Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martini z oliwką

Mój chłopak zmusza mnie do spędzania czasu z dziećmi jego siostry

Polecane posty

Gość gość
Martini, to zrob tak jak ktos mowil, czyli wyjdz na basen i nie gosc jego rodziny. Nie uczestnicz w tym. I daj znac, jak Ci poszlo/

Gość gość
daruj sobie tego chlopaka, jak juz wrobi cie w dziecko to dopiero bedziesz miala przerabane, swoje dziecko i dzieci jego siostry, a siotrzyczka pojdzie w dluga...

Gość zanjepokojona
A on w pracy nie ma żadnych kolegów, znajomych? Wszyscy dawni przyjaciele poszli w odstawkę?

Gość gość
Dopiero się tu przenieśliśmy, no z 2 miesiące temu. Więc póki co ze znajomymi jest średnio a w pracy niezbyt za nim przepadają (małe hermetyczne środowisko). Dzieci nie chcemy a ja się zabezpieczam więc wrobić się nie dam. To nie jest tak, ze oni mi podrzucają swoje dzieci. Raczej jak jego siostra przyjeżdża to mój facet sobie wychodzi z jej mężem przed blok np. do samochodu (ostatnio obydwoje kupili "nowe"), i zostaje tylko jego siostra z bachorami ze mną więc kolorujemy rysunki albo miśkami muszę się z nimi bawić bo same przyłażą albo siedzimy w tym samym pomieszczeniu więc wyjść nie mam jak ani gdzie w cudzym domu.

Gość Martini z oliwką
Oczywiście mogę kolorować ale nie kur*a 2h po czym koniecznie któreś zaczyna beczeć i trzeba nowe zabawy wymyślać. No litości.

Gość gość
troche dziwaczka jestes ze nie umiesz nawiązac rozmowy z ludzmi tylko o 12 lat starszymi. Ja mam duzo takich znajomych i swietnie sie rozumiemy.No i jestes stuknieta skoro myslisz ze ktos przyjedzie 350km w jedna strone na godz na kawe i pojedzie z powrotem 350 km. sama piszesz ze to 5 godz jazdy. Jestes zle wychowana i jakas przygłupia,słabo rozgarnieta w kontaktach z ludzmi.

Gość wredna jędza z kropką
Jak on chce gościć, to niech gości - powiedz mu tak. Macie dwa pokoje, niech on z rodziną będzie w jednym, a w drugim Ty, bo Ty nie masz ochoty/siły na gości, jesteś zmęczona, źle się czujesz, masz zasrane prawo wypoczywać w swoim domu. :) Wyjdź na basen, do kina, kawiarni, wróć przywitaj się ze wszystkimi i idź do swojego pokoju. Może po dwóch takich weekendach coś dotrze do Twojego chłopaka.

Gość gość
Nie jestem przygłupia. Po prostu odwiedziny rodzinne to nie co 3 tydzień cały weekend, tylko właśnie wizyta na kawę, na obiad, na ciasto itd. a nie całe weekendy. Ja pracuję i studiuję zaocznie, teraz wreszcie mam wakacje i chcę odpocząć a nie znowu mieć rozwalone całe weekendy przez obcych ludzi, któzy dosłownie zwalają się na głowę. Jeśli dzieli ich od nas taka odległość i nie są w stanie wpaść na kulturalną dwu-godzinną wizytę, to nie powinni się zwalać na głowę na 2 dni co kilka tygodni WE CZWÓRKĘ z dwójką małych dzieci - TO JEST CHAMSKIE, BEZCZELNIE I ŚWIADCZY O BRAKU WYCHOWANIA a nie fakt, że chcę odpocząć w weekendy i nie życzę sobie tak częstych wizyt w takiej formie.

Gość gość
Ogolnie to sie zgadzam i wspolczuje, ale szczerze powiedziawszy, skoro twoj chlopak ich zaprasza, nie mozesz powiedziec, ze to co robia jest chamskie i bezczelne. Moze byc, ale mozliwe tez ze oni nie wiedza o twoich obiekcjach. Sa zaproszeni i nawet nie wiesz dobrze, co on im mowi. Problem jest tylko miedzy toba i twoim partnerem, nie win za to innych.

Gość gość
Autorko, a ile lat ma twoj chlopak??

Gość gość
ma 26 lat.

Gość gość
a jakie to ma znaczenie ile ma lat?

Gość Martini z oliwką
gość - ciężko mi uwierzyć, że dorośli ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że przeszkadzają takimi weekendowymi przyjazdami. Oczywiście być może mój facet rozmawia z nimi za moimi plecami ale nasze zapraszanie się to póki co był rewanż - oni zaprosili nas to my zaprosiliśmy ich. Mam nadzieję, że się to skończy po wzajemnym obczajeniu mieszkań, samochodów itp. i częstsze wizyty nie będą konieczne, bo już na tyle mnie to irytuje, że jestem skłonna rzucić to wszystko w diabły i zająć się moją rodziną, a nie cudzą.

Gość gość
rodzina jest najważniejsza a dziewczyn można mieć wiele! jakim to trzeba byc baranem aby wygłaszać te bzdury , dziewczyna nie musi miec ochoty oglądać tłustej gęby siostruni konkubenta , olej go ma w d***e twoje zdanie widac ze siostra wazniejsza

Gość Martini z oliwką
Jak tak dalej będzie robił to niech sobie z nią i jej dzieciaczkami zamieszka, niech sobie razem żyją itd. Wątpię, że znajdzie dziewczynę, która będzie poświęcać czas wyłącznie jego rodzinie, bo to jest IDIOTYZM a nie to, czego ja wymagam. Jak się wkurzę i będzie jeszcze jedna taka sytuacja to też zacznę co tydzień zapraszać mojego brata albo siostrę a jeszcze mama lub tatuś wpadnie na weekend, albo jeszcze chrześniaka zaproszę. Wszystko działa w obie strony. Normalne to nie jest i póki co ja jestem tą rozsądniejszą osobą ale długo trwać to nie będzie. A ty co, porzucony przez dziewczynę, których możesz mieć wiele mieszkasz z mamusią i tatusiem że ci tak żal d**ę ściska?

Gość gość
Wiesz..jest to jakis sposob, zapros teraz ty na weekend swoja rodzine, na oewno on tez poczuje sie niezbyt pewnie bo ze swoja rodzina jest inaczej niz z cusza moze zakuma aluzje a jak nie to jak bedzie ich tak czesto zapraszal to neich wszystko sam rpzgotowuje-zakupy, sprzatanie a ty potem zajmuj sie tylko soba moze i ci zarzuca ze jestes niemila ale skoro rozsadne argumenty nie trafiaja do twojego faceta to moze musi miec wylozone w sposob praktyczny

Gość Martini z oliwką
Wizyta odbyła się tydzień temu i postanowiłam zrobić update :D 0. Na początku wyglądało to w ten sposób, że co chwilę musiałam biegać ze ścierą, zbierać po tych bachorach jedzenie z podłogi - ryże, makarony, ścierać sosy, zbierać poklejone cukierki, wycierać toaletę oraz podłogę i ją szorować ale szybko zmieniłam taktykę pamiętając o tym topiku i waszych wpisach :) 1. Pierwszy problem - jeden bachor chciał spać ze mną i chłopakiem. No masakra, trzymajcie mnie. Dziecko drze się w niebogłosy 24/7 a ja mam z nim spać? Chwała bogu mój facet który uwielbia spać zaprotestował. 2. Cała toaleta wraz z podłogą była obsikana (kałuże moczu) bo jak mały gów*iarz miał niby trafić do kibla? Nie wiem po co szcza na stojąco. Nie wycierałam tych szczochów tylko zawołałam chłopaka i mu pokazałam palcem co ma umyć. No i pucował kafelki, reszki kupek, szorował kibelek, spuszczał po nich wodę itd = był w szoku. 3. Naczynia myłam okazjonalnie = chłopak w szoku. 4. Dzieciarnia o 7 rano już właziła nam znudzona do sypialni, walenie i trzaskanie drzwiami, darcie mord itp. aż w końcu je wpuściłam aby same obudziły wujka. Średnio to pomogło więc sama go wyszarpałam że ma wstawać i zasuwać pomagać mi w robieniu śniadania - w szoku był że nie pospał do 10 a jedynie do 7. 5. Poszliśmy do knajpy - nie mogłam siedzieć koło chłopaka, bo bachory między nami posadzili. Walnęłam focha więc wielmożny pan się domyślił o co chodzi i się przesiadł. 6. Poszliśmy na spacer - jego siostra z bratem spacerowali trzymając się za ręce a moją ręke oraz rękę mojego chłopaka chwyciły bachory. Super, że musiałam ich pilnowac podczas gdy ich rodzice delektowali się spokojem. Jego siostra była zachwycona i stwierdziła, że uwielbia nocować u rodziny oraz gościć rodzinę u siebie. Okazało się też, że kupiła domek letniskowy i już nas tam zaprosili :D Ludzie, ręce mi opadają. Niedługo jedziemy do rodziny (w końcu) i chyba zostanę już z rodzicami.

Gość Martini z oliwką
Witam wszystkich ponownie :) Tak się składa, że na jakiś czas wracam do rodziców te 700 km na kilkumiesięczny kontrakt a mój chłopak zostaje tutaj. W tym czasie jak będzie chciał to niech tu zaprasza swoją rodzinę choć już mi zakomunikował, że w tym roku nie zamierza się z nimi spotykać. Ja wracam w okolicach stycznia i coś czuję, że wtedy znowu zacznie się maraton. Zastanawiam się, czy po prostu nie zostać już u rodziców, tzn. sama się mogę utrzymać więc mieszkać z nimi nie będę, chodzi mi po prostu o okolice rodzinnej miejscowości. Na tyle irytuje mnie ta sytuacja z siostrzyczką mojego chłopaka, że już mam tego dość. Obszczana łazienka, cukierki i jedzenie rozsypane po całym mieszkaniu, strącony telewizor - dla mnie to za wiele. Nie chcę uczestniczyć w takim cyrku i użerać się z cudzą dzieciarnią. Macie jakieś inne pomysły jakie argumenty jakich można użyć aby nie myślał, że mu ZABRANIAM KONTAKTÓW Z RODZINĄ? Nie chcę mu niczego zabraniać, po prostu nie życzę sobie wizyt u nas na nocleg jego siostry z rozdartymi bachorami.

Gość Martini z oliwką
halo, czy nikt się nie wypowie w temacie?

Gość gość
Martini, teraz to zwyczajnie martwisz się na zapas. Wracasz w styczniu? Toż o szmat czasu, tyle rzeczy może się wydarzyć. Łącznie z tym, że Wasz związek na odległość może nie funkcjonować i albo trzeba będzie pomyśleć o innym rozwiązaniu albo się rozstać. Ewentualne wizyty rodziny to w tej chwili odległa perspektywa :)