Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POmylki przy usg plec dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoimi przezyciami, coraz czesciej slysze o pomylkach w zwiazku z plcia dziecka, jedna pani nawet w 8 miesiacu zostala poinformowana,ze bedzie chlopak,a urodzila dziewczynke!!!. Niestety mnie tez spotkalo male rozczarowanie, otoz w 12 tyg.(wiem,ze to troche szybko, ale lekarz tak przekonywujaco twierdzil!) dowiedzialm sie ze bedzie chlopak (baaaaaaaaaardzo chciemy chlopca, mamy juz 4 letnia coreczke), natomiast 2 pozniejsze USG wykazaly dziewczynke(jestem teraz w 5 miesiacu). Czy faktycznie to stwierdzienie w 12tyg. bylo za szybkie???? CZY WAM TEZ PRZYTRAFILY SIE TAKIE POMYLKI?? odpowiedz odpowiedz zgłoś do moderacji

Gość gość
bodajże około 20tc dziewczynka(mój lekarz), 26 tc(lekarz w szpitalu klinicznym) dziewczynka, 30 tc chłopiec i mam chłopca.

Gość gość
pomyłki się zdarzały i zdarzać będą, pępowina jest często mylona z siusiakiem i czasem siusiak tak się chowa, że lekarz myśli, że to dziewczynka szwagierka całą ciąże chodziła z przekonaniem, że będzie córka-wszystko różowe w domu, imię wybrane... przed cc ostatnie usg i... chłopak, urodziła syna :]

Gość gość
Zasadniczo każdy płód to dziewczynka, potem wykształcają się narządy męskie, dlatego na usg sa pomyłki jak na przykład dziewczynka trzyma rączkę tam gdzie ma pipkę.

Gość gość
Ja też przez całą ciążę miałam dziewczynkę a urodziłam chłopca. Nigdy nie zapomnę miny mojego męża:D (on bardzo chciał syna).

Gość gość
Mi lekarz mówił od 15 tygodnia ze urodzę chłopca, każda późniejsza wizyta tylko potwierdzała chłopca, a trochę ich było. W 36 tygodniu byliśmy na usg u innego lekarza i powiedział że córeczka zdrowa a my w szoku bo przecież miał być synek :) mój gin później potwierdził ze będzie dziewczynka :) ze wszystkim już byliśmy przygotowani na chłopca. Z imieniem zmagalismy się do ostatnich chwil, nawet jak trzymałam mała na rękach to się zastanawiałam jak ją nazwać :)

Gość gość
Nie takie rzadkie te pomyłki, moim dwóm znajomym, lekarz mówił chłopiec do końca ciąży, a urodziły dziewczynki :D

Gość gość
bo moja znajoma słyszała o jednej pani... itd. wbrew pozorom pomyłki w 8 miesiącu są bardzo rzadkie, mój lekarz twierdzi, że jeżeli ktoś ma w miarę nowy sprzęt, to pomyłki co do płci na usg około 15 tygodnia zdarzają się sporadycznie

Gość gość
Lekarz ktory w 12 tygodniu plec podaje to nie lekarz tylko wrozbita :P

Gość gość
mi pomyłka się nie zdażyła.pierwsza ciąża lekarz powiedział że dziewczynka i jest dziewczynka,druga na usg chłopiec i jest chłopiec,ale moja koleżanka na usg było że dziewczynka do samego końca a przy porodzie chłopak a za 2minuty drugi także ma 2synów za jednym zamachem

przy pierwszym dziecku 7lat temu 2 razy mówiono mi że dziewczynka(dwóch innych lekarzy,dwa inne sprzęty) a urodziłam chłopca.w drugiej ciąży na badaniach prenatalnych w 13 tyg powiedzieli mi że dziewczynka i jest córka

Gość ttytuuuuu
w dzisiejszych czasach pomyłki są tylko gdy lekarz za wcześnie stwierdza płeć( to takie strzelanie w ślepo) Na każdym USG od 20 tc wyraźnie widac płeć dziecka...U mnie pomyłka miała miejsce 16 lat temu (sprzęt kiepski był wtedy) i p. doktor stwierdziła ,że będzie córka, a na drugi dzień urodziłam syna:) W zeszłym roku w 20 tc miałam USG połówkowe i idealnie było widać, ze chłopak :P I urodził sie chłopak...

Gość gość
Mi lekarka włączyła widoczność przepływów na ekranie- nie wiem jak to się fachowo nazywa- żeby zobaczyć czy to co widać na ekranie to pępowina czy siusiak, no i potwierdziła że chłopak, to tak na 99% w 32 tc. Na połówkowym też to samo mówiła, ale sama zastrzegała że to różnie bywa. W 39 w szpitalu potwierdzili na 100%, zresztą czułam że to chłopak, nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy.

Gość gość
To chyba lekarz niedowidzi i mamuśka też skoro są takie pomyłki :D

Gość gość
U mnie na każdym usg miała być dziewczynka, na ostatnim sie odwróciła a na porodówce pierwsze słowa lekarza brzmiały ,, to mamy zdrowego chłopca ,, nie musze mówić jakież to było dla nas zaskoczenie :):) troche się zdziwiłam że w dobie takiej techniki aż takie pomyłki no ale ntuicja matki chyba jest ważniejsza bo nie potrafiłam kupić sukieneczki tylko wszystko neutralne a pierwsze ubranko to były niebieskie spodenki na szelkach :)

Gość dns
u mnie w 24tc raczej dziewczynka - mój lekarz, w 30tc dziewczynka- 2 lekarz, w 36tc dziewczynka - 3 lekarz ( dwa pobyty na patologii stąd tyle lekarzy :D) Więc chyba będzie ta dziewczynka :)

Gość Silmna
Z tą pepowiną to jest "przereklamowane", pepowina nie wyrasta między nóżkami! Penis to penis, a pepowina widać, jak jest ułożona :/ Ja miałm płeć okresloną w 12t3d, potem co 4 tygodnie potwierdzaną, gin robił nam takie zdjęcia "męskości" syna, że nikt nie miał wątpliwości,że to chłopiec...

Gość gość
Bo to nie pępowina tylko łechtaczka. Niektóre dziewczynki mają tak duża łechtaczkę ze wystaje poza wargi sromowe i wygląda jak penis na usg. Mi lekarz powiedział że czasami rosną takie duże narządy przez hormony. Jak moja córkę wyciągnęli na cc i obok mnie było badanie i jak spojrzałam na jej krocze to pomyślałam ze przecież to chłopak :)

Gość gość
ja mialam miec 2 coreczki. 2 lekarxzy to potwierdzili, a wiec pojok na rozowo, rozowe ubranka, a przy cc szok, bo wyciagneli ze mnie 3 chlopcow;D

Gość gość
przy usg 4d nie ma mozliwości pomyłki, nawet lekarz jest zbędny przy interpretacji

Gość hch
ja byłam w 12tc na prenatalnych badaniach lekarz stwierdził że jeszcze za wcześnie, moja gin w 16 jeszcze nic nie widziała ale lekarz medycyny na prenatalnych w 16 tc pokazał mi wargi sromowe mojej córki i powiedział że 100% dziewczynka moja gin potwierdziła to w 19 tc ciąży . Za 6 tyg. rodzę jak będzie chłopak to się popłaczę :-D. Sześć lat temu rodziłam syna długo nie znaliśmy płci bo co badanie to się chował dopiero ok 30 tygodnia pokazał co ma miedzy nogami :)

Gość rok temu do 37 tc
ze dziewczynka,urodzilam w 38 chlopca,badania mialam na dobrych sprzetach robione a jednak. imie nadalismy w drugi dzien po porodzie

Gość gość
Ja mam takie zdjęcia usg, że ewidentnie widać co ma między nogami. Nie trzeba być lekarzem żeby stwierdzić że to zdjęcia dziewczynki. Oczywiście urodziłam córeczkę. Moja koleżanka ma zdjęcia siusiaka swojego synka z USG 3D. Jak jest dobry sprzęt, dobry lekarz i dobre ułożenie płodu to nie ma szans żeby doszło do pomyłki.

Gość gość
ja jeszcze nie wiem choc jest wczesnie jeszcze bo jestem w 16 tc, kolejna wizyte bede miec za tydzien. moze wtedy juz sie cos okaze. chcialabym wiedziec jak zwracac sie do brzuszka. na genetycznym wygladalo to tak ze dr byla pewna ze dziewczynka, mowila ze dziewczynka bo nic nie ma miedzy nogami, a jak przelaczyla na 4d to stal taki kikutek miedzy nozkami. i powiedziala ze raczej dziewczynka bo u chlopcow inaczej wyglada "fiutek" no ale sama nie wiem:p tak mi jakos mesko ten dzidzius wyglada. az bym Wam wrzucila fotke do oceny czy to chlopczyk czy dziewczynka:)

Gość gość
Mój lekarz, a jest świetny w robieniu USG powiedział mi,że w na etapie 12 tygodnia wszystko jest chłopakiem, bo wargi sromowe mogą być bardzo napuchnięte albo prącie może być małe. Powiedział ,że widzi prawdopodobną płeć ale nie chce mi podawać mylnych informacji i przy następnym USG tj, w 22 tyg.będzie już wiadomo. Dla mnie nie jest to aż tak ważne, mam syna i czy drugie będzie bratem czy siostrą jest to dla mnie nie istotne ważne że będzie zdrowe.

Gość gość
moja siostra w 13 tygodniu uslyszala od poloznej (mieszka za granica) ze widzi chlopaka, zronbila nawet zdjecie. a w 20 -jakos siusiak sie schowal...i wyszla dziewczyna...tak jakwczesniej ktos pisal, tak wczesnie to ciezko okreslic, mysle ze lekarz ktory orzeka plec na tym etapiez taka pewnoscia jest nieprofesjonalny

Gość gość
Mnie badało 4 lekarzy. Każdy mówił że dziewczynka. W 16tc mój gin powiedział że wyraźnie widać 'buleczke' i potwierdzał na każdej wizycie. To samo powiedział lekarz który robił mi polowkowe, lekarz który mnie badał jak trafiłam na patologie i ordynator oddziału gin-poloz.

Gość gość
A u mnie ma byc druga dziewczyna i ciekawe czy tak zostanie :)

Gość gość
moja bratowa przez całą ciążę słyszała że będzie chłopiec - a usg miała chyba kilkanaście w różnych szpitalach bo ciąża zagrożona. i urodziła się dziewczynka :P

Gość gość
Dziewczyny powiedzcie co myślicie . Wczoraj mialam USG połówkowe . Lekarz powiedział że dzidzia leży głową w dol i stwierdził że to chłopak - było widać niby tylko jaderka . Później chciał mi jeszcze raz pokazać ze chłopiec ale ten już tak się wyginal i chowal, że już niczego nie pokazał. Myślicie że na 100% chlopak czy jeszcze może wyjść z tego dziewczyna ?:D