Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BabaJędza

Urojenia ciazowe

Polecane posty

Gość BabaJędza

Witajcie dziewczyny! Z moim narzeczonym, nie stosuję jakiejkolwiek antykoncepcji od roku. Nie licząc stosunku przerwanego oczywiścieoczko.gif Miałam wcześniej problemy z piersią, leciała mi z niej biaława wydzielina. To najprawdopodobniej podwyższony hormon, prolaktyna...? Odpowiedzialny za płodność, owulacje? oczko.gif Cos takiego. Balam sie ze nie bede miec mogla dzieci, a tu... Ostatni okres miałam 21 lipca, mam dość nieregularne cykle (28-30 dni). Nigdy nie wiem kiedy mam owulkę, zresztą nie pilnowałam nawet tego. Od jakiś dwóch tygodni współżyliśmy codziennie, nie raz nawet dwa razy dziennie (ah ten urlop). Raczej nie kończył we mnie. Od wczoraj bolą mnie piersi, a konkretnie to sutki. Są wrażliwe na dotyk. No i potworny ból w podbrzszu po lewej stronie. Tak, że nie mogę gwałownie się zerwać z łóżka, kichnąć, albo zaśmiać się bo mnie tam ciągnie. Do okresu jeszcze 13 dni, nie miałam nigdy takich objawów aż tak wcześnie przed @... Myślicie dziewuszki, że to może być ciąża?:) Byłabym chyba najszczęśliwsza na świecie. No bo co jak co, ale tych objawów to sobie juz nie wmówiłam na pewno...

Gość gość
28-30 to są regularne cykle. Skoro do okresu masz jeszcze 13 dni to pewnie masz teraz owulację przy takiej długości cykli jak podałas.

Gość gość
Nie mozesz czuć objawów ciąży bo raczej w ciążę przed owulacją nie zaszłaś !!

Gość gość
raczej objaw zapalenia jajnika lub torbiel

Gość BabaJędza
No wlasnie tez mi sie tak wydawalo, ze to raczej nie mozliwe zebym juz cos czula. ;) Nieregularne bo nigdy nie wiem kiedy mam owulke. Ostatnio bolalo mnie 10 dnia cyklu, innym razem 20... O to chodzilo:)

Gość gość
to, że niby czujesz owulację raz w 10dc, raz w 20, to jedno, a to kiedy ona faktycznie występuje to drugie, natomiast nijak ma się to do określenia "cykle nieregularne", a biorąc pod uwagę datę ostatniej miesiączki dobrze ci dziewczyny napisały- jesteś najprawdopdobniej w okresie okołoowulacyjnym a nie w żadnej ciąży