Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjuuuuu27

pomocy nie wiem kogo wybrac

Polecane posty

Gość mjuuuuu27

Czesc nie bede sie rozpisywac zeby nikogo nie zanudzac, ale bardzo zalezy mi na jakiejs sensownej opinii, blagam was przeczytajcie to i powiedzcie co mam robic bo czuje sie wewnetrznie rozdarta. Mialam chlopaka moja pierwsza milosc przez 7 lat, mieszkalismy razem, mielismy psa, mieszkanie, ( jak stare malzenstwo) On nie mogl znalezc prace w polsce byl sfrustrowany wiec wyjechal do niemiec na pol roku, mieszkalam sama w naszym mieszkaniu i pisalam prace magisterska - dlatego z nim nie wyjevchalam. Po obronie postanowilam ze wyjade do Anglii zeby nauczyc sie jezyka. Kilka dni przed moim wyjazdem on przyjechal z niemiec i mi sie oswiadczyl, odwiozl mnie na lotnisko i ok...NIestety byl niestabilny psychicznie, lapal doly caly czas jeszcze jak ze soba mieszkalismy pozniej jak bylismy oboje za granica chcial sie zabijac,,,.ja musialam go caly czas pocieszac...ogolnie czesto ze mna zrywal wyrzucal z domu itd. w koncu powiedzial ze sie zmienil ze zaczal terapie u psychiatry ze pozmienial swoj system wartosci i ze tak na prawde jego depresja byla spowodowana tym ze zyl w osamotnieniu w niemczech a tak na prawdde najwazniejsza jest rodzina i przyjaciele...ja bylam troche zachlysnieta zyciem w anglii nie chcialam mu wierzyc ze sie zmienil i wrocic do niego. W miedzy czasie tj. 3 miesiace temu poznalam chlopaka - mojego wspollokatora i jestesmy razem, chlopak mocny psychicznie, ospowiedzialny, robi sto rzeczy na raz i wszystko mu wychodzii (doslownie przeciwienstwo tamtego) Tamten wysylal mi maile blagal zebym wrocila ze ludzie ze soba rozmawiaja po tylu latach zwiazku, ze mamy wszystko "pieska" mieszkanie ze mnie kocha nad zycie ze bylam jego pierwsza miloscia powiedzial zebym od razu nie odpisywala na maila tylko przeczytala go kilka razy i dopiero odpisala...Odpisalam ze NIE...Teraz on wraca do polski caly czas spotyka sie ze znajomymi prowadzi super zycie towarzyskie, a ja zdalam sobie sprawe ze czuje sie jakbym zostawila rodzine w polsce, jakbym cos tracila. Chlopak z ktorym jestem obecnie jest kochany, zakochal sie we mnie jest bardzo opiekunczy i odpowiedzialny, ale ja czuje ze to nie tamten, tak jakbysmy nie byli do siebie przypasowani. Z tamtym sex na poczatku byl super a pozniej zaczelam brac tabletki anty i libido mi spadlo do zera. Teraz tabletek nie biore z tym w lozku bylo super dopoki nie zaczelam myslec o tamtym...marze zeby przytulic sie do mojego eksa nie chce ranic tego chlopaka, jestem rozdarta BARDZO. Blagam was co byscie robili??

Gość gość
A co ci podpowiada serce?

Gość mjuuuuu27
wlasnie nic mi nie podpowiada :( nie wiem a moze to ze mam taka rozterke jest wlasnie tym podpowiadaniem?

Gość mjuuuuu27
tutaj wszystko wydaje mi sie obce, nawet on, mimo ze sie stara zebym czula sie jak w domu - nie moze zapewnic mi znajomych i w ogole on jest tu 11 lat ma swoich przyjaciol, ja jestem tu nowa i nie czuje sie jak w domu, czuje ze moje miejsce jest w polsce :( z moim eks czesto spotykalismy sie z naszymi wspolnymi znajomymi w paczce, czulam ze naleze do grupy, to mi dawali poczucie bezpieczenstwa i on przy tym o mnie dbal. strasznie sie czuje bo wydaje mi sie ze wszytsko w polsce trace :( a nie mam ochoty poznawac ludzi tutaj bo widze to jako substytut zycia w polsce :((

Gość gość
kurva co skakała po kutasie A, dobrze nie zeszła z tego kutasa i wskoczyła na kutasa B, teraz znowu chce wrócić do A i się zastanawia kogo wybrać. Na twoim miejscu ściero bym się wstydziła w ogóle wracać do A, skoro już popuściłaś szpary temu nowemu. Ty sie nie zastanawiaj kogo wybrać, ty powinnaś całować po stopach tego ktory ciebie zechce bo jesteś taką zwykłą szmatą, co popuszcza szpary każdemu.

Gość mjuuuuu27
po pol roku poznalam drugiego chlopaka..