Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama gość

Łóżeczko pod oknem

Polecane posty

Gość mama gość

Mam dwojke dzieci z mala różnicą wieku, dzielą jeden pokój na poddaszu, gdzie są dwa okna dachowe. Na razie są za małe na łózko piętrowe, więc jedno łóżeczko stoi w kącie, częściowo pod oknem dachowym. Rodzice moi trują mi od dawna, że powinnam zmienić ustawienie łóżek bo to bardzo niebezpieczne. Przesadzają czy nie? Juz sama nie wiem, a ustawienie łóżeczek inaczej jest co prawda mozliwe, ale bardzo niewygodne

Gość mama gość
.

Gość gość
Jesli nie masz upalow na poddaszu to z czym problem?

Gość gość
A czemu niby ma być niebezpiecznie? Bo nie kumam... Wychodzą na dach?

Gość mama gość
Uważąją, że jak się szyba zbije (tylko co musi się stać żeby tak było, ani to parter ani nie ma żadnego wyższego budynku obok) to spadnie na dziecko i go zabije :o Mąż też uważa ze to głupota ale chciałabym sprawdzić co sądzą o tym inni.

Gość gość
a ile razy wam się szyba biła przez te lata co żyjecie? kuzwa jak slucham takich idiotek poschizowanych to mi sie noz w kiesznei otwiera

Gość mama gość
To nie JA schizuję tylko moi rodzice. Wszystkie kłótnie są o to nieszczęsne łóżeczko, bo jestem zła matka, nie dbam o dzieci. Kiedyś nawet sami przemeblowali pokój przy mojej nieobecności !!! Oczywiście przestawiłam z powrotem, ale ileż można słuchać o tym że jestem nieodpowiedzialna? Przez to ciągłe gadanie już chyba sama w to zagrożenie uwierzyłam dlatego chciałam się spytać przypadkowych ludzi kto ma rację, ja czy oni

Gość gość
Słuchaj, moja koleżanka miała łóżeczko pod oknem i ja miałam łóżeczko pod oknem i moja kuzynka też. Dzieci świetnie się mają, nie rozumiem takiego wymyślania problemów i obchodzenia się gorzej niż z jajkiem. Z rodzicami ogranicz kontakt bo chyba normlani to oni nie są

Gość gość
nie wiem jakim cudem by ta szyba miala sie stluc. Ja bym teraz rodzicom tez przemeblowala pokoj, bo sofa za blisko telewizora :P

Gość mama gość
Oni zawsze tacy przewrażliwieni byli :( i w zasadzie ciągle widzą gdzieś jakieś niebezpieczeństwo czyhające na ich wnuczki :o

Gość mama gość
No mówią mi że będą teraz okropne burze z gradem i ten grad może stłuc szybę. Albo burza złamie drzewo które rośnie obok i zbije szybę. Albo ktoś czymś rzuci :o Już sama nie wiem co z ich rad traktować poważnie a ktore po prostu przesiac i odrzucic. Problem jest taki, że od małego byłam tak wychowywana więc nie potrafie racjonalnie ocenić zagrożenia bo widzę go wszędzie (tylko że ja o tym wiem i z tym walczę) A oni to robią strasznie nachalnie. Nie chce konfliktów, więc zazwyczaj puszczam mimo uszu ale temat potem powraca i jest problem. Szczególnie że oni są takimi ludźmi którzy zawsze mają rację :o

Gość gość
A jak zima sniegu napada?albo grad spadnie?

Gość mama gość
..

Gość gość
Ja nie jestem fanka lozek pod oknem ani polek, szafek nad lozkiem. Kazdy jednak robi to co uwaza za sluszne.moze znajdz jakis zloty srodek na ta sytuacje, zalozcie rolety, przestawcie minimalnie meble. Nie rob jednak nic na sile bo ktos inny tak chce. Jestem dorosla kobieta ale znam bol posiadania rodzicow takich jak twoi :/ oni kaza a ty zrob jak nie tos glupia :(

Gość mama gość
Rolety mamy, ale to nic nie zmienia a nawet pogarsza sytuację, bo roleta tez moze spasc! :o Szafek czy półek sama bym nie wieszała nad swoim czy dzieci łóżkiem, bo jest większa szansa ze coś z nich spadnie...to rozumiem Tak jak mówiłam, ciężko jest mi samodzielnie zdecydować bo jestem nauczona od małego schizować o wszystko. Trudno jest mi też wziąć męża opinie za obiektywną bo on stawia na swoim chyba głównie dlatego żeby nie było tak jak ONI chcą.

Gość gość
A przypadkiem rodzice nie mowia zeby dzieci polozyc na podlodze w koncu lozko tez sie moze zarwac ;) nie schizuj :)maz ma racje :)

Gość gość
autorko podklej szybe tzw folią bezpieczną i nie bedzie juz ryzyka ze się szyba stłucze np.od gradu, co ajwyzej pęknie, ale dzięki folii nie rozpadnie sięna kawałki ja mam tak podklejoną szybe w drzwiach balkonowych i szklany blat stołu http://www.foliebezpieczne.pl/ poszukaj w necie wiecej