Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna_gorzka

Jak przyrządzić udziec z jelenia

Polecane posty

Gość czarna_gorzka

Witam :) Mąż zdobył świeży kawał udźca z jelenia. Generalnie mięsko wygląda super. Niestety, nigdy osobiście nie robiłam dziczyzny- i boję się, że ten udziec zwyczajnie zmarnuję i spartaczę. Najchętniej zrobiłabym z niego roladki (podsmażone a potem duszone) z boczkiem w środku + sos grzybowy, ewentualnie boczek + sos z owoców leśnych, podane z pyzami i jeszcze nie wiem czym ;) buraczki? czerwona kapusta? fasolka szparagowa? Wiem, że jelenia trzeba zamarynować jednak wcześniej i nie można tu oszukać "zasady 24h" bo serio może wyjść słabo. Ale w czym? Wywar z warzyw? Wywar winny? Maślanka? xxx Czytam w necie przepisy, ale jakoś jest bardzo mało komentarzy pod nimi. Czy macie jakieś sprawdzone przepisy? Robiłyście kiedyś jelenia? Planuję go podać jutro, więc dziś muszę go już wsadzić w jakąś marynatę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nikt, nigdy nie robił, naprawdę? ok to ja zaczynam tworzyć moją własną wersję, bo już czas by było na jutro na kolację ;) xxx xxx

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×