Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Motylkowo

Jaką pensję można uznać za dobrą

Polecane posty

Gość Motylkowo

Cześć, jaka to dla was dobra pensja na rękę? Piszcie w jakim mieście/regionie kraju.

Gość gość
Pytasz o miasto/ region, a nie wzięłaś pod uwagę, że to zależy w największym stopniu od stanowiska/ branży/ doświadczenia/ kwalifikacji.

Gość gość
Masz na mysli dobrą , z ktorej mozna cos odlozyc, czy dobrą ze az sie w d... przewraca? Minimum to 4 tys.

Gość gość
"dobra" to subiektywne, dla jednego dobra to taka żeby przeżyć bez miesiąc bez kredytu, dla innego to taka która pozwoli na luksusy;) dla mnie "dobra" jest taka pensja która pozwoliłaby bez wielkich wyrzeczeń odłożyć tyle żeby w ciągu powiedzmy 5 lat kupić mieszkanie bez kredytu.

Gość Motylkowo
Czy sądzicie, że średnia krajowa ok. 2500 na rękę to kiepskie pieniądze?

Gość gość
Aha. Zeby kupić głupią kawalerkę w moim mieście, musiałabym miesiecznie odkładać przez 5 lat ok. 4000 zł. Czyli zarabiać jakieś 7.000-8.000 zł na rękę.

Gość gość
Motylkowo - przecież to zależy za jaką pracę? Bez sensu zadawać to pytanie bez odniesienia za co jest ta pensja.

Gość gość
Dla mnie 2.500 na ręke to kiepskie pieniądze, ale dla pani w sklepie na kasie byłyby rewelacyjne ;)

Gość gość
2500zł na rękę spokojnie pozwala przeżyć ale to nie jest "dobra" pensja, raczej absolutne minimum jeżeli ktoś musi sie sam utrzymać i np wynajmować mieszkanie, jak ktoś ma gdzie mieszkać to oczywiście bedzie w lepszej sytuacji ale na dal nie będą to dobre pieniądze

Gość Motylkowo
O jakich częściach kraju piszecie?

Gość gość
tak, kwoty rzędu 7-8tys miałem na myśli w tamtym poście bo temat dotyczy dobrej pensji a nie takiej co pozwala jako-tako przeżyć;)

Gość gość
No bez przesady. Między jako takim przeżyciem, a pensją z której w ciągu 5 lat da się odłożyć na mieszkanie, jest jeszcze właśnie miejsce na dobre pensje :)

Gość Motylkowo
Dla mnie 7-8 tys na rękę jest raczej nieosiągalne. Nie znam nikogo, kto tyle zarabia.

Gość gość
Np. informatycy wyciągają tyle bez problemu. Dlatego pisałam, że takie pytania są bez sensu bez doprecyzowania, o jaką pracę chodzi.

Gość gość
moim zdaniem dobra pensja to właśnie 7-8tys, ale jak już pisalem to subiektywna sprawa, ktoś kto tyle zarabia z pewnością nie jest bogaczem;)

Gość Motylkowo
Znam kilku informatyków i inżynierów i mają do 4 tys na rękę z kilkuletnim doświadczeniem.

Gość gość
Ci, których ja znam zarabiali tyle (4000 na ręke) zaraz po studiach z zerowym doswiadczeniem.

Gość Motylkowo
Gdzie tak płacą?

Gość gość
Duże miasto wojewódzkie. Tutaj na informatyków jest taki popyt, że firmy walczą o absolwentów.

Gość jasieczek
ja mam 1137 dobra? oby taka zawsze była , bo myślę ze tego kiedyś braknie, a dodam , ze taką kasę w ochronie można zarobić , ile z tego można odłożyć ?

Gość Motylkowo
Może uchylisz rąbka tajemnicy i podasz nazwę tego miasta?

Gość zarg
Polska jest patologicznym krajem gdzie masa ludzi ma w przeliczeniu miesieczne zarobki rzędu 300euro ale nie czyni to z 600euro dobrej pensji🖐️

Gość gość
ciezko powiedziec jaka pensja jest dobra. Jesli czlowiek sie rozwija to pensja powinna byc z roku na rok coraz wieksza zaczynajac np od 1500 zl a konczac hmm tu nie ma gornej granicy mozna skonczyc na 4000 zl a mozna i na 30 tys zl albo wiecej.

Gość gość
Pytanie bez sensu.

Gość Motylkowo
Nie sądzę, że bez sensu. Pytam o indywidualne opinie.

Gość gość
to dostałaś indywidualną opinie że to 7-8000zł i właściwie nikt tego nie zanegował, a to że mało kto tyle zarabia nie ma nic do rzeczy:D

Gość Motylkowo
Nie o hipotetyczne kwoty mi chodzi, tylko o bardziej realne. Może przeformułuję pytanie - z jakiej wypłaty bylibyście zadowoleni?

Gość gość
Kazda wysokosc wyplaty jest dobra i realna. Jesli chcesz wiecej zarabiac to musisz sie bardziej postarac . proste. x jelsi o mnie chodzi to na poczatek bylbym zadowolony z 3000 zl netto

Gość gość
w związku z przeformułowaniem: zadowolony byłbym z takiej rzędu 7-8tys, przeżyć mogę spokojnie za 2,5tys a zarabiam 4,5 ;)

Gość gość
Dobra pensja zależy od miasta, sytuacji życiowej w której się znajdujemy, od zobowiązań finansowych i od tego jaki standard życia nam odpowiada, ja np w przyszłości chciałbym mieć własne mieszkanie co wiąże się z kredytem, jedno dziecko, jakiś skromny samochód i możliwość odkładnia miesięcznie z partnerką jakiś 500zł i byłbym szczęśliwi, ile bym potrzebował? to kwestia wyliczeń ale myślę że w okolicach 3-4tys. miesięcznie na rękę, obecnie zarabiam 2tys. po awansie który właśnie mam dostać zarobie jakieś 2,5tys.