Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odczepcie się od karmiących mm

Polecane posty

Gość gość

Gdzie nie spojrzę, w średnio co 3 temacie o macierzyństwie znajdzie się ktoś, kto będzie obrażał matki decydujące się na butelkę, robił wielką chryję, jakie to niby szkodliwe dla dziecka, wyzywał, zarzucał brak człowieczeństwa itp. Pogrzało Was czy co?? Niech każda karmi jak chce, prosto z piersi, poprzez laktator, albo całkiem syntetycznym - co was to boli? Mnie matka karmiła sztucznym - jestem silna i zdrowa, karmię mieszanką na zmianę z odciąganym w konsultacji z pediatrą = dziecko zdrowe, więc co was to obchodzi... Może niech każdy trzyma się zasady: nie moje dziecko - nie jest bite, głodzone - nie moja sprawa, to będzie świat piękniejszy!

Gość gość
Popieram!

Gość gość
najlepiej ignorować takie wariatki. swoją drogą dawniej dzieci szły normalnie do żłoba w wieku 3 m-cy, bo matki miały pracę i chciały pracować, dostawały mleko sztuczne. jakoś krzywda się temu pokoleniu nie stała.

Gość tu nie chodzi tak naprawde
o zdrowie dziecka jak to kafeterianki pisza, ze mleko z piersi dla zdrowia lepsze i tylko dlatego sie czepiaja. Tu chodzi o to, ze nie przezylas i nie przezyjesz watpliwych urokow karmienia cyckiem. Nie musialas wstawac co godzine, nie wisialo ci dziecko na piersi przez 45 minut non stop, nie ropialy ci sutki ani nie krwawily. Jednym slowem nie przeszlas drugiej drogi zaraz po porodzie przez meke macierzynstwa. Bo badzmy szczerzy co kogo tak naprawde obchodzi kto czym karmi i jak wychowuje dzieci dopoki krzywdy im nie robi? Nic. Ale jak juz ma ciut lepiej to wtedy zaczyna sie jatka. To tak jak z wozkami tutaj czy pieniedzmi, te ktore maja ciezej, mniej to wyzywaja tych co maja lepiej. I tak samo z karmieniem piersia. One maja w nosi czy twoje dziecko dostanie mm czy piers, maja gdzies jego zdrowie im chodzi tylko o to, ze ty masz lepiej, a ze najlepiej uderzyc w czuly punkt jakim dla matki jest dziecko to plota bzdury o krzywdzeniu dzieci.

Gość gość
wyzywanie i obrażanie jest bez sensu w obu przypadkach, tj. jak obie strony w tym 'konflikcie' obrażają tę drugśą

Gość nagaprawda
... ale jednak zwykle to mordę drą, że tak brzydko powiem, właśnie te od świętej naturalności.

Gość blabla bla
nie karmisz swojego dziecka to jest coś z tobą nie tak i powinnas udać się do psychiatry, tyle w tym temacie

Gość gość
tak, o ile faktycznie ktoś nie karmi, a nie zastępuje mleko własne podobnym, tyle że syntetycznym, ciemnoto

Gość gość
tu nie chodzi tak naprawde< napisalas/es swiete slowa!! sama prawda!

Gość gość
...no i odezwała się jedynie słusznie karmiąca... bo nie, inne nie karmią przcież, sztuczne mleko to nie żywność

Gość gość
Pff to karmiące sztucznie wyzywją matki karmiące naturalnie ten temat to tego dowód, ale czego tu się spodziewać. Może sama masz jakies debilne poczucie krzywdy, że nie karmisz naturalnie i pociszkasz kit o prześladowaniu, bo ja dostrzegam wariatki karmiące mm, wyzywajace w tak zenujacy sposób: "ale jednak zwykle to mordę drą, że tak brzydko powiem, właśnie te od świętej naturalności. " widać że PATOLOGIA :d

Gość gość
ja karmie mm i mam spokoj i dziecko zadowolone s***********e wiec glupie wiejskie zdziry

Gość gość
patologia bo nie mam pokarmu kretynko? to co mam na sile pchac cycek zeby w koncu z glodu padlo tak?

Gość gość
He he to kolezanka wyżej od zdzir pokazała wasz poziom pokrzywdzonych mamuś :) uważaj bo ci cyc opadnie " mamusiu"

Gość gość
ja nie wyzywam, tylko się dziwię, jak wam tek nie wstyd, nie głupio, oceniać innych. gdzie ja Cię wyzywam? uspokój się. poczucia winy nie mam bynajmniej, bo i niby czemu mam mieć?

Gość gość
Patologia, to sposób twojego myslenia i kretynka to cię dziewuszko co najwyżej urodziła, i do niej z takimi tekstami. Naucz się czytac ze zrozumieniem, a może ogarniesz co nazwane zostało patologią.

Gość gość
jak dla mnie karmcie czym chcecie cyckiem albo butlą byleby ludzie z tych małych człowieczków wyrosły mądre a nie takie co to ich coraz więcej nieudaczników tępaków i chamów pospolitych na modłę demokratyczną zatem butla albo cycuś byleby mądre i zdrowe :)

Gość gość
Autoreczko a teraz przeczytaj kto tu jest agresorem, japa, zdzira kretynka...chyba za dużo testosteronu :D

Gość gość
ja tego nie pisałam. nie uważam że jak ktoś chce siedzieć w domu i karmić nawet i do roku, to jest od razu zdzira czy kretynka. uważam że to nasz wybór. i uważam że obie strony powinny umieć się opanować i nikogo nie obrażać. po prostu częściej spotykam się z opisaną przeze mnie sytuacją, i tego dotyczył post.

Gość gość
ale jak k***a można nie dać dziecku własnemu piersi - to jest patologia!!!! jesteście chore chyba

Gość gość
Dla matek karmiacych piersia to wlasnie to jest swiadectwem bycia idealna mama. Dlatego karmia do oporu bo pozniej sa juz zwyklymi mamami, wyrodnymi jak je nazywaja, karmiacymi mm :)

Gość GośćGabrysia
Karmiłam naturalnie, często wchodzę na forum, jednak nigdy nikogo nie obrazałam i nie wyzywałam z powodu...... karmienia mlekiem m. :classic_cool: bez przesady, często czytam komentarze typu: po porodzie sn masz wiadro, cc robia tępe idiotki, karmisz naturalnie wiesniaczka z biustem do kolan, karmisz mm nie dbasz o dziecko. Troche jak na forum dla gówniarzy, a tu przykładne mamusie idealne żone, ciekawe czy podpisując się nazwiskiem tez byście wyzywały się od SZMAT. Żałosny poziom.

Gość gość
ale jak k***a można nie dać dziecku własnemu mieszanki tylko cycka - to jest patologia!!!! jesteście chore chyba

Gość balbin_ka
kobitki, jest taka książka - Polityka karmienia piersią. Poczytajcie to się wam oczy na parę rzeczy otworzą. Można np dojść do wniosku, że mm wcale nie jest takie super, to tylko biznes, a jako że reklamy są wszechobecne czasmi wydaje się, że mm i mleko matki to to samo. Uwierzcie, ze tak nie jest. Poczytacie raporty WHO to możecie zmienić zdanie.

Gość szokszokszok11
Jestem w szoku - jakie świadectwo, jaką idealną? Bo ma pokarm i nie brzydzi się karmić prosto z sutka - co to ma do idealnego rodzicielstwa? a gdzie uczenie dziecka, dobre wychowanie, odrabianie z nim lekcji, rozmowy, przekazywanie wiedzy o świecie, dbanie choćby o dietę, uchronienie go przed paleniem, piciem, narkotykami? to już wystarczy mieć mleko i nim karmić bezpośrednio, żeby był dobrą matką? co za bzdury!

Gość GośćGabrysia
Jeżeli kobieta nie ma pokarmu lub karmic nie chce nie może, to jest logiczne że poda mieszanke, nic w tym złego.

Gość szokszokszok11
dawniej nie było mm, karmiło się jakimś bebiko pewnie krowim, oczyszczonym, i jako moje pokolenie (30 lat) jest chyba zdrowe...

Gość Zasada jest chyba prosta
nie obrażaj tych, które w dowolnego powodu nie chcą lub nie mogą karmić swoim, i wtedy masz prawo domagać się tego samego od nich. i vice versa. jeśli jednak tak jak tu, będziesz nazywać je wyrodnymi, nieludzkimi tip, to się nie zdziw że i w twoim kierunku polecą słowa krtyki.

Gość gość
szokszokszok11 - no ja jestem pokolenie poczatek 80 i jakoś superzdrowa nie jestem. A tez na butelce byłam. Alergii mam full. Ale nie sadze akurat ze od mleka.

Gość gość
patologia bo nie mam pokarmu kretynko? to co mam na sile pchac cycek zeby w koncu z glodu padlo tak? bo nie rozumiem.moze nie wszyscy karmia mm dla kaprysu