Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pranie damskiej bielizny w proszku powoduje zapalenia

Polecane posty

Gość gość

slyszaam ze niektore kobiety piora recznie mydlem zeby sie bakteri nie nabawic ?

Gość gość
nigdy w życiu nie mialam żadnej infekcji od proszku

Gość gość
Jesli ma się uczulenie to mogą powodować podrażnienia. Nie chodzi o bakterie.

Gość gość
to dlaczego ja np co chwile mam zalanie bakteriami moze to od uzywaniu plynu do higieny intym avon,bo na proszek uczulenia nie mam

Gość gość
Infekcje bakteryjne czy grzybicze?

Gość gość
grzybicze i nie mam pojecia skad to co chwile sie bierze

Gość gość
Należy nosić bawełnianą bieliznę; figi, a nie stringi. Nie należy depilowac owłosienia łonowego. Nie należy wykonywać irygacji. Należy ograniczyć w diecie słodycze i węglowodany proste. Przed seksem oralnym dobrze jest umyć zeby lub przynajmniej przepłukać usta. Należy również uważać przy urozmaicaniu seksu owocami, czekoladą czy bitą śmietaną. Zwłaszcza podczas upałów nie należy nosić ciasnych ubrań; spac nalezy w koszulkach nocnych, bez majtek. Wreszcie unikać korzystania z toalet publicznych czy basenów.

Gość gość
można mieć uczulenie na proszek, proszek który nie został dobrze wypłukany może powodować podrażnienie, można wtedy posmarować okolice intymne provag żelem, żeby złagodzić te objawy

Gość gość
Na pewno coś w tym jest, nie wiem czy to proszek czy płyn do płukania ale coś mnie uczulało w miejscu intymnym. Chodziłam po lekarzach, posiewy wychodziły prawidłowo, w końcu zaczęłam prać bieliznę w szarym mydle i jak ręką odjął. Żadnego pieczenia, czy też swędzenia, pomocny w takich sytuacjach jest provag żel, który łagodzi podrażnienia, ale również hamuje rozwój grzybów i bakterii.