Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc i maly problem

SZWAGIERKA MYSLI ZE BEDZIE CHRZESTNA MOJEGO DZIECKA

Polecane posty

Gość gosc i maly problem

witam, jestem jedynaczka, maz ma tylko 1 siostre i ona mysli(a wiem od tesciowej),ze ona bedzie chrzestna mojego dziecka, ale nie ma takiej opcji, a to chociazby z powodu,ze nie znosze tej dziewczyny, jest wredna, przemadrzala, zazdrosna itp. chcę jej ją uświadomic,zeby nie robila sobie nadziei, na chrzestna chcę poprosic moja siostre cioteczna, z ktora mam znakomity kontakt, ale tamta sie obrazi, bo przeciez jest blizsza rodzina, no trudno...co o tym myslicie?

Gość gość
Miałam identyczną sytuację. Ale wzieliśmy siostrę męża i na chrzestnego bliskiego kolegę. Kolega rok po narodzinach wyemigrował, kontakt się urwał, szwagierka jednak jakos się sprawuje. O urodzinach pamięta bo mama przypomina, na komunii była. My z nią kontaktu nie mamy ale prawda jest taka ze chrzestni to tylko chrzest i komunia.

Gość ja mysle ze
na chrzestną wybiera sie osoby, ktore chce sie a nie, ktore wypadaloby, ale wiem,ze ludzie roznie do tego podchodza, dla przykladu moja kolezanaka na 2 siostry, a jednej corki chrzestną jestem ja:)

Gość gość
zwykle bierze sie kogos z najblizeszj rodziny wiec nie dziw sie,ze tamta tak mysli skoro Ty nie masz rodzeństwa:)

Gość gość
Na chrzestnego bierze sie tą osobę z którą ma się znakomity kontakt i że spełni się w roli chrzestnej/chestnego. Za miesiąc są chrzciny mojej córki, za chrzestnych bierzemy moją siostrę i brata od męża, i za jakieś 3-4 lata będziemy planować kolejne dziecko, i jeśli wtedy przyjdzie do wybrania chrzestnego to na pewno nie weźmiemy drugiego brata od męża bo to pyskaty cham, nie pamięta o urodzinach chrześniaków ale jeśli jego dzieci mają urodziny to wszyscy mamy o nich pamiętać. Także uważam że on do roli chrzestnego się nie nadaje.

Gość gość
prawda jest taka ze chrzestni to tylko chrzest i komunia. xxx Oj to współczuję, ja tam jestem w kontakcie z chrzesniakami i pamiętam o ich urodzinach, dniu dziecka i innych świętach, w tym Bożego Narodzenia. To zalezy od tego, jak blisko sa chrzestni z wami.

Gość gość takaona
U mnie była bardzo podobna sytuacja. Ja jestem jedynaczką a mąz ma siostrę i brata. Moja szwagierka była przekonana , że to ona będzie chrzestną a ja wybrałam koleżankę. Jednak dla równowagi;) chrzestnym został mąż szwagierki.

Gość gość
co macie na myslo uzywajac slow "sprawdzi sie w roli chrzestnego/chrzestnej"? Mam wrazenie, ze to, ze bedzie co okazja przynosic prezenty ewentualnie zabierac do kina, cyrku... a w byciu chrzestnym chyba chodzi o co innego... a jakos nie sadze, ze pol kafeterii mowiac sprawdzi sie w roli chrzestnej ma na mysli, ze chrzestni prowadza dziecko do kosciola i dystkutuja o wierze...

Gość kolejny gość
U mnie było podobnie. Jak zaszłam w ciążę, to mąż powiedział swojej matce, a ona jego siostrze, a mojej szwagierce. Ta miała wtedy dopiero 15 lat. Pamiętam jak pojechaliśmy do nich, ja byłam dopiero w 7tc a ona do mnie z tekstem, że już pytała księdza i że on da jej pozwolenie żeby była chrzestną przed bierzmowaniem. Normalnie jakby mi ktoś w pysk strzelił. Ja tu się czułam źle jak cholera, jeszcze nie wiedziałam co i jak będzie, a ona już planowała bycie chrzestną. Ostatecznie nią nie została i myślę, że ta sytuacja też miała na to wpływ, a poza tym wtedy byłą jeszcze dzieckiem.

Gość gość
moj brat zostal chrzestnym mojego syna majac wlasnie 15 lat, bierzmowanie mial takze mogl zostac chrzestnym:)jak po latach ogladamy zdjecia to...dziecko trzymało dziecko:d dzis moj brat ma 28 lat a syn 13:D

Ale nad czym ty się dziewczyno zastanawiasz. Poproś chrzestnych a siostrze mówisz wprost, że już poprosiliście chrzestnych i tyle. To twoje dziecko i twoja decyzja. Skoro jej nie lubisz to po co się martwisz co pomyśli... jej sprawa.