Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlalala

chcę przytyć a nie mogę

Polecane posty

Gość szlalala

mam 172 cm wzrostu i ważę 51 kg. mój wskaźnik BMI wynosi 17.2. nie wiem na prawdę co już robić, bo jem na prawdę bardzo dużo, i nie jestem wybredna, lubię wszystko. żadne 'super diety' na zgrubnięcie nic mi nie dały. wiem też że to raczej zależy od mojej przemiany materii, i genów bo rodzice również tak wyglądają, ale czy nie ma na to żadnej rady?

Gość gość
Naprawdę pisze się łącznie.

Gość szlalala
fakt, mój błąd ;))

Gość gość
jeśli chcesz przytyć to : -ściągnij sobie indeks glikemiczny i jedz produkty o jego największej ilości -ściągnij sobie także produkty podzielone przez dr Haya na węglowodanowe, białowe, neutralne jak już będziesz wiedziała jakie produkty do jakich się zaliczają łącz produkty białkowe z węglowodanowymi o najwyższym ig PRZYTYJESZ

Gość Haneczkaaaa
jeśli chcesz przytyć to : -ściągnij sobie indeks glikemiczny i jedz produkty o jego największej ilości glikemu -ściągnij sobie także produkty podzielone przez dr Haya na węglowodanowe, białowe, neutralne jak już będziesz wiedziała jakie produkty do jakich się zaliczają łącz produkty białkowe z węglowodanowymi o najwyższym ig PRZYTYJESZ NA 100 %

Gość szlalala
słyszałam o tym, i przez pewien czas się stosowałam do tego, ale tak naprawdę to nic mi to nie dało, bo jadłam w sumie to co cały czas, a w ciągu dnia ciężko mnie zobaczyć bez jedzenia ;)

Gość dr Amadeusz Kiszke proktolog
a kupe jak czesto robisz, mała?

Gość gość
uwazaj dziewczyno, bo jak sie zaminisz w tłustą swinie, nikt cie juz nie zechce.

Gość szlalala
mała to jest Twoja pała, a ja jestem jak już niska.

Gość szlalala
zechciał mnie taki jeden już, nie martwie się o to ;) sama dla siebie chcę przytyć pare kilo ;)

Gość Haneczkaaaa
podam Ci kilka przykładów produktów węglowodanowych z ogromną ilością glikemu które osoba która chce przytyć powinna łączyć z produktem białkowym Oto one : - napój : (w) piwo + (b) mleko - ryba w panierce : (w) bułka tarta, (w) mąka pszenna + (b) jajko (b) filet z ryby - (w) ziemniaki + (b) jajko sadzone - (w) ziemniaki + (b)schabowe - (w) zapiekanka bagietkowa + (b) ser żółty - (w) napój energetyczny + (b) mięso np kurczak w (w) panierce - (w) płatki kukurydziane + (b) mleko - (w) ziemniaki + (b) bób gotowany - (w) cukier + (b) mleko np w mizerii

Gość Haneczkaaaa
wytłumacze Ci dlaczego stosując się do powyższej diety przytyjesz. Glikem to cukier "zły" Każdy cukier rozkładany jest przez trzustkę. W pewnym momencie gdy dostarczamy organizmowi w dużych ilościach i codziennie produkty o wysokim ig trzustka zaczyna szwankować! Pierwszym oznakiem nieprawidłowgo funkcjonowania trzustki jest nadmierne kumulowanie wody w komórkach organizmu. W każdej komórce masz większą ilość wody niż podczas prawidłowego działania trzustki. Woda w org waży dużo więc waga człowieka jedzącego produkty z wysokim ig jest większa niż osoby które jedzą produkty z niskim ig gdyż w takiej osobie jest więcej wody niż w zdrowej osobie

Gość Haneczkaaaa
Gdy trzustka jest zmuszona rozkładać "szkodliwy cukier" zaczyna nieprawidłowo funkcjonowac..... W wyniku nieprawidłowego funkcjponowania trzustki zostają wydzielone niepropocjonalne ilości insuliny i innych hormonów wytwarzanych przez trzustke i transportowanych do krwi Organizm zaczyna kumulować wodę w każdej komórce!!!!!!! Nafdmierne Kumulowanie wody w organizmie to nic innego jak obrona polegająca na nie doprowadzeniu dośmiertelnego zagęszczenia krwi czyli zakrzepici