Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem bezradna

urząd pracy a miejsce zameldowania

Polecane posty

Gość jestem bezradna

Jestem zameldowana w powiecie X , a mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu w powiecie Y. I chciałabym się zapytać czy mogę zarejestrować się w urzędzie pracy w powiecie Y bez przemeldowywania ? Może ktoś doradzi?

Gość gość
jezeli to to samo województwo to CHYBA tak, jeżeli nie to na pewno nie możesz

Gość gość
Oczywiście ,że możesz się zarejestrować w miejscu Y ale musisz mieć tam zameldowanie tymczasowe.

Gość Gość Karola
Musisz zameldować się tymczasowo najlepiej na pół roku w miejscu Y. Wtedy możesz należeć do miejscowego urzędu Pracy. Jak meldunek wygaśnie to wtedy należysz z powrotem do tego pierwszego. Możesz zameldować się u rodziny albo jakiegoś znajomego!!! Ja tak kiedyś zrobiłam i miałam problem z głowy z dojazdami i czekaniem w długich kolejkach w wielkim mieście. Udało mi się dostać w " nowym urzędzie pracy" staż a potem znalazłam super pracę. Jestem zadowolona.

Gość jestem bezradna
dziękuję za odpowiedzi:) tak to jest to samo województwo :)

Gość gość Karola
Możesz na 100 %. Najlepiej zadzwoń do punktu informacyjnego tego Urzędu do którego chcesz należeć i tam ci wszystko powiedzą. Ja namówiłam swojego kuzyna, żeby mnie u siebie zameldował. Potem poszliśmy do urzędu miasta i tam już poszło jak z płatka. Tam wystawiają zaświadczenie o nowym miejscu zameldowania na pobyt tymczasowy (oczywiście nie tracisz zameldowania stałego) i zanosisz do "nowego UP" i już mogą Cię zarejestrować. POWODZENIA KOCHANA

Gość jestem bezradna
dziękuję!!!:)