Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coraz więcej włosków wokół bikini

Polecane posty

Gość gość

Z wiekiem mam coraz bujniejsze owłosienie, które zaczyna schodzić już na uda :( Jest to dla mnie duży problem, bo lubię chodzić na basen, a golenie czy depilacja kremem to rozwiązanie chwilowe. Martwi mnie to, ale w badaniu hormonów nie wyszło nic niepokojącego. Co z tym zrobić? Czy inne kobiety tez mają taki problem? Jak usuwać owłosienie albo co jeść żeby owłosienie nie rozrastało się?

Gość gość
też mam taki problem i mnie wkurza, ręcę mi opadają , golę się żyletką ale na drugi dzień już jest odrost... a nogi depilatorem ale po tyg odrastają, taka nasza cholerna uroda, pech

Gość gość
Jakie badania miałaś?

Gość gość
z tym nic nie zrobisz.. włosy są dziedziczone genetycznie. moj ojciec ma bardzo duze owlosienie, ja odziedziczylam je po nim i nawet wlosy na nogach musze golic maksymalnie co 2 dni ( sa bardzo czarne ) a okolice bikini mam rowniez dosyc owlosione . nic sie nie da zrobic - jedynie depilacja, najlepiej laserowa, bo wtedy powoli wloski przestają odrastac.

Gość gownoprawda12345
macie problem z hormonami, przebadac sie na tsh, ft3, ft4 i testosteron wolny

Gość gość
Hej, też mam ten problem. okolice bikini depiluje depilatorem, boli jak cholera, ale chociaż efekt na dłużej :/ Nogi też staram się depilatorem traktować, bo jak ogolę maszynką to po dwóch dniach wszystko odrasta. Najgorsze jest to, że po depilatorze wloski wrastają :( Na laserową depilacje mnie nie bardzo stać, ale może kiedyś-takie marzenie :)

Gość gość
Nie tylko. 17-oh-progesteron, androstedion.

Gość gość
Tu autorka topiku. Miałam: FSH - 5,22 LH - 6,45 PRL - 18,28 Estradiol - 277,09 Testosteron - 0,23 PRG - 0,33 TSH - 1,534 Lekarz mówi że wszystko w normie.

Gość gość
Badania były w 11DC.

Gość gość
Czy wypowie się ta osoba która pytała o wyniki?

Gość gość
Ile masz ty lat

Gość gość
skończyłam 17

Gość gość
Są to zaburzenia hormonalne w tym wieku.Moze to owłosienie nie jest duże,a ty panikujesz widząc dziewczyny gołe.Obecnie kobiety depilują się na łyso.

Gość gość
to normalne im częściej się depilujesz tym szybciej odrastają brunetki mają bujniejsze owłosienie, nic w tym niezwykłego też muszę się golić co drugi dzień bo inaczej mam szczecinę pod pachami, na bikini i łydkach, jestem szatynką, więc nawet nie mam takich ciemnych włosów problem z wrastaniem po depilatorze też przerabiałam więc wolę golić się maszynką zrobiłam kilka zabiegów laserem na łydki, w efekcie ciemniejsze włoski zniknęły, zostały te blond, które i tak muszę golić....nie warto usuwać laserem, szkoda kasy i bólu

Gość gość
ile kosztuje depilacja laserowa poszczególnych parti ciała ? tak pi razy oko ,dzięki :)

Gość gość
i jak długo utrzymuje się efekt takiej depilacji laserowej ?

Gość gość
musze spytac was ,bo kosmetyczki ściemniają , zawsze koloryzują co do efektu zabiegu

Gość gość
czy ty widziałas kobietę naturalnie obośnietą.Zobacz jak wygląda twoja mama,a potem będziesz rozpaczać.

Gość gość
Ja ostatnio się zorientowałam, że biorąc wiataminy typu belissa lub inne tego rodzaju suplementy narażam się też na mocniejsze owłosienie w innych partiach ciała, nie tylko tam gdzie bym chciala. Ostatnio nawet kupiłam od fryzjera coś na porost włosów i od razu efekt taki, że muszę się golic co dwa dni bo inaczej istny horror. Jak ktoś ma z tym problem taki jak ja to do golenia wybierajcie maszynki nie jednorazowe, a te z wymiennymi ostrzami bo jednak golą dokładniej i na dlużej, zwłaszcza te dla mężczyzn. Do golenia też dobre są pianki nawilżające, a po spróbujcie posamrować (ale tylko okolice bikini) provag żelem bo łagodzi dyskomfort i zaczerwienienie.

Gość gość
tu autorka, nie mam 17 lat, tylko 35, ktoś się podszył...

Gość gość
gość Są to zaburzenia hormonalne w tym wieku.Moze to owłosienie nie jest duże,a ty panikujesz widząc dziewczyny gołe.Obecnie kobiety depilują się na łyso. ... Czy ktoś napisał ten komentarz kierując się wynikami badań czy wiekiem podanym przez gościa z 07:01? (podszywa)?