie piję,dzieci sa zadbane,czyste,kochane a przyczepili się do tej kuchni. Jesli sa tu takie mamy ktorym sad rodzinny odebrał dzieci,moze tymczasowo? napiszcie,czy sa jakies szanse na odzyskanie dzieci??

Gość meble Bodzio
owszem pewien smiec zrobil to mojej corce

Gość zdruzgotana2013
czyli odebrał ci córkę? opowiesz?

Gość zdruzgotana2013
masz jakies szanse na ozdyskanie coreczki?

Gość meble Bodzio
owszem, pedal

Gość nigdy na to nie pozwól
Nie pozwól zabrać sobie dzieci. Nagłoś sprawę w mediach, bo sama nie dasz rady wygrać.

Gość gość
Co czytam i nie wierze , chca odebrać dzieci za kuchnie ??? Absurd !!!!Przedewszystkim najpierw powinni ci udzielić pomocy mowa o Mops,wiesz sa rózne terapie jak jest problem w rodzinie ale za kuchnie to prowo jak nic

Gość gość
Zgadzam się z postem powyżej.Media,to wielka siła.

Gość gość
Powiem tak jeśli to prawda , to musisz nagłośnić sprawe , boshe jestem w duzo gorszej sytuacji niz ty bo jestem chora , nie mam pracy i Mop-s podchodzi do mnie normalnie owszem interesuja sie wszystkim dziećmi pytaja sie jak w szkole dzieci sobie radza , wysyłaja na rózne kursy i spełniam ich wymogi i jakos wychowuje dzieci nie mam problemów

Gość zdruzgotana2013
jak nagłosnic sprawe w mediach?

Gość zdruzgotana2013
nie to nie jest prowo!!!Jestem sama tym zdruzgotana!! tak wlasnie za kuchnię! niby dzieci musza miec miejsce do przygotowywania posiłkow. Prowo? to znajde ci takie artykuły w necie ze nie uwierzysz.Ja sama czytałąm z gałkami ocznymi na wierzchu i wierzyc się nei chce ale cóż-taka jest rzeczywisctosc. Sama nie chcialam uwierzyc i myslalam ze odbierają tylko ludziom którzy piją przy dzieciach,biora narkotyki zaniedbują dzieci itd...ale nie normalnym porzadnym! Wierzyc się nie chce.Ostania sprawa-co prawda nie u nas tylko w Niemczech ale u nas tez się takie rzeczy sie dzieją.Odebrali 6tygodniowego noworodka ktore matka karmila piersią!! Polka! Bo wlasciciel wymowił im mieszkanie i chcieli wraca do Polski,nie zdażyli...Szok!! Prosze bardzo zaraz ci znajde ten artykuł!

Gość zdruzgotana2013
No wlasnie tez natychmiast postanowilam spełnic ich wymogi,robie ta kuchnię sama wlasnymi rekami,gdy dzieci spia,robie od kilku dni,aby tylko byla,choc minimum! Ja tez nie pracuję,mam 4mies.dziecko.

Gość zdruzgotana2013
masz jakies szanse na ozdyskanie coreczki?

Gość gość
moim zdaniem to prowo, i to grubymi nicmi szyte.... Policja jest tylko od przyjmowania zgłoszen, na pewno nikt z policji ci nie dał takiego ultimatum , chyba ze powiedział cos dla zartu... jak wygląda twoja sprawa, kiedy masz rozprawe?

Gość zdruzgotana2013
ktos się jeszcze wypowie?

Gość zdruzgotana2013
gość moim zdaniem to prowo, i to grubymi nicmi szyte.... Policja jest tylko od przyjmowania zgłoszen, na pewno nikt z policji ci nie dał takiego ultimatum , chyba ze powiedział cos dla zartu... jak wygląda twoja sprawa, kiedy masz rozprawe? to nie jest zadne prowo po co miałoby byc? niewiem gdzie szukac pomocy,próbuje wszedzie,chciualabym porozmawiac z mamami ktore ten problem dotknął. Własnie ze tak bylo-policjanci mi tak powiedzieli.Tez uwazam ze oni nei od tego są ale nasz dzielnicowy jest bardzo nadgorliwy i wszystkich traktuje jak patologię. Nie mam narazie jeszcze zadnej sprawy-on ma pryzjsc za 2 tygodnie i sprawdzic czy warunki się polepszyły,jak nie to zawiadomi sąd. Mi generalnie chodzi o to czy sa jakies szanse na ozdyskanie dzieci gdzy je zabiora,czy jesli zabiorą to juz mozna sobie strzelic w łeb?

Gość zdruzgotana2013
czytałąm tez o takich przypadkach ze odbierają dzieci bo sa np nauczynia nieumyte lub dziecko dostało klapsa-ja osobiscie nie biję dzieci ani nawet nie daję klapsów, ale jesli to ma byc furtką do odbierania dzieci to 3/4 społeczenstwu trzeba by zabrac dzieci bo tyle rodzin się przyznaje do chociaz 1 klapsa w zyciu. A naczynia nieumyte? To poprostu smieszne,czy sa wogóle tu matki ktore mają zawsze idealnie posprzatany dom? Naprawde tez bym nie uwierzyła gdyby mnie to samą nie spotkało...

Gość zdruzgotana2013
moze ktos jeszcze się wypowie? Jelsi nie zycze spokojnej nocy i byc moze do "usłyszenia" jutro.

Gość gość
Nie mam narazie jeszcze zadnej sprawy-on ma pryzjsc za 2 tygodnie i sprawdzic czy warunki się polepszyły,jak nie to zawiadomi sąd. x procedura w tych sprawach jest zupełnie inna, wiec nei wymyslaj.... nie musisz nawet wpuszcza w ogóle dzielnicowego, poza tym kiedy ktos donosi na kogos to nie przysyłaja policji, tylko przychodzi kurator sądowy, więc przestan wymyslac...

Gość gość
z powodu naczyn nieumytych nie mozna odebrac dzieci, inna rzecz ze czasem w b rzadkich wypadkach odbieraja, ale to niezgodne z prawem, był przypadek ze babce zabrano bo nie miała kuchni

Gość zdruzgotana2013
x procedura w tych sprawach jest zupełnie inna, wiec nei wymyslaj.... nie musisz nawet wpuszcza w ogóle dzielnicowego, poza tym kiedy ktos donosi na kogos to nie przysyłaja policji, tylko przychodzi kurator sądowy, więc przestan wymyslac... człowieku nie wymyslam! tak było-jak napisałam.Nie musze wpuszczac dzielnicowego? Nie chcialam wpuscic-bo nei wiedzialam kto dzwoni,myslama,ze jakis akwizytor lub ulotki a ja w samej bieliznie bylam bo się szykowalam do wyjscia z dziecmi,ale on narobił takiego hałasu na klatce ze nie dało się nie wpuscic.Jeszcze mi zrobił awanturę ze odkladam domofon i nie wpuszczam. Wiem ze ciezko w to uwierzyc ale tak jest po co bym miala wymyslac?Nastepnym razem chyba włacze kamerę i ci przesle filmik jak nie wierzysz. Wlasnie tak było-dzielnicowy ogladał wszystkie pokoje,i stwierdził ze to jest dramat.

Gość gość
bez nakazu sadu nei musisz wpuszczac policji do siebie.... same nie najlepsze warunki to nie jest przesłanaka do odebrania dziecka. Jakby ten dzilnicowy szedł w zaparte, to moze zawsiadomic sa, wtedy przysylaja kuratora, który ogląda mieszkanie i sporzadza opinie, i ma sie rozprawe... wtedy trzeba miec opinie najlepiej wielu ludzi,z e dzieci sa zadbane, nie dzieje się im krzywda, a np. zły stan techniczny mieszkania wynika ze złych zarobków które sa przejsciowe, w sumie to raczej nie ma zadnej szansy zeby są odebrał dziecko jak pozostałe rzeczy sa ok, jak jest jakis problem w rodzinie typu alkohol to czesto daja kuratora... najlepiej jakbys zrobiła cos z ta kuchnia, wpusciła dziada i pokazała ze jest ok

Gość zdruzgotana2013
06.08.13 gość tak wlasnie zrobię,dziekuje za pomocną dłon.jakies wsparcie...tego mi było trzeba,dziekuję. Zwlaszcza ze wczesniej była połozna srodowiskowa ( po urodzeniu tej małej która karmię piersią) i jeszcze wczesniej pani kurator sadowa ( w innej sprawie ale musiala przyjsc-ad acta) i nikt wczesniej nic nie miał zadnych zastrzezen.Dopiero ten donos.Jacy ludzie sa podli,Boże zechciej im wybaczyć... Dobranoc.

Gość gość
a po co zaczelas remont kuchni jak nie mialas na to pieniedzy?? rozumie sie kuchnia cala rozgrzebana i lazienka i nic dalej sie nie robi bo ty kasy nie masz??

Gość gość
Wiem,ze temat jest inny,ale tez bylam w ciezkiej sytuacji(nie chodzi o dzieci) i pomogla mi modlitwa do sw.Filomeny.Powodzenia autorko.

Gość gość
mi tagze odebrano dzieci i tez bez powodu moim zdaniem i innych

Gość gosiulek27
Witam nie wiem czy to forum jest dalej aktywne , ale jestem mama ktorej maz odebral syna, 3 lata walki w sadzie i bezprawnie mi go zabrano, myslalam ze te 3 lata to byl koszmar dzis wiem ze on bedzie trwal jeszcze dlugo............ a serce matki peka :(

Gość gość
Stary topic. Ale temat zawsze świezy. U mnie spreparowano powód by mi syna odebrać i oddać Jego zdegenerowanemu ojcu. A tylko dlatego, ze po rozwodzie chcialam wyjechac z dzieckiem za granicę.

Gość gość
zydzi wynagrodza wam za streczycielstwo na ojcach wszych pociech :) yeeeeeeaaaaaaaaa kurwy