Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak schudnąć

Polecane posty

Gość gość

Chcę schudnąć stosując dietę Mniej Żreć, powiedzcie mi co mogę jeść, jakie mięsa, czy pieczywo i jakie, nabiał, owoce, warzywa. Proszę też o proste i sprawdzone przepisy :) Jakie ćwiczenia? Ćwiczyłam z Chodakowską ale nie bardzo mi przypadła do gustu. Lepiej z Mel B? Pozdrawiam!

Gość gość
Chodakowskiej ćwiczenia sa dobre, może Jillian spróbuj, albo biegaj, szybkie marsze itp. mięso - kurczak pierś, schab bez kości, ryby, w biedronce są takie kabanosy z kuraka niby bez konserwantów, czasem je kupuję nabiał - ser biały, serki wiejskie, ser żółty hollender 17%tłuszczu owoce - nie za dużo, bo to cukier, moga być jabłka, 1 banan, teraz maliny, poziomki warzywa - wszystkie, oprócz kukuryszy, bo ma wysoki ig pieczywo - ciemne, pełnoziarniste, patrz na etykietki, bo czasem używają karmelu i barwią, najlepiej żeby nie było tam syropu glukozowego, karmelu

Gość gość
dziękuję bardzo za odpowiedź! :)

Gość gość
sprawdź hormony, ja odchudzalam się cale życie i bylam gruba, ustawiłam sobie hormony, schudłam nie wiadomo kiedy

Gość gość
u mnie to raczej nie hormony, po prostu jem za dużo niestety, i za mało się ruszam

Gość gość
ja schudłam 21 kg na diecie MŻ w sumie zajęło mi to rok czasu, w tym schudłam 10 kg w 3 miesiące. Zrezygnowałam ze smażonego, z tuczących rzeczy, z pieczywa (tylko wasa) nie ćwiczyłam prawie wcale, nie wyglądam źle, ale ciało nie jest jędrne, więc jeżeli tylko masz ochotę i zawzięcie to polecam, ja ćwiczyłam mało dlatego efekty też małe ;) Wizualnie bardzo widać, z uda zleciało mi 12 cm ;) Mięso to pierś z kurczaka i podudzie, często zamiast kaszy, ryzu czy ziemniaków jadłam tylko warzywa do tego mięska. Dobry jest tez indyk, podobno zdrowszy od kurczaka, ale trzeba go lubić. Często jadłam jedzenie z parowaru, uważam że jest całkiem smaczne. Na kolację cały czas jem dwa gotowane jajka i do tego trzy wasy. Jeszcze mi się nie znudziło. wręcz przeciwnie, jest to mój ulubiony posiłek ;) Miewałam grzeszki, bywały dni, że się obżerałam, lubię zapalić zioło więc obzarstwo się zdarzało, waga szła w górę, ale szybko wracała na swoje miejsce. Chcę schudnąć jeszcze 10 kg a potem utrzymywać wagę. Choć teraz też nie jest najgorzej, ważę 69 kg przy wzroście 170 cm Nie mogłam sobie odpuścić cukru w kawie i herbacie, a słodzę dużo, bo po 3 łyżeczki, a herbaty i kawy w sumie mogę wypić nawet 6-7 kubków dziennie, więc zobacz ile to kalorii ;) A mimo to schudłam. Moim zdaniem kazdy musi znaleźć to, co będzie dla niego dobre.Mi np. szkodzą płatki owsiane na mleku choć bardzo lubię, to mnie wzdymają i waga mi po nich rośnie, a podobno to dobry posiłek na diecie... Życzę powodzenia i wytrwałości ;)

Gość gość
dziękuję bardzo :) ja np. muszę codziennie wypić 1 capucino, ale z cukru do niego praktycznie zrezygnowałam (wcześniej 2 łyżeczki, teraz 0,5 łyżeczki albo wcale), parowaru niestety nie mam :/

Gość gość
a co do przepisów, to mam dwa ulubione: 1) piersi z kurczaka porozbijać jak na kotlety, przyprawić przyprawami, do środka naładować pokrojonej w drobną kostkę, lub w paski świeżą paprykę, całość zawinąć jak roladę poprzypinać wykałaczkami i do piekarnika na 200*c na 1 godzinę. Jak dla mnie pycha :) 2) kaszę gryczaną ugotować. Na patelni podsmażyć pierś z kurczaka (pokrojoną w kostkę) na odrobinie oleju. Na dużej patelni typu WOK dusić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w kostkę papryki, całość zalana szklanką wywaru (często używam po prostu kostki rosołowej rozpuszczonej w przegotowanej wodzie) dusić dusić, aż papryka zmięknie, dodać kurczaka i dusić. Jeżeli nadal jest dużo wody, to ja sypię łyżkę otrębów drobnych i mieszam (po chwili nieco gęstnieje) na koniec dodać ugotowaną wcześniej kaszę. Wszystko wymieszać. To jest jedno z najpyszniejszych dań jakie przyrządzam na diecie, czasami dodaję odrobinę kukurydzy, ale rzadko.:

Gość gość
dziękuję za przepisy, na pewno spróbuję!