Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iga 31

trzecie cięcie cesarskie

Polecane posty

Mam pytanie czy któraś z was miała więcej niż dwie cesarki.Ja miałam już dwie niestety za drugim razem dziecko urodziło się ze skomplikowaną wrodzoną wadą serca i zmarło po dwóch tygodniach.Bardzo chcę mieć jeszcze jedno dziecko,ale boję się bo trzecie cięcie jest już ponoć ryzykowne

Gość gość
Trzecia ciąża jest ryzykowna.

Gość LoSiA
moja mama miała 5 cięc cesarskich wszystko było ok ale po ostatniej bardzo dlugo dochodzila do siebie... ja mialam 1 i wiecej nie chce ;-(

Gość gość
Moja siostra jest po 3 cc i mówi że lepiej się czuła niż po drugim.

Gość gość
znam mamę która miała 5 cesarek, dalej jest płodna.Wszystko zależy od organizmu, to sprawa indywidualna.

a wiesz może ile minimum trzeba odczekać od ostatniej,żeby móc zacząć się starać?

Gość gość
znam mamę która miała 5 cesarek, dalej jest płodna xxx' Ale tu nie chodzi o płodność tylko powłoki brzuszne.

Gość gość
ile razy może zajść w ciążę i urodzić kobieta, która pierwsze dziecko powiła na stole operacyjnym? Większość lekarzy jest zgodna: jeśli nie ma innych przeciwwskazań, cesarkę można wykonać trzy, ewentualnie cztery razy w ciągu życia kobiety. Każde cięcie osłabia macicę i tym samym zwiększa ryzyko powikłań w kolejnej ciąży. Znane są przypadki, że „cesarkę" wykonywano więcej razy, jednak należy pamiętać, że planując więcej niż 2-3 ciąże po cc ryzykuje się zdrowiem i życiem dziecka, a także swoim. Jeśli ciąża po cc jest nieplanowana, należy niezwłocznie poinformować o niej lekarza

Gość gość
moja mama ma 4cc za soba, pierwsze trzy co 4lata, ostatnia po 9 od poprzedniej. Sasiadka miala 'tylko' dwie, ale rok po roku i wszystko bylo w porzadku, ale najlepiej zapytac lekarza.

Gość gość
10.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość znam mamę która miała 5 cesarek, dalej jest płodna xxx' Ale tu nie chodzi o płodność tylko powłoki brzuszne. xxxx a mnie chodzi o to, że jeśli dla kobiety kolejna ciąża jest zagrożeniem to podwiązują przy okazji jajowody a nawet usuwają macicę jak jest w bardzo złym stanie

Gość gość
Witam. Ja miałam 2 cesarki. W druga ciążę świadomie zaszłam 5 miesięcy od porodu,wszystko było ok. Planuje 3 dziecko w najbliższym czasie. Pragnę córki bo mam dwóch chłopaków!

Gość gość
też jestem po 2 cc. Na razie nie planujemy więcej dzieci, ale też mam 2 córki i może kiedyś przyjdzie nam ochota na kolejne dziecko. Bałabym się 3 ciąży, i samej cesarki bo tę drugą ciężej zniosłam niż pierwszą.

Gość gość
ja jestem po dwóch cesarkach i jeszcze niedawno myślałam o trzecim dziecku, cc przeszłam dobrze ale od czasu do czasu mam problem z jelitami, po cc mogą się sklejać,mimo wszystko jest to ingerencja w organy wewnętrzne. Akurat mam dziewczynkę i chłopca, więc kolejna ciąża nie jest jakoś bardzo upragniona ale gdyby się trafiło to kochałabym jak własne ;) świadomie nie podejmę takiej decyzji.

Gość kennana
ja mialam 3 cc, dwie pierwsze w odstepie 22 m-cy..trzecia byla 3 lata pozniej..po wszystkich czulam sie dobrze, ...w sumie po 3 najszybciej doszlam do siebie...moze jeszcze kiedys zdecyduje sie na dziecko, jednak przez najblizsze 3-4 lata nie....ze wzgledow zawodowych i nie chce przesadzac, dam mojemu organizmowi czas na zregenerowanie sie po ostatniej ciazy..

dzięki za odpowiedzi,podniosły mnie trochę na duchu bo widzę,że trzecie cięcie to jeszcze nic wielkiego i mam nadzieję,że urodzę jeszcze jedno dziecko,chociaż nic już nie zastąpi mi Córki,która odeszła