Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kąpiel dzieci

Polecane posty

Gość gość

pytanie do mam i tatusiów też.Jak często kąpiecie swoje dzieci?chodzi mi o takie małe szkraby 2-3 lata.wiadomo że jak upały to trzeba codziennie a to i tak mało ale na przykład w taką normalną pogode?Ja kąpie codziennie z nielicznymi wyjątkami gdy mi się naprawde nie chce ale koleżanka mówi że przesadzam

Gość gość
Kąpię raz, dwa razy na tydzień (poza sezonem letnim, upalnym) ale prysznic brany jest codziennie a teraz to nawet do trzech razy dziennie bo mała się aż lepi jak wracamy w spaceru czy też jak wstaje z rana . W zwykłą , chłodniejszą pogodę prysznic jest codzienny .

Gość gość
kąpiel rzadko bo mały nie lubi, przeważnie wsadzam synka 3 latka pod prysznic i myję go całego, taki prysznic codziennie, czasem jak jest chłodniej nie myje mu włosków tylko

Gość gość
Ja nie kąpię wogóle bo mamy kabinę prysznicową ale prysznic robię córce codziennie po dwa razy (teraz w upały) a poza takimi upałami codziennie wieczorem , bez wyjątku. Nawet jak była chora i słaba to po prysznicu skóra zmyta z potu i bakterii lepiej oddycha. Gdybym miała wannę to kąpałabym córkę też tak około dwóch razy w tygodniu a w pozostałe prysznic bo prysznic jest zdrowszy , poprawia krążenie :).

Gość gość
Ja kąpię 2 razy w tygodniu,nawet w upał (wtedy codziennie wycieram mokrą szmatka). Częste mycie jest nie zdrowe dla skóry. Poza tym małe dziecko nie śmierdzi przecież.

Gość gość
To musi śmierdzieć by zmyć ciałko pod bieżącą wodą? Aby skóra była czysta i oddychała nie wystarczy wetrzeć brud i kurz mokrą szmatką , od tego jest prysznic lub wanna napełniona wodą.

Gość gość
No nie wiem czy nie śmierdzi, mój synek ma 6 miesięcy i myję mu główkę codziennie bo się bardzo poci, tak jak i całe ciałko i raz tylko nie umyłam głowy w upał i pod wieczór czułam nieprzyjemny zapach rozkładającego się potu , zresztą nie trzeba czekać aż się dziecko zacznie z gównem bić bo zmywać ciało , choćby samą wodą jest w lecie i nie tylko , konieczne. Jak ktos ma wyjątkowo twardą wodę to niech zainstaluje sobie filtr , można też dodać napar z rumianku to wody by nie lać zbyt często płynów czy żeli do ciała.

Gość gość
Moja córka ma 2 latka i spłukuję jej ciało pod prysznicem jak tylko zachodzi potrzeba czyli nawet do trzech razy dziennie . Za dnia wystarczy jak ją spłuczę czystą wodą , aż mała się cieszy bo przecież jej odrazu lepiej w Taki upał. Czasem napełniam jej za dnia wody do wanny (letniej wody) i się tam bawi ale najczęściej właśnie prysznic (spłukanie) a pod wieczór już tradycyjne mycie żelem i włosy koniecznie bo niestety ale mojemu dziecku czuć od głowy jak się bardzo spoci.

Gość gość
czyli w większości jednak codziennie.Ja napisałam że kąpie ale tak na prawdę to też robię małej prysznic.nie wyobrażam sobie nie wykąpać jej w taki upał chociasz pół dnia i tak w brodziku z wodą siedzi

Gość gość
Córcia ma dwa lata. Pod prysznicem myje Ją codziennie Teraz w upały nawet częściej. A tak raz w tygodniu wyciągam wanienke ( niestety nie mam wanny w łazience) i się w niej kapie :)

Gość gość
co drugi dzień w upały codziennie ....jak można przecierać dziecko szmatą???? średniowiecze...

Gość gość
Zdecydowanie codziennie, przeważnie kąpiel bo bawi się że basen ma a przed wyjściem spłukanie bieżącą wodą. I w upały mycie głowy też codziennie, ma strasznie gęste włosy i wieczorem są pozlepiane potem, a nie będę go co tydzień na łyso goliła. Jak w ciągu dnia poprosi to też ma. Zresztą robię tak bez względu na porę roku. Może mój jakiś dzikus, ale ma 2,5 roku i jednak wypaprze się to lodem, to mlekiem, to owocami czy co tam sobie bierze, więc ciężko żeby był czysty i pachnący na wieczór. Pupy przynajmniej raz dziennie pod bieżącą wodą też nie wyobrażam sobie nie umyć.

Kąpie się w wannie codziennie i nie wyobrażam sobie inaczej, a w te upały jeszcze siedzi w basenie:-)