Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszyscy sie martwimy

Moja siostra jest w ciazy z arabem

Polecane posty

Gość gość
090909 - jaką ty wiedzą operujesz? Pochwal się. Chętnie poczytamy.

Gość gość
09090 jeżeli sądzisz że kobietę można sprzedać to gratuluję. I kto tu jest zacofany.

Gość gość
No to dziwne, że on uciekał na Was widok. A jak się zachowywał jak widział Waszego ojca? Od kobiet może i uciekali, mój szwagier potrzebował trochę czasu aby zajarzyć, że my kobitki nie gryziemy:) Teraz już jest zupełnie normalnie, mnie z mamą traktuje tak samo jak tatę, czyli z szacunkiem. Ale oczywiście są rzeczy które mi się nie podobają, no ale cóż, tłumaczę to sobie że w każdym związku można znaleźć coś co się nie podoba osobom trzecim.

Gość gość
"Muzułmanin będzie średnio więrzący na terenie krajów zachodnich bo czuje większą wolność, brak presji, rodziny u boku ale to się często zmienia po powrocie do kraju gdzie otoczą go najbliźsi z pytaniami typu czy żona zna koran, czy jest wierząca i chętna do przyjęcia ich wiary, będą ją obserwować, śledzić jej każdy krok , poza tym ortodoksyjni mają obsesję na punkcie utrzymania honoru rodziny i tak naprawdę jeżeli tylko zauważą że coś powoduje splamienie ich rodziny, nie będą pytać o zdanie syna tylko poproszą kuzyna, dalszego kuzyna czy jeszcze jakiegoś innego zbira by przyjżał się sprawie. Najgorsza wersja z możliwych to taka kiedy siostra wyjeżdża , przyjmuje wiarę przyszłego męża, bierze z nim ślub i rodzi tam dziecko lub w Polsce ale będąc już jego żoną i muzułmanką. Europejka nie jest stworzona do takiego życia. " x Wszystko na ten temat.

Gość gość
Blondynka dla Araba jest jak rzadki rodzaj ciastka który chciałby zjeść ale mieć nie może a jak mu wpadnie takie to szybko zawozi je do swojego terytorium by tam szczęśliwie do końca dni kobiety żyć na własnych zasadach. Arab nie musi brać blondynki, może wziąć brunetkę, szatynkę, byle Europejkę, byle coś nowego innego ale szacunek wobec niej będzie na terenie kraju muzułmańskiego taki sam jak wobec rodowitej Afganki, Pakistanki, Jemenki, Iranki itp. Są kraje zarobaczone a robactwo powinno się tępić i zrównać z ziemią a śluby z tymi tworami to najgorsza z możliwych rzeczy jaką może Europejka zrobić.

Gość gość
aha i jeszcze dodam, że jej mąż przed ślubem dostał pouczenie od jego rodziny, żeby nie próbował jej zmieniać, to jest europejka i powinien ją akceptować jako europejkę. Różni są ludzie w każdym kraju, jednak wiem że większe jest prawdopodobieństwo trafienia na popaprańca. Znam sporo muzułmańskich rodzin i każdy związek jest inny, ale znam dwa na prawdę dobre związki.

Gość 0909909090
nadal nie kumacie, nikt nie chcial mnie kupic ani sprzedac, w luźnej rozmowie z zapoznanymi blizej Arabami to wyszlo:D ale za trudne, bo trzeba troche pomyślec:D słońce czy kupki Ci mozg wypaliły???

ja to wszystko jej mowilam, ze bedzie musiala sie tak ubierac, ze dziecko moze tam stracic na zawsze, ale ona jak zakleta powtarza, ze on taki nie jest, ze nie chce jej przeciagnac na swoja wiare. Jak jakas glupia i omotana mowi:O A wtedy co on uciekl to nie na widok odziny naszej, bo mama z tata byli u cioci, ktora tam mieszka niedaleko, a na moj widok. Ja sie z nim przywitalam ten tez sie przedstawil i powiedzialam to przyjdz dzis na kolacje, ale on sie obrocil na piecie i poszedl:O Ni pocaluj mnie w d*pe ni do widzenia:O

Gość Arab Pan Polek
Która mi o*******e

Gość Arab Pan Polek
Jak się czujesz z tym że twoją siostrunie przerypał cały bliski wschód ? :D Wy Europejczycy jesteście tacy naiwni i tolerancyjni ale to dobrze :) Upokarzanie waszych białych kobiet jest takie łatwe :D hehehe

Gość gość
Przeciez kobieta na terenie Jemenu, Afganistanu, Pakistanu .....nie jest nic warta! Jej , zdrowie, życie , zdanie nie jest nic warte, mniej niż zwierzęcia hodowlanego. Kobiet muzułmańskich nie wybito całkowicie tylko dlatego że ktoś musi to parszystwo rodzić i karmić. Kobieta tam nie ma szacunku, jest według nich brudna z natury. Czy ktoś kto decyduje się być z muzułmaninem pragnie właśnie takiego życia? Fakt, może mieć szczęście i być u boku porządnego faceta ale zawsze będzie tym czymś co stoi u boku, słabym, nic nie wartym dodatkiem.

ale ta rodzina tego twojego siostry meza to chyba nie wierzaca jest za bardzo prawda? Bo u nich w koranie jest, ze mezczyzna moze poslubic kobiete innej wiary, ale ona musi przejsc na jego.

Gość gość
090909 tak, tak... od czasu do czasu trzeba się "samodowartościować":)

Gość o ja pierdziele jaka gosciowa
19:02] [zgłoś do usunięcia] gość Przeciez kobieta na terenie Jemenu, Afganistanu, Pakistanu .....nie jest nic warta! Jej , zdrowie, życie , zdanie nie jest nic warte, mniej niż zwierzęcia hodowlanego. Kobiet muzułmańskich nie wybito całkowicie tylko dlatego że ktoś musi to parszystwo rodzić i karmić. Kobieta tam nie ma szacunku, jest według nich brudna z natury. Czy ktoś kto decyduje się być z muzułmaninem pragnie właśnie takiego życia? Fakt, może mieć szczęście i być u boku porządnego faceta ale zawsze będzie tym czymś co stoi u boku, słabym, nic nie wartym xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a ty co bralas? piszesz jak potluczona:D gowno wiesz a mądrą udajesz, znamy wieleu Arabow, 2 to dobrzy koledzy meża ze studiow, opowiadali nam o ich zyciu, zwyczajach itp. i to nie jest jak piszesz:D chyba jakis arab ci w******l i masz zal do calej nacji:D

Gość gość
Jego rodzina jest wierząca, a oni mają tylko ślub cywilny europejski. Ona zmieniła wiarę na islam dopiero jak byli kilka lat po ślubie, ale mimo tego co roku mają w domu choinkę i obchodzą święta. Ostatnio nawet jego rodzice przyjechali na święta do nich i wszyscy razem spędziliśmy ten czas:) Zrobili nawet prezenty pod choinkę. Jednak dalej podkreślam że są rzeczy które mi się osobiście nie podobają.

Gość No to straciłeś
siostrę :D ale raczej do lotnych ona nie należała więc się nie martw teraz pewnie piszczy w arabskich piaskach :D

Gość gość
Islamiści ( nie mylić w porządnymi, pokojowymi muzułmanami) to największa dziwka na Kuli ziemskiej, to zdegenerowany zły człowiek który żyje nienawiścią, zemstą, a do tego paradoksalnie do swojej wiary ma pożądanie konia zapładniacza. Na codzień widzę takich którzy modlą się pięknie po pięć razy dziennie obracając w brudnych łapskach koralikami w spode łba zerkają na kobiety i ich tyłki. To hipokryci. Według muzułmanina kobieta jest z natury zła bo kusząca więc codziennie trzeba jej udzielać lekcki wychowawczej gdyż każda zła, sprośna myśl w zepsutym łbie mężczyzny jest spowodowana obecnością kobiety (stąd nakaz zakrywania ciała). Nie jechałabym do kraju w którym zaczepka mężczyzny może być powodem mojej śmierci. Jest zwykła codzienność nie różniąca się od Europy ale jest też to co kryje się za kotarą , są fundacje dla osób oblanych kwasem solnym (które nie jest karalne), jest policja która w tych psrawach mało co robi, są sędziowie którzy przymykają oko na g***ty i to wszystko w pięknych muzułmańskich krajach do których nic tylko jechać by szczęśliwie żyć.

juz nie bierz tego co wciagasz:D

Gość gość
Choinka przy muzułmaninie? Wow, pokojowo nastawienie i tolerancyjni jak widać. Rzadko spotykane. Mieszkałam 8 lat w Pakistanie w ramach wolontariatu ze studiów w Niemczech. Chcecie naprawdę dowiedzieć się jak wygląda życie w tym kraju? Nie od kolegów studentów ;) ale od kogoś kto tam żył i spędzał codzienność. Będę pisać z opóźnieniem ale poświęcę się ;).

Gość gość
dajesz...

Gość hahahahahahahaaaah
to cos dluugo te studia robilas:D zaraz poczyta cos w necie i wpisze:D od razu daj linka i nie produkuj sie:D

Gość moja siostra jest z muzulman
Do osoby wyżej: zgadzam się z Tobą absolutnie w sprawie zakrywania ciała. Dlatego ja nigdy w życiu nie zwiążę się z takim człowiekiem. Może i mojej siostrze się poszczęściło, ale i tak widzę że są zachowania np. w sprawie ubioru które mi się nie podobają. Chociaż ostatnio siostra troszkę zaczęła je łamać, ale gdzieś tam to siedzi. Oczywiście to nie jest tak że ona ubiera się na ninja, z resztą jego rodzina śmieje się z tych dziewczyn że się tak ubierają, ale chodzi mi o to że np. nie mogą założyć bluzeczki na ramiączkach(musi chodzić w krótkim rękawku), czy spódniczkę powyżej kolana (do kolana jest ok). Jak jego rodzice przyjeżdżają do europy, to jego mama ubiera normalne jeansy, zwykłą bluzeczkę i kurtkę. Praktycznie nie wychodzi z domu w ciuchach ze swojego kraju.

bo to jest hipokryzja:D własnie

do osoby bedacej w Pakistanie: napisz prosze jak tam to wyglada. Co prawda pakistan to nie Jemen, ale zawsze to jakies informacje, moze dam siostrze do poczytania to jej sie oczy otworza.

Gość zgadzam sie z autorka
fajne prowo:D oryginalne chociaz:D

Gość gość
Typowa kafe :D Studia za długo trwały :). Nie studia trwały tyle ile trzeba za to praca długo dłużej. Kraje arabskie muzułmańskie nie są dla wyzwolonej europejki. Życie kobiety pakistańskiej to zgrabna sztuka przetrwania i służenie mężczyźnie, taką mają mentalność, tak zostały wychowane i nauczone. Kobieta taka jest przeważnie niewykształcona , niepiśmienna. Szkoły dla kobiet są prowadzone ale sam fakt że się do niej uczęszcza czy ją prowadzi jest zagrożeniem dla życia, jest aktem odwagi. Kobiety nie poruszają się po ulicach same, asystuje im zawsze mężczyzna bądź inna kobieta z rodziny (niemile widziane gdyż lepiej by był to mężczyzna). Ubiór ma zakrywać całe ciało . Nie wolno reagować na zaczepki obcych mężczyzn i każdy szanujący swoją wiarę mężczyzna wie że nie wolno mu na taką kobietę patrzeć znacząco długo , podchodzić do niej zbyt blisko czy wszczynać rozmowę bo szkodzi tym kobiecie. Znajome które miałam nie wychodziły praktycznie z domu poza potrzebą wyjścia na zakupy. Życie toczy się dla mężczyzn i wokół mężczyzn. Kobieta jest tyle warta jak potrafi zadbać o mężczyznę gdyż to jest celem jej życia. Co mnie najbardziej frustrowało to przekonanie każdej Pakistanki że istnieje po to by jak najlepiej dbać i swojego męża, nie narażać mu się i dbać o to by nikt nie miał powodu do skarg na jej temat. Każda kobieta w tym kraju musi coś ukrywać i kłamać bo bez tego nie przeżyłaby godnie ani jednego dnia. Siostra autorki jak dobrze trafiła to normalnie wróci do kraju , urodzi dziecko i będzie prowadzić normalne zycie ale rodzina jej męża zawsze będzie miała wobec niej jakieś ale, zawsze będzie gadanie że coś jest nie tak. Bardzo wierząca rodzina równa się ortodoksyjnej rodzinie a to wróży zawsze nieporozumienia gdyż różnic jest cała masa. Typowy pakistańczyk czy Arab to uśmiechnięty, otwarty i żartobliwy gość , zwłaszcza wobec turystek europejek. Żaden muzułmanin na terenie zwojego kraju nie traktuje europejki poważnie, bardziej jak zjawisko, ciekawostkę, urozmaicenie swojego życia ale trzeba uważać by nie zwracać na siebie uwagi otoczenia bo to może skończyć się nieprzyjemnie. W rejonach ortodoksyjnych nawet nieeuropejka musi zadbać o zakrycie ciała gdyż jeżeli tego nie zrobi musi liczyć się z tym że zostanie przekazana policji lub w najlepszym przypadku zwróci uwagę otoczenia. Pamiętacie historię dwóch turystek brytyjskich które wracając uliczkami miasta wieczorem zostały oblane kwasem solnym? (Zambia) Napady są, i to nie tylko na miejscowych , równiez na turystów.

Gość moja siostra jest z muzulman
Jeśli mogę się wtrącić, to każdy z "tych" krajów różni się od siebie, więc nie ma sensu je porównywać. Nie wiem nic o kraju z którego pochodzi Twój przyszły szwagier ale jeśli chcesz mogę się podpytać szwagra.

Gość gość
Ale wy jesteście nienormalni z tym prowo... co to komu daje...?

a świstak siedzi i zawija w sreberka:D

Gość gość
Wypowiadałam się na temat Afganistanu. Dużo lepiej żyje się w Pakistanie . Na temat Jemenu nie wiem nic.