Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za drugi kierunek studiów na innej uczelni trzeba płacić

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanko, otóż moja koleżanka oznajmiła mi ze każdy studnent posiada tak zwane "punkty" i jeśli zaczynam studnia dzienne to one znikają, jeśli ten kireunek po roku rzucę czy za nowe studnia na innej uczeli dzienne muszę płacić?? Bo te "punkty" mi sie wyczerpały? Prosze o pilną odpowiedzi bo taka informacja (choć w nią nie zabardzo wierze) martwi mnie. Pozdrawiam, i wiem ze może nir to forum ale nie mialam pomysłu gdzie napisać

Gość gość
nie wiem jak na innych uczelniach ale na mojej (publiczna techniczna) jest taka opcja że jak podejmujesz drugi kierunek po raz pierwszy to masz go za darmo

Gość gość
Palcisz. Od tego roku... prosze sobie poczytac o studiach i punktach ECTS . Juz nie pamiętam jak to dokladnie jest. I ile jest ich do wykorzystania

od państwa dostajesz 200 pkt ects, za to płaci państwo (7 semestrów po ok 30 pkt) jeśli czegoś nie zaliczyłaś i tak marnujesz ects (płacisz z regóły za powtarzanie) jak bierzesz 2 kierunek płacisz za niego sama, pokrywa go uczelnia lub nic nie płacisz, a po wyczerpaniu ects płacisz za oba kierunki

Gość gość
Dziękuje bardzo za odpowiedź! Szkoda, że nie informowali o tym w mojej szkole, duży bląd.