Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antaria

Bielizna Primark

Polecane posty

Gość Antaria

Na wakacje wybieram się do Anglii , będę tam po raz drugi i chcę spróbować kupić bieliznę w Primarku . Czy możecie mi opisać jej jakość ?

Gość gość
Majtki możesz kupować. Po staniki idź do Bravissimo czy Debenhamsa.

Gość gość
Haha, to prowo, nie?

Ja mam kilka staników z primarka i wszystko z nimi ok . I wydaje mi sie ze gatunek nie jest zły czasem w polskich sieciówkach masz gorsze gatunki:/

Gość gość
gatunek niezły, tylko rozmiarówka fatalna, jak i w polskich sieciówkach

Gość gościówka99
mam kilka par majteczek, stanik i skarpetki- nosi się dobrze, mogę również polecić bluzki bawełniane i piżamy :) warto rozejrzeć się za bielizną w tk maxx- kupiłam rewelacyjny stanik z triumph'a za 8 f :)

Gość gość
lenka220, a jaki rozmiar nosisz i ile masz w biuście i pod biustem?

36 C :) Tylko raz trafiłam na fatalny stanik z primarka mysle ze sa one jeszcze w sprzedaży zwykłe białe lub czarne z sylikonowymi ramiączkami i sylikonowa,doczepiana zapinka z tyłu:/ osobiscie odradzam... a tak to wszystkie inne są ok.. Jak dla mnie:) Z rozmiarem majtek to mam troszke inaczej, nosze rozmiar 10, a czasem musze kupowac 8:)

O własnie Tk maxx !!! Kupiłam kiedys sexy bielizne od Calvin Klein za 14 funtów! Warto czasem tam zajrzeć:D

Gość gość
Majtki 8-10 a pod biustem masz ponad 85 cm????

Gość gość
Dlatego, że żeby staniki z obwodem 36 (80) były dobrze dopasowane to nosząca je osoba powinna mieć pod biustem ok. 85 cm (i więcej, zależnie od modelu biustonosza), zmierzone ciasno i na wydechu. Poczytaj, jak się oblicza rozmiar biustonosza, idę o zakład, że jak się pomierzysz i policzysz, to żadne 36C nie wyjdzie tylko np. 32F ;) : www.dopasowana.pl/Jak-dobrac-rozmiar-biustonosza--clinks-pol-8.html

Jak znajde jakąs miare krawiecką to sie zmierze sama jestem ciekawa teraz ile cm mam...

Gość gość
O ile zmierzyłaś na wydechu i ściśle to tak, obwód 34 (75) a miseczka zależy od tego, ile masz do tego w biuście.

Sprawdzałam na kalkulatorze elektronicznym i wyszło ze polski rozmiar to 75B a UK 36AA.. AA? to chyba na jakies super małe cycki? a moje przeciesz nie są małe, az mi sie wieżyc nie chce pójdę do sklepu specjalnie przymierzyć stanik

podajcie mi prosze stronkę z jakims porządnym kalkulatorem, który wypróbowałyście i sie zgadza..

Gość gość
Tutaj: www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Ważne: wymierz się zgodnie ze wskazówkami.

Gość gość
mieszkam w UK biustonosze z Prim.sa super ale majteczki to dla mnie tragedia po pra iu wszystkie niteczki wychodza.jak mam jeansy to wyglada jak by wlosy lonowe wychodzily.dla mnie majtki trgedia!!ale staniki super:)

Gość gość
I jeszcze zajrzyj tutaj: www.na-ostatnia-haftke.blogspot.fr/p/niezbednik.html http://www.youtube.com/watch?v=d1RwvNrFBz8 Zgodnie z tymi wskazówkami załóż prawidłowo którykolwiek ze swoich obecnych staników i oceń, czy naprawdę leży tak dobrze jak do tej pory uważałaś ;)

34B:) hehe a w szafie mam same 36C :D dzieki nawet nie wiedzialam ze nosze zły rozmiar, bo na moje oko staniki ktore mam nie są mi jakos duze, napewno jak bede w jakims sklepie to przymierze rozmiar 34B :)

W Manchester najbliżej jest Bravissimo... Mam jakies 30-40 minut drogi.. pewnie nie prędkosie tam pojawie..tu gdzie mieszkam to w centrum tylko store twenty one, tk maxx, marks&spencer,next, new look i dorothy perkins :/

Gość gość
To w żadnym z tych Ci raczej nie pomogą. Jeszcze w Debenhamsie czasem mają pojęcie, choć to też zależy, na kogo się trafi. Ale jak poczytasz i obejrzysz jak i co powinno leżeć (pooglądaj jeszcze na youtube filmiki na kanale Brafitting by maheda) to sama nauczysz się wyłapywać podstawowe błędy, a w M&S powinien być niezły wybór przyzwoitych staników, tylko u nich trzeba brać po 3-4 sąsiednie rozmiary do przymierzalni bo rozmiarówkę mają strasznie nierówną.

No i po zakupach:) kupiłam 2 komplety bielizny w ASDA stanik 36B majtki 10 i 34B/10. Jeden komplet w Matalanie 34C /10 są to rozne rozmiary ale wszystkie idealnie leża łącznie za 3 pary staników i 3 pary majtek zapłaciłam 40 funtów.