Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BADANIA PRZED PORODEM

Polecane posty

Gość gość

Witajcie drogie mamy i przyszłe mamy. Mam pytanie,otóż do mojego porodu zostało już coraz mniej czasu stąd moje pytanie, jakie badania trzeba zrobić przed samym porodem? są jakieś konkretne na jakąś konkretną chorobę np? nie orientuje się w tym a chciałabym wiedzieć. :) dziękuje i pozdrawiam.

Gość gość
Na pewno posiew na paciorkowca, w skrócie GBS. Grupę krwi zapewne masz....no chyba nic więcej. plik badań z ciąży do porodu

Gość gość
Ja badanie na GBS miałam w 31 tygodniu ciąży , w sumie jeszcze zostało 9 tygodni myślicie , że będę musiała badanie powtórzyć. Wynik UJEMNY.

Gość gość
trudno powiedzieć czy będziesz powtarzać, chociaż ja miałam w 30tc ujemny a w 36tc dodatni ;-(

Gość gość
ja powtarzałam te wszystkie ogólne moczu i krwi, oraz paciorkowca wymaz z pochwy i odbytu....i tyle.... przed samym porodem jeszcze mocz

Gość gość
No to pewnie przed samym porodem badanie się powtarza. A powiedz mi jak miałaś dodatni to miałaś CC ?

Gość gość
jeśli ma się dodatni od razu podaje się antybiotyk

Gość gość
ANTYBIOTYK i potem jest wszystko z matką oraz z dzieckiem ok ?

tak dokładnie. ja też miałam gbs dodatni i wszystko ze mną i z dzidzią było ok, tylko że jeszcze po porodzie pobierali małej krew do badań, żeby sprawdzić czy nic nie przeszło na nią ode mnie :-)

Gość gość
POZIOMA - dzięki za info

Gość gość
ale upewnij się o paciorkowca, bo nie każdy lekarz o tym pamięta..albo w ogole nie przepisuje tego badania. Ja przed porodem zmieniłam miejsce zamieszkania i pytałam starego gina co jeszcze przypilnować w nowym miejscu....no to wskazał normalne badania krwi i moczu, co mc..a o tym nie wspomniał. Dobrze że szpital w którym miałam rodzić od razu mi to badanie przepisał