Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tojjaa29

czy warto być w związku bez miłości

Polecane posty

Czy można być szcześliwym w związku bez miłości? Jestem ze swoim facetem od kilku ładnych lat, mieszkamy ze sobą prawie od początku. Nigdy z mojej strony nie było wielkiego zakochania, sądzę, że zdecydowałam się na ten swiązek, ponieważ Partner dawał mi poczucie bezpieczeństwa. Jest zupełnym przeciwieństwem mojego ojca alkoholika, chciałam mieć spokojniejsze życie niż moja mama. Jest troskliwy, kochający. Jednak to, co do niego czuję to chyba bardziej przyjaźń niż miłość. Nie pociąga mnie fizycznie. Seks jest rzadko, a jeśli już, to beznadziejny. Zastanawiam się nad zakończeniem tego, ale boję się go zranić, boję się reakcji rodzin, otoczenia, bo wszyscy sądzą, że będziemy razem już zawsze. Niby między nami jest dobrze, ale brakuje mi fascynacji moim Partnerem. Czy można ułożyć sobie życie z przyjacielem - opiekunem, bez miłości?

Gość to nie prawda że kobieta ma
dla obojga ta sytuacja jest w miarę do zaakceptowania. Ty masz w perspektywie powrót do ojca pijaka, więc udajesz że jest ok. On wie, że wygląda jak gówno, ale r***a więc mu to wisi

Gość gość
skoro już dajesz mu du py tyle lat mimo że go nie kochasz, to jesteś zwykłą ścierą, więc czego ty oczekujesz, miłości jak z bajki? Trzeba było być księżniczką, a ty jesteś zwykłą dziwą co rozkłada nogi bez miłości, więc czego ty właściwie chcesz?

Nie trzeba być miss polski czy adonisem by pociągać partnera. Fascynacja całą osobą jest ważna. Jak dla mnie prędzej czy później się rozstaniecie, będziesz się męczyć, odczuwać może i wyrzuty sumienia, że go zwodzisz. Kiedyś poznasz kogoś kto Cię zauroczy i albo zdradzisz albo go zostawisz. A jak w trakcie pojawią się dzieci to jeszcze bardziej skomplikujesz sobie sytuację.

Gość gość
na yutybie jest o telegoni i zrozumiesz dlaczego sex przed slubny jest grzechem

Gość Elenkaa
Krwawa ma 100% racji!!!!