Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROBLEM Z SĄSIADEM

Polecane posty

Gość gość

Mam za ścianą porąbanego sąsiada, facet ok 30 lat, mieszka sam, nie wiem czy pracuje, zarówno ja, jak i on wynajmujemy mieszkania u tego samego kolesia. Mniejsza o to. Problem w tym, że ten sąsiad, potrafi o 7:00 rano włączyć na full jakieś chamskie disco, techno czy inne takie, napier*** basem aż ściany się trzęsą, raz mi nawet obrazek ze ściany spadł. I tak potrafi dzień w dzień grać tą muzą do późnych godzin, ale przed 22:00. Oc***eć można. Moje pytanie brzmi, czy można coś z tym zrobić, ani prośby, ani groźby nie działają, on traktuje innych jak powietrze. Teoretycznie nie zakłóca ciszy nocnej, ale może jest jakiś haczyk na to? W końcu muszą być jakieś granice!!! Proszę o rady...

Gość gość
nie ma juz czegos takiego jak cisza nocna, mozna w kazdej chwili zgłosic zakłócanie porzadku

Gość gość
a co na to wlasciciel mieszkania?

Gość gość
właściciel nic nie robi, bo nie ma się do czego przyczepić. Nie mieszka z nami, więc mu to nie przeszkadza, a skoro koleś płaci czynsz to nie ma problemu...

Gość gość
radze czesto narzekac do wlasciciela, jak bedzie mial do wyboru stracic ciebie albo jego to napewno bedzie chcial sie pozbyc jego, ale jak widzi ze tobie to az tak nie przeszkadza to nic mu sie nie oplaca z tym zrobic.

Gość gość
"Co ciekawe jeśli mamy problemy z sąsiadem, który jest za głośny wciągu dnia to nie powinniśmy wzywać policji, ale... Inspekcję Ochrony Środowiska. Od października 2012 zostały też zmienione dopuszczalne normy hałasu. Zamiast 45-55 decybeli w nocy i 50-65 decybeli w dzień, teraz można hałasować do 68 dB w dzień i 60 dB w nocy. " http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,Glosny-sasiad-Jest-sposob,wid,15263264,wiadomosc.html?ticaid=1111a5&_ticrsn=3 i dalej: "Wtedy pozostaje nam skorzystać z art. 144 kodeksu cywilnego. Mówi on o granicach korzystania ze swojego prawa własności w ramach współżycia społecznego. W skrócie oznacza to, że nie można narażać sąsiadów na szczególną uciążliwość. I nie ma tu znaczenia czy ktoś działa w oparciu o wszystkie możliwe pozwolenia i zaświadczenia. "