Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

moja matka jest z艂膮 kobiet膮

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

mam powa偶ny probem z moj膮 matk膮 a pewnie i z sob膮, ale od poczatku. Moja matka pi臋膰 lat temu zapi艂a si臋 prawie na 艣mier膰,przechla艂a z menelstwem ponad 200 tys ze spadku po ojcu, Je偶dzi艂a po pijaku samochodem, ludziom kt贸rym pouszkadza艂a auta p艂aci艂a za milczenie. Lekarze cudem j膮 odratowali. Po kr贸tkim czasie podpali艂a dom, nazaci膮ga艂a kredyt贸w dla meneli kt贸re zabiera艂 jej komornik tak wi臋c by艂a na moim utrzymaniu, Teraz chodzi po s膮siadach i 偶ebrze bo nie ma na chleb, co jest nieprawd膮 bo zbiera na papierochy i alkohol. Ale jeszcze gorsze jest to 偶e od TRZECH lat si臋 nie myje i 艣mierdzi na kilka metr贸w. Nic do niej nie dociera. Ma gdzie艣 偶e robi wstyd mnie , ja mam tylko p艂aci膰 za ni膮 rachunki (bo mog膮 wy艂膮czy膰 pr膮d czy wod臋 tak偶e mi). Mam ju偶 do艣膰, nienawidze jej a musz臋 z ni膮 mieszka膰. Psycholog kaza艂 mi wyjecha膰 na drugi koniec kraju i ola膰 j膮 bo zwariuj臋, ale ja nie umiem

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wy艣lij j膮 do psychiatry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
Jeste艣 samotna, ile masz lat? to mieszkanie Twoje czy matki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂a艣nie dom jest matki, a ja obieca艂am ojcu 偶e nie pozwol臋 zmarnowa膰 tego na co ci臋偶ko pracowa艂. To naprawd臋 spory maj膮tek kt贸ry od lat utrzymuj臋 i remontuj臋 za w艂asne pieni膮dze. Jestem sama bo ka偶dy facet z kt贸rym si臋 wi膮za艂am liczy艂 tylko na pieni膮dze a poza tym matka namawia艂a ich do chlania. Mam brata ale on powiedzia艂, 偶e interesuje go tylko zachowek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
w tej sytuacji najlepiej by艂oby 偶eby matka przepisa艂a wszystko na Ciebie, przecie偶 od lat to Ty utrzymujesz dom i j膮 chyba te偶 utrzymujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bada艂 j膮 psycholog jak by艂a w szpitalu to stwierdzi艂, 偶e nic j膮 nie interesuje poza w艂asnym interesem. Szkoda 偶e mnie nie usun臋艂a ( w ko艅cu pewnie aborcj臋 mia艂a bo przez mg艂e pami臋tam jak kazali mi na odwiedziny w szpitalu ginekologicznym chodzi膰 - lata 70-te a wi臋c co jak nie usuni臋cie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mysle ze twoja matka moze cierpiec na schizofrenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kfaz faryzeusza
czy w domu alkoholika powinien byc alkohol? twoj tatus rozumiem jest zagorzalym abstynentem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przykre, jedyne co mog臋 ci poradzi膰 to wyjecha膰. Co ci po tym domu skoro itak matka przepija kas臋 a chata z czasem popadnie w ruin臋. Szkoda m艂odo艣ci i 偶ycia na kogo艣 takiego. Walcz o siebie. Ojcu 偶ycia tym nie wr贸cisz. Skoro nie chce sobie pom贸c to nikt jej nie pomo偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oddaj j膮 na przymusowe leczenie alkoholowe. pewnie to mo偶na za艂atwi膰 bo ona zagra偶a Tobie [ np. podpali艂a dom]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wi艣ni贸weczka no w艂a艣nie problem jest w tym przepisaniu, bo co z tego ? Darowizna nie wchodzi w rachub臋, bo zacowek nadal jest. Do偶ywocie ? Pr臋dzej ju偶 w wariatkowie sko艅cz臋. A poza tym nie stac mnie na pcc w wys 50 tys. Po prostu jestem w matni z kt贸rej wyj艣cia ju偶 nie widz臋. Mam za sob膮 2 zawa艂y i chyba po prostu odstawi臋 leki. 艢mier膰 b臋dzie bolesna ale w miar臋 szybka. W ko艅cu to przerobi艂am,a matka zapyta艂a tyko kto rachunki zap艂aci jak b臋d臋 na chorobowym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja bym ola艂a matke i wynios艂a sie bardzo daleko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
m贸j ojciec nie 偶yje - on by艂 abstynentem, a z matk膮 si臋 zwi膮za艂 bo to istnia Sofia Lorem by艂a. A z tm podpaleniem- to ja musia艂am r臋czy膰 偶e nigdy wi臋cej tego nie zrobi bo grozi艂o jej do trzec lat odsiatki. Pyta艂am jak mog臋 r臋czy膰 za inn膮 osob臋 ? Jaki to ma sens ? powiedzieli 偶e oni musz膮 takie o艣widczenie mie膰. Ja po prostu odstawi臋 leki , przelec臋 po 偶y艂ach, krew szybko wyleci bo bior臋 leki na "rozrzedzenie" i po problemie. A matka sko艅czy tam gdzie lubi czyli pod mostem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przesta艅 gada膰 o samob贸jstwie nie warto pozbawia膰 siebie zycia z powodu matki alkoholiczki s膮 instytucje gdzie mo偶esz szuka膰 pomocy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no w艂a艣nie gdzie ?? Alkoholizm to cz臋艣膰 problemu,bardziej boli nie 偶ebractwo i smr贸d - normalnie ludzie w busie palce pokazuj膮 a ja te偶 je偶d偶e tym busem i mnie jest wstyd bo wiedz膮 偶e to moja matka i to ja o ni膮 nie dbam (tak uwa偶aj膮)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
Je偶eli akt darowizny domu b臋dzie zawiera艂 klauzul臋, 偶e do schedy spadkowej nie wchodzi owa darowizna to dom b臋dzie tylko Tw贸j. Wtedy albo spokojnie mieszkasz, albo sprzedajesz i wyprowadzasz si臋. Je偶eli wyjedziesz teraz i wszystko zostawisz to popadnie w ruin臋, szkoda je偶eli jest co艣 warte. Mo偶e lepiej porozmawiaj z matk膮 o przepisaniu domu na Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wi艣ni贸weczka a jaka to klauzula ?? Bo ja dotychczas widzialam tylko interpretacje 偶e jak jeste艣 bezpo艣rednim spadkobierc膮 to darowizna zawsze wliczana jest do spadku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja bym ola艂a maj膮tek i uciek艂a jak najdalej. Nie chcesz by dom po ojcu poszed艂 pod m艂otek wi臋c si臋 m臋czysz.A jak pope艂nisz samob贸jstwo to my艣lisz 偶e jak to si臋 sko艅czy???? Olej system - gdyby tw贸j tato wiedzia艂 jak to si臋 wszystko potoczy na pewno nie wym贸g艂by na tobie takiej obietnicy. Masz do reszty zrujnowa膰 sobie 偶ycie w imi臋 czego???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
Po prostu w akcie darowizny uj臋ta jest klauzula, 偶e nie zalicza si臋 ona do schedy spadkowej; porozmawiaj jeszcze z jakim艣 dobrym prawnikiem, ja jestem w temacie o tyle o ile /z w艂asnych do艣wiadcze艅/, ale mam zupe艂nie inn膮 sytuacj臋, wi臋c lepiej jeszcze dopytaj. Je偶eli zale偶y Ci na maj膮tku ojca i jest o co walczy膰 to tylko przepisa膰, sprzeda膰, matce co艣 zapewni膰 a samej ucieka膰. Je偶eli ma艂o warte albo matka si臋 zaprze, 偶e nie przepisze to mo偶e faktycznie lepiej wyj艣膰 i zacz膮膰 gdzie indziej. Wiele zale偶y od Twojej sytuacji, zabezpieczenia finansowego, pracy... Czasami nie da si臋 tak po prostu wyj艣膰, co艣 trzyma, nie pozwala... Tak na pewno by艂oby najlepiej dla Twojej psychiki, odci膮膰 si臋 od toksycznej matki, ale czasami mo偶e warto przedtem uporz膮dkowa膰 sprawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jest o co walczy膰 !! a "s艂owo dro偶sze pieni臋dzy", ojciec na 艂o偶u 艣mierci zobowi膮za艂 mnie do pewnych dziala艅 wiedz膮c 偶e matka to utarcjusz w prostej postaci. To miotanie si臋 mi臋dzy danym s艂owem a zachowaniem matki, ko艅cz膮cym sie ostracyzmem, jest dla mnie nie do uniesienia. Ja wiem, 偶e robi臋 wszystko jak trzeba ale denerwuje mnie 偶e matka ma wszysto w doo..i nie widzi nic z艂ego w 偶ebractwie (bo inni maj膮 to mog膮 jej da膰 !!). Ca艂e 偶ycie by艂a paso偶ytem , ja uczy艂am si臋 walczy膰 o siebie i do wszystkiego doszlam sama maj膮c baz臋 w majatku ojca. Psychicznie nie mog臋 znie艣膰 zachowa艅 matki, kocham j膮 i nienawidz臋. Jestem dzieckiem zara偶onym toksyn膮 matki i na to umr臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hmm... nie chcesz odejsc bo obiecalas pilnowac domu, ale chcesz sie zabic... to jak masz zamiar tego domu pilnowac zza grobu?

Udost臋pnij ten post