Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

którym terminem się sugerować

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam takie pytanie, może głupie ale mnie nurtuje... jestem w ciąży od ostatniej @ to 7 tydzień, z usg 5 dopiero i tu jest mój problem. Czytałam o rozwoju zarodka ale nie wiem czy mam się sugerować że to jest 7 czy 5 tydzień?

Gość gość
Ja byłam przekonana do swoich wyliczeń i brałam zawsze poprawkę na USG a jednak dziecko urodziło się wg USG. :)

Gość gość
liczy się tygodnie od ostatniego okresu.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi, czyli że nawet chociaż nie widać jeszcze zarodka to wykształcają mu sie już pewne organy itp... ciekawe:)

Gość gość
A co powiedział ci gin? Bo usg też podaje termin licząc od ost. okresu więc jeśli masz rozbieżności to w grę wchodzi późniejsza owulacja. Mnie w takiej sytuacji lekarz powiedział że przekonamy się na kolejnym usg jaki wyjdzie wiek ciąży. I na kolejnym usg przyjął wiek ciąży 2 tyg. młodszy niż wg OM. A przy porodzie w szpitalu i tak wpisali wiek wg OM.

Gość gość
na ostatniej wizycie powiedział że dwa tygodnie młodsza niż według OM no ale mnie nurtuje właśnie to jak mam na to patrzeć bo czytam sobie co sie we mnie dzieje w poszczególnych tygodniach tylko nie wiem czy to 7 czy 5 tydzień?

Gość gość
Czyli tak jak u mnie. Patrzysz na 5tc. Bo taki wiek wyszedł wg usg.