Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gorączka pomocy

Polecane posty

Gość gość

Synek od wczorajszej nocy ma gorączkę - 38,5 stopnia. Zbijam ją ibupromem - działa ale potem znów na wieczór nachodzi. Jestem przestraszona bo synek zupełnie nie ma innych objawów, na zewnątrz nie chodzi w te upały wiec eliminuje udary itp., wśród dzieci nie był. Nie mam pojęcia o co chodzi. Tydzień temu wyszliśmy ze szpitala bo miał biegunkę. Miał zrobione wszystkie wyniki - były dobre. Teraz znów coś się przyplątało a ja nie wiem co robić...

Gość gość
a po ilu godzinach od podania syropu gorączka znowu rośnie?

Gość gość
Może zadzwoń do lekarza rodzinnego?

Gość gość
po 6 godzinach temepratura znowu idzie w górę. przed zaśnieciem znów mu zmierzyłam, 38,5, zupełnie jak wczoraj. dałam ibuprom, wiec spada. ale o co chodzi.... jaki jest powód? mąż był dziś u pediatry po poradę, powiedziała że to może od upałów. bzdura.. syn nie wychodzi na zewnątrz w upały, jest w domu. mam młodszego synka, półtorarocznego, jemu nic nie jest, starszakowi ewidentnie coś jest...

Gość gość
Może rotawirus? Jedź na doraźną.

Gość gość
najlepiej wybierz sie z dzieckiem do pediatry. Pamiętaj tez, że dziecku i dorosłemu także nie powinno sie podawać nic przeciw gorączkowego jeżeli ma tempetaruę poniżej 38,5. Bratanica jakiś miesiąc temu tez miała tylko gorączkę i nic więcej. dostała syrop i po kilku dniach było już wszytsko ok

Gość gość
moim zdaniem to może być angina, mój mały tak miał w zeszłym roku i też latem. Nie miał żadnych innych objawów tylko gorączkę, sądziłam że to może być ta 3dniówka ale dla sprawdzenia pojechałam do pediatry i okazało się że to początek anginy. Proponuje udać się do lekarza im szybciej stwierdzone tym szybciej wyleczone. Powodzenia i daj znać co i jak.

Gość gość
A jak z jedzeniem? Mój tak miał przy infekcji gardła, a nawet jej nie zauważyliśmy... Doraźnie nic Ci nie pomogą, ja polecam letnie kąpiele, jak przez 3 dni będzie to do lekarza (rady mojego pediatry).

Gość gość
dziękuję za rady. synek ma apetyt, jest pełen energii. jutro rano zawiozę mocz do badania, żeby wyeliminować zapalenie ukłądu moczowego (ponoć bezobjawowe op ócz gorączki..) jeśli tam wszystko będzie okej, może faktycznie angina..? ale od czego? lodów nie dostaje, zimnych napojów też nie... i tak każdego tygodnia jakaś batalia. jak nie z jednym to z drugim...i gdzie tu relaks, człowiek o urlopach nie myśli jak coś z dzieckiem nie tak..

Gość gość
Angina nie rozwija się od zimna, nawet pamiętam jak lekarz zalecał mojemu bratu lody na anginę bo ponoć jej bakterie giną w niskiej temp, a poza tym łagodzą ból gardła. Ale nie panikuj, za wysoką gorączkę uważa się taką powyżej 39 st.

Gość gość
teraz budzi go suchy kaszel. ręce mi opadają.. czy to może mieć jakieś znaczeni? kaszle biedak mało co płuc nie wypluje ale kaszel jest suchy, bez odkrztuszania. temp. się utrzymuje.