Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy otyłość jest wskazaniem do cc

Polecane posty

Gość gość

czy jest wręcz odwrotnie???

Gość gość
Otyłośc ogólnie jest niedobra dla dziecka. Nie możesz schudnąć przed zajściem? Tłuste ciało źle się zszywa.

Gość gość
nie zdążyłam schudnąć, bo zaszłam w ciążę, a 8 miesiąc, to już trochę późno :/ w ciąży przybrałąm na razie niecałe 7 kg i się pilnuję, ale i tak ważę 119 kg teraz :/

Gość gość
wrecz odwrotnie.moja znajoma bedac w ciazy miala nakaz od lekarza ginekologa o przybranie na wadze nie wiecej niz 7kg.wlasnie w razie gdyby z roznych przyczyn miala odbyc sie CC

Gość gość
o jezu jak moza az tyle wazyc!

Gość gość
Nikt nie zrobi ci cc jesli masz az tak duza nadwage

Gość gość
no widocznie można... nie jest to powód do dumy, ale z otyłością walczę od podstawówki i niestety non stop przgrywam

Gość gość
nie jest wskazaniem, ja jak zaszłam ważyłam 93 kg i ciągle słyszałam-będzie sn, wręcz się dopytywałam, czy napewno nie będzie cc (nie chciałam) no ale wylądowałam na stole ale nie z przyczyny otyłości ;) musisz mierzyć cisnienie-osoby otyłe częściej mają nadciśnienie i stan przedrzucawkowy, bo on się właśnie z nadciśnienia bierze :)

Gość gość
ale ja nie chcę cc, wolałabym urodzić sn, tylko zastanawiałam się jak to jest z tą cesarką przy otyłości, no i byłam ciekawa, ile będzie komentarzy o treści "o rany jak można tyle ważyć" ;)

Gość gość
ciśnienie mierzę, jak na razie jest ok, to znaczy mam około 110 na 60/70 i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Gość gość
ni jest wskazanim, raczej ciezke sie goi, ale sie nie przejmuj, u arabow duzo grubsze rodzą

Gość gość
wrecz odwrotnie.moja znajoma bedac w ciazy miala nakaz od lekarza ginekologa o przybranie na wadze nie wiecej niz 7kg.wlasnie w razie gdyby z roznych przyczyn miala odbyc sie CC xxx Jeśli znajoma miała NIEDOWAGĘ to dostała nakaz przytycia, BMI matki musi być w normie, a nie poniżej. Ale jak ktoś przed ciąża waży 119 kilo, to jest to otyłość, chyba że autorka ma 220 cm wzrostu :D

Gość gość
cc w tak duzej otylosci jest wrecz zabronione i bardzo niechetnie wykonywane przez lekarzy jesli juz do tego dojdzie.mialam lekarza ktory nie chcial prowadzic ciazy kobiet z duza nadwaga,wprost mowil ze nie i koniec.troche to straszne ale prawdziwe.

Gość gość
nie jest to powód do dumy, ale z otyłością walczę od podstawówki i niestety non stop przgrywam xxx Walczyłaś pod opieka lekarzy czy na własna rękę? Ile masz lat? Ile wzrostu?

Gość gość
mialam lekarza ktory nie chcial prowadzic ciazy kobiet z duza nadwaga,wprost mowil ze nie i koniec.troche to straszne ale prawdziwe. xxx Mnie to nie dziwi, otyła matka to zagrożenie dla dziecka, a konsekwencje będzie musiał ponosić lekarz. Kobieta powinna dbać o siebie (o zdrowie, w tym prawidłowa wagę) całe życie, a szczególnie w okresie kiedy chce rodzić dzieci, żeby zapewnić im właściwy rozwój i zdrowie.

Gość gość
nie zdążyłam schudnąć, bo zaszłam w ciążę xxx Ale piszesz, że od podstawówki walczysz z otyłością, to co to znaczy "nie zdążyłam"? A z jakiej wagi przed ciąża udało ci się schudnąć?

Gość gość
ja mialam cc moja waga wtedy wskazywala 113kg! szwy ściągnięte chyba w 6 dobie, na pewno w pierwszej której już można, bo tak się szybko zagoiło!!! byłam w 35tc, cc z innych przyczyn i wcale lekarze nie mieli żadnego problemu, o 3:00 miałam zmierzone ciśnienie, miałam przejść na porodówke, tam mi szybko pomogli się przebrać, podpisywałam papiery i 3:25 było wpisane, że syn się urodził, zero problemów, zero komplikacji w związku z cc, wszystko ładnie się goiło, nawet tabletek przeciwbólowych nie brałam, tylko tyle co dają w kroplówce po samym cc

moja sąsiadka miała wszystkie cc przy otylości ok 120 kg przed ciążą. okazało się, że rodzi również duże dzieci. Pierwsze miało jakoś ponad 4.5 kg, zaklinowało się barkiem w kanale rodnym i takie podobne przeboje, następne dzieci z tego względu rodziła przez cc. wszystkie ok 4.5 kg. Masakra! szew się jej rozchodził, bo pod falda tłuszczową nie goił się, leżała po miesiąc po porodzie, była ponownie operowana, masakra naprawdę. może aż tak nie będzie w twoim przypadku.powodzenia autorko

Gość gość
jestem po 30 miałam kilka poronień wcześniej i problemy z hormonami i tarczycą, miałam duże zaburzenia cyklu i wylądowałam u "nowego" ginekologa, on dopasował mi leki (hormonalne+tarczycowe) i nakazał schudnąć do około 90 kg zanim zajdę w ciążę (ważyłam wtedy około122 kg). Schudłam do 113 i okazało się, że jestem w ciąży, po 8 latach starań i nie zabezpieczania się nie pomyślałm nawet, że zajdę w ciążę :/ teraz ważę 119 kg (no i mam 172 cm) a co do odchudzania, tak i pod opieką dietetyka i nie tylko próbowałam się odchudzać, chudłam po około 20 kg, a potem waga wracała do normy :/ być może to, że jako nastolatka urządzałam sobie kilkutygodniowe głodówki miało wpływ na moje późniejsze odchudzanie

Gość gość
kokoszka123 ja ważyłam 93 kg zachodząc w ciąże, gdy robili mi cc-113 kg. jestem 6 mcy po cc-szwy ściągnięte szybko, w szpitalu leżałam ze względu na to, że syn jest wcześniakiem. Zero problemów z blizną i nie stosowałam na bliznę żadnych maści, plastrów ani nic w tym stylu. o cc mogłam zapomnieć po ok. miesiącu-już wtedy nic nie bolało

Gość Icy Moon
xxx Mnie to nie dziwi, otyła matka to zagrożenie dla dziecka, a konsekwencje będzie musiał ponosić lekarz. Kobieta powinna dbać o siebie (o zdrowie, w tym prawidłowa wagę) całe życie, a szczególnie w okresie kiedy chce rodzić dzieci, żeby zapewnić im właściwy rozwój i zdrowie. xxx A mnie to akurat dziwi, bo nie od tego jest lekarz zeby decydowal kogo leczyc a kogo nie. Nie wyobrazam sobie zeby chirurg odmowil operacji np narciarza bo mogl nie jezdzic na nartach tak szybko, byl gupi a konsekwencje poniesie lekarz...

Gość gość
hmmm, no właśnie, istnieje coś takiego jak przysięga Hipokratesa...

Gość gość
ale wy bzdury pleciecie! Pojęcia nie macie o otyłości a pieprzycie jak potłuczone :/ Ja zachodząc w ciąże ważyłam 95kg 168cm- otyłość. cc miałam planowane- bo tak chciałam, ale spokojnie mogłam rodzić naturalnie. Lekarz ani razu nie miałkną że coś jest nie tak. W ciąży schudłam 3 kg a miesiąc po porodzie wazyłam 77kg. Akurat moja otyłość nie jest moją winą, tylko winą choroby :/ w ciąży się nie odchudzałam ani po ciąży tylko hormony mi się naprawiły ;) lekarz mówił, ze przy otyłości istnieje większe ryzyko cukrzycy ciążowej i nadciśnienia, ale jeśli chodzi o poród to i jeden i drugi przebiega normalnie. Doszłam do siebie piorunem! Szybciej niż pierworódki po sn ;) I nie mylcie otyłości z chorobliwa otyłością, bo zeście za dużo naoglądały się TLC czy innych pierdół z osobami ważącymi ponad 150kg, którzy są do wielu zabiegów niedopuszczanie i z reguły chodzi o operacje plastyczne bądź zmniejszanie żołądka

Gość gość
gościu z 14:09 zgadzam się z Tobą!!! cięta też byłam normalnie :]

Gość autorka tegoż tematu
do gościa z 14:09 - mój lekarz też mówi, że po ciąży jest duża szansa, że hormony mi się unormują, myślałam, że tak tylko mówi, ale gdyby tak się stało, to byłabym szczęśliwa jak diabli :)

Gość gość
autorko to życzę zeby hormony się unormowały :)))) Ja się ciesze, ze udało się choć trochę balastu zgubić ;) Pierwszy raz odkad choruje nie miałam problemu z kupieniem sukienki bo z 48 spadłam na 44 :) Życze Ci tego samego i nie martw się ;)

na wszelki wypadek nie dziękuję ;)

Gość gość
Ja do cc planowanego z przyczyn innych niż moja waga szlam z 108 kg na wadze, cc bez komplikacji, na 2 dzien po zabiegu chodzilam już normalnie, aż się wszyscy dziwili że dzien wczesniej mialam cc :) także glowa do góry! Ps. Też bym chciała żeby mi się hormony unormowaly i zebym schudla!!! Na razie jestem już 3 tygodnie po porodzie i waze 97 kg :o a w ciaze zachodzilam wazac 94 także nawet jeszcze ciazowych kg nie zgubilam, a chcialabym zrzucic więcej!

ja powiem szczerze, że mam nadzieję, że z 2-3 tygodnie porodzie będę ważyła tyle co przed zajściem w ciążę i że potem trochę schudnę, no i że te cholerne hormony choć trochę się unormują, bo pomijając nadwagę mam jeszcze problem z owłosieniem na twarzy, w ciąży problem trochę zelżał, ale jeszcze jest...

Gość gość
No ja 3 tygodnie po porodzie i jeszcze do wagi sprzed nie wrocilam :o a że zbliza się moja 30 ( urodziny ) to obiecalam sobie, że tym razem mi się uda i schudne! Z owlosieniem też mam problem! W ciąży było lepiej to fakt, ale i tak się pojawialy wloski :o