Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polinx

EVRA PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

Gość Polinx

Od początku. Mój dzień zmiany plastra wypadał w środę tydzień temu. Był to pierwszy plaster z nowego opakowania. Następnego dnia w czwartek jechałam na woodstock i do poniedziałku rano nie było mnie w domu. Niestety w sobotę ok 17-18 zgubiłam plaster podczas koncertu, a zapomniałam wziąć ze sobą zapasowy na wypadek np. zgubienia. Próbowałam się skontaktować z moim ginekologiem co mam zrobić w tej sytuacji, niestety nie odbierał telefonu. Oczywiście jak wróciłam do domu minęły już 24h od zgubienia plastra więc organizm już nie był zabezpieczony przed ciążą. Postanowiłam nie zmieniać cyklu i normalnie przykleiłam drugi plaster wczoraj po czterech dniach przerwy. W tym czasie kiedy nie miałam plastra kochałam się z partnerem 4 razy ale nie kończył we mnie. Resztek nasienia też nie było na członku, bo robiliśmy to raz dziennie i zawsze przed i po stosunku się mył dokładnie. Dziś w nocy przebudziłam się jakoś ok 3-4 i zauważyłam, że leci mi krew jakbym miała okres. Teraz już są resztki. Skąd ona się wzięła? i czy jest jakieś prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Dzień przed zgubieniem plastra partner skończył we mnie, a wiem, że plemniki mogą żyć kilka dni i czekać na owulację. POMOCY!

Gość Polinx
czy ktoś mógłby się wypowiedzieć?

Gość gość
To może być krwawienie z odstawienia.

wiem ze napisze cos banalnego ale mysle ze powinnas zrobic sobie test zeby wykluczyc ciaze a wtedy pojsc do ginekologa zeby cie zbadal bo mozliwe ze to krwawienie z zupelnie innego powodu : )

Gość gość
Oczywiście test po tak krótkim czasie będzie wiarygodny. :o 🖐️

Gość gość
Będąc na woostocku plastra azapasowego nie miałaś,ten ci odpadł,a dlaczego w takiej sytuacji sie piepszyłaś.Gdzie głowa.

Gość Polinx
zapomniałam po prostu z pośpiechu. A kiedy wykonać test żeby był wiarogodny? wgl beta jest płatna? i gdzie to się robi? tam gdzie krew badają, czy jak?

Gość gość
Zrób tam gdzie krew badaja zawsze jak sie jedzie z chłopakiem trzeba srodki miec pod reką

Gość gość
Z krwi 10 dni po ostatnim stosunku. Robią w każdym laboratorium. Jesli nie masz skierowania to każde badanie jest płatne.

Gość gość
Po co robić.Jak zaciążyła powinna być zadowolona bo to na woodskocku.

Gość Polinx
a ile płaci się za bete bez skierowania? czyli to krwawienie to prawdopodobnie przez tą kilkudniową przerwę? już prawie nic nie leci...

Gość gość
Jeśli dobrze kojarzę to ok. 20zł.

Gość Polinx
nie ogarniam już tego. wczoraj przestało lecieć, teraz trochę poćwiczyłam, a Tu całe majtki czerwone... czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi?

Gość Polinx
a kiedy się ureguluje? bo to dosyć nieprzyjemne cały czas się martwić, czy nie mam plamy na spodniach...

Nie nakleiłaś plastra w porę, po 4 dniach poziom hormonów spadł i organizm potraktował to jako przerwę i dostałaś krwawienie, myślę, że w ciągu tygodnia będzie ok. Ale nie mozna wykluczyć, że będziesz poplamiać przez cały miesiąc.

Gość gość
Po tygodniu stosowania plastra juz powinno być ok.