Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce jest tylu katolików bo dzieci są indoktrynowane na siłe przez rodziców

Polecane posty

Gość gość

wbrew woli dzieci, od urodzenia matki i babki wciskają kit dzieciom, rozkazują chodzic do kosciola, modlic sie przed snem. Wychowanie dziecka na tym nie polega. Rodzice zostali zmanipulowani i to samo robią dzieciom...jak zaraza ktorej nie mozna wyleczyc :(

Gość gość
twojej głupoty już też raczej się nie da wyleczyć niestety

Gość tesknieee
owszem to prawda pranie mózgu od żłobka religijni babcie dziadkowie ciocie i rodzicie wciskają dzieciom religijne wymysły na siłę, a wszelkie oznaki samodzielnego myślenia tępi się przemocą fizyczną lub psychiczną

Gość gośćmax
To jest niestety prawda, z wiarą się człowiek nie rodzi tylko jest mu wciskana wiara rodziców, a że w Polsce dominującą religią katolicyzm to i taką religię dzieciom się narzuca.

Gość gość
To prawda... mnie dlugo zmuszali zebym chodzila do kosciola... Teraz juz sie przyzwyczaili, ale na pogrzebie babci (kilka lat temu) matka kazala mi isc do komunii (bo co ludzie powiedza, ze wnuczka do komunii nie idzie), poszlam dla swietego spokoju bo by sie obrazila na amen, ale u spowiedzi nie bylam, jakby sie o tym dowiedziala to by zawalu dostala ;)

Gość tesknieee
to jest bardzo idiotyczne sytuacja gdyż utrzymuje się dzieci w poczuciu zagrożenia jeśli wyrażają chęć odstąpienia od religijności, takie coś powinno być karalne

Gość gość
Zgadzam się, Polacy nie mają pojęcia co oznacza wolność religijna... Ja do kościoła nie chodzę, jestem ochrzczona, bylam u komunii i na bierzmowaniu, ale ślubu kościelnego brać nie będę, bo w końcu jestem niezależna i mogę decydować o sobie i o tym w co wierzę. Nie przeszkadza mi to, że ktoś co niedziela chodzi do kościoła, do spowiedzi, że obchodzi wszystkie świeta kościelne więc dlaczego innych niesamowicie drażni to że nie chodzę do kościola i raz w roku zdaży mi się zrobić pranie w niedzielę (tesciowa tego przebolec nie może) Nawet jak koce popralam w SOBOTĘ wieczorem, a w niedziele z rana tylko je wywiesiłam w ogrodzie na sznurku, żeby szybciej wyschły w slonku to afera była, że "ona 4 dzieci wychowała, ale prania to w niedziele nigdy nie robiła", no i przecież sąsiedzi zobaczą. Mieszkam na wsi tu to dopiero jest masakra,a ksiedza to jak samego boga się traktuje...

Gość ristan345
"Polacy nie mają pojęcia co oznacza wolność religijna... Ja do kościoła nie chodzę" Czytacie i się nie śmiejecie.

Gość gość
racja

Gość gość 5
ja właśnie dziś wypisałem syna z religi bo zrozumiałem że on sam dokona wyboru jaką wiare kiedyś przyjąć i czy wogóle jest sens brać udział w jakiś ceremoniach chcem aby był wolny i nie zaciągniety na siłe do koscioła.

Gość gość
nie zgadzam się, znam wiele przypadków, że właśnie jako dorośli ludzie przymuszani za dziecka do uczęszczania na religię czy chodzenia do kościoła, odwracają się od niego.

Gość gość
Ja odrazu w szkole zgłosiłam ze nie bedą chodzić córki na religie , bo nie chcą serio .... bedą chciały pojda

Gość gość
kazdy wychowuje dziecko tak,jak moze-jedni lepiej,drudzy gorzej

Gość gość
widac wlasnie jak katolicy wychowują dzieci a potem mamy takie katoliczki jak katarzyna w, słowik, pershing, rydzyk

Gość gość 5
ktoś tu wspomniał o katarzynie w. to chyba było nie na miejscu ona ma problemy psychiczne ale to nie jest spowodowane brakiem chodzenia do koscioła ludzie sie po prostu tacy rodzą. kosciuł ma gdzieś normalnych dobrych ludzi dba o swoje interesy a nie o dobro ludzi.

Gość gość
Przychodzi Jasiu do spowiedzi. aś: Nie jadłem nie piłem lecz mam wielką winę bo całowałem dziewczynę. siądz: Całowałeś pewnie w czoło? J: niżej... K: Marny twój los, całowałeś pannę w nos? J: Niżej... K: sraszna twa rozpusta, całowałeś pannę w usta? J Niżej... K: Chyba tego nie przeżyję, całowałeś pannę w szyję? J:Niżej... K: Marny twój występek, całowałeś pannę w pępek? J: Troszkę niżej proszę księdza. K: Zbierzmy to wszystko w kupę- całowałeś pannę w d**ę? J: Niechaj będę potępiony, całowałem z drugiej strony K: Młody niech cie gwizdnę całowałeś pannę w p*** ę! Nie dostaniesz rozgrzeszenia, ch** ci w d**ę do widzenia!

Gość gość
Przychodzi Jasiu do spowiedzi. aś: Nie jadłem nie piłem lecz mam wielką winę bo całowałem dziewczynę. siądz: Całowałeś pewnie w czoło? J: niżej... K: Marny twój los, całowałeś pannę w nos? J: Niżej... K: sraszna twa rozpusta, całowałeś pannę w usta? J Niżej... K: Chyba tego nie przeżyję, całowałeś pannę w szyję? J:Niżej... K: Marny twój występek, całowałeś pannę w pępek? J: Troszkę niżej proszę księdza. K: Zbierzmy to wszystko w kupę- całowałeś pannę w d**ę? J: Niechaj będę potępiony, całowałem z drugiej strony K: Młody niech cie gwizdnę całowałeś pannę w p*** ę! Nie dostaniesz rozgrzeszenia, ch** ci w d**ę do widzenia!