Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monique_182

Guz w płucu

Polecane posty

Gość monique_182

Witam Was, wczoraj mój ojciec miał wykonywane prześwietlenie płuc. Miało to związek z gorączką i chrypą oraz podejrzeniem zapalenia płuc. Prześwietlenie wykazało guza na lewym płucu. Opis wyniku: guz na lewym płacie płucnym o nieostrych kształtach, wielkości renklody, tkanki wokół guza zdrowe. Mam pytanie, może wiecie jakie są rokowania? Ja wiem, że nie każdy guz jest rakiem, oraz nawet jeżeli jest rakiem, to nie każdy jest złośliwy. Tato dzisiaj pojechał do szpitala na dalsze badania i dopiero po nich będzie wiadomo czego się spodziewać. Tato nie pali od 22 lat, dwa lata temu miał ostre zapalenie płuc i oskrzeli i lekarz pierwszego kontaktu powiedział, że może to być zwapnienie po tym zapaleniu i antybiotykoterapii. W czerwcu skończył 54 lata. Wiem, że za szybko aby cokolwiek stwierdzić i nie można zakładać najgorszego, ale ja się tak bardzo denerwuję... Przepraszam za dziwną skłądnię, piszę na szybko i to co czuję, dlatego nie zastanawiam się nad błędami...

Monika , najważniejsze teraz dla dobra twego ojca będzie bardzo rozważne Twoje postępowanie. Mam na myśli takie rozmowy z nim aby cały czas był przekonany że musi z tego wyjść zdrowy. Nie okazuj żadnej słabości i nie rozklejaj się przy ojcu. Guz który opisujesz nie musi bezpośrednio zagrażać życiu . Musi być dobrze!. Pozdrawiam Arion, bioenergoterapeuta.