Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grazyynka

potrzebuje pomocy germanisty

Polecane posty

Gość grazyynka

i moglby mi polecic dobry słownik, ktory moglabym polecic takze maturzystom? jestem germanistka ale od dluzszego czasu zajmuje sie czyms innym. chcialabym wrocic do nauczania i korepetycji.

Gość hansik
Main kampf,ale autora zapomniałem.

Gość gość
Oczywiście godny polecenia jest wyłącznie Großwörterbuch Pipreka i Ippoldta w 4 tomach, jak chcą godnie zdać maturę muszą go opanować przynajmniej w połowie:classic_cool:

Gość gość
dziwne jak dla germanistki ze nie znasz slownikow ktore mozna polecic maturzystom :-O masakra jakas :-O bym ci powiedziala ale mysle ze lestes leniwa wiec szukaj sama. u takiego kogos nie chcialabym sie uczyc.Dzeiki Bogu nie musze bo niemiecki mam w malym paluszku.

Gość gość
hansik----Main kampf---autor ist -- dein onkel

Gość grazyynka
eh ok masz takie prawo, zwyczajnie nie wiem co byloby godne polecenia, a naprawdę chcę solidnie nauczać dziekuje innym za pomoc czy moge zapytac jeszcze jak prowadzicie korepetycje? na internecie jest mnóstwo ciekawych materiałow, cwiczen ale nie wiem czy mogę sobie od tak wziąc taki materiał i przerabiac z uczniem czy powinnam sama wymyslac cwiczenia? oczywiscie na pewno i przede wszystkim sama ale czy mogę korzystac z tych różnych cwiczen czy lekcji polecanych na roznych stronach internetowych. prosze podpowiedzcie.