Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak radzić sobie w ten upał bo ja zdycham

Polecane posty

Gość gość

Dziwie się jak wszyscy jada do pracy w te upały komunikacją miejska, jeszcze dziwniejsze jak siedzą w nagrzanych biurach bez klimy. Ja niestety muszę siedzieć w domu na urlopie bo nie jestem w stanie wyjść na dwór, leże przed wiatrakiem w cieniu i nie mogę sobie poradzić z przegrzaniem bo słabnę i wymiotuję i tak w każdy dzień powyżej 30 stopni Czy coś jest ze mną nie tak?

Gość gość
też wymiotuję w upały i zdycham, ale do roboty trzeba jeździć

Gość gość
teraz komunikacja miejska, proszę paniusi, jest w większości klimatyzowana po drugie należy dużo pić i po trzecie - chłodzić się - np. chodnym prysznicem czy okładami na czoło, skronie, kark nie przepracowywać się i ogólnie starać się utrzymac organizm w dobrej kondycji, a nie co druga z miażdżycą, serce niewydolne, bo zastałe, flaki stoją, bo przeżarte wiecznie to i nie ma dziwne, że jak warunki zewm. trochę się pogorszą, to organizm strajkuje

Gość gość
"teraz komunikacja miejska, proszę paniusi, jest w większości klimatyzowana" - w większości klimatyzowana, niestety ja jadę w Warszawie ponad godzinę jednym autobusem i niestety klima trafiła sie może z 5 razy w te lato. Nowoczesne autobusy z małymi okienkami na samej górze nawet sie powiewu nie czuję.

Gość merlena
ciężko jest, ja nienawidzę upałów- ale pracować trzeba. Autobusy na szczęście już w większości z klimą. Pół godziny przed wyjściem wkładam butelkę z wodą do zamrażalki i wychodząc wkładam do torebki na drogę autobusem do pracy. W pracy ratuję się wiatrakiem na biurku. Najgorzej jest w drodze powrotnej, jak w upale trzeba jeszcze zrobić zakupy na obiad, a nie uciekać prosto z przystanku do domu- ale bez przesady, nie księżniczkujmy. W domu po powrocie zimny prysznic i znowu wiatrak. Rano zamykam wszystkie okna w mieszkaniu- po całym dniu jak się wchodzi z upału na zewnątrz naprawdę czuć, że chata trzyma w miarę chłód. Otwieram dopiero późnym wieczorem, wtedy całą noc wietrzę przeciągami. Rano znów zimny prysznic i zamykam wszystko. I tak to się kręci :) PS też mi się chce wymiotować w upały- jedyna rada to duuużo wody.

Gość merlena
ach, ja jadę do pracy 45 min autobusem, więc w miarę podobnie. Nie przesadzaj :P

Gość gość
nie przyszlo komus do glowy sie serce jest chore ale nie z przezarcia..tak sie sklada ze mam chorobe wiencowa miazdzyce i nadcisnienie ujawnilly sie okolo 40 a dolegliwosci mialam od mlodosci ale do rzeczy u mnie okna otwarte caly vzas mam na jedna strone w wannie trzymam zimna wode mokre reczniki i jakos wytrztmuje pomaga zimne piwo a teraz czuje maly wiaterek czekam przy onie na burze