Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę otworzyć sklep hydrauliczny

Polecane posty

Gość gość

W najbliższym czasie zamierzam otworzyć sklep hydrauliczny, chciałbym was prosić o rady oraz wskazówki odnośnie: 1) czy powinienem mieć w sklepie komputer internet i program do wystawiania faktur vat czy starczy kasa fiskalna a FV będą wystawiane na gotowych formularzach.? Jeśli program jaki jest najlepszy? 2) ile kosztuje instalacja kasy fiskalnej i wprowadzenie do jej pamięci asortymentu? Jaką kasę fiskalną polecacie? 3) jeśli działacie w tej samej branży to może podpowiecie u jakich dostawców się zaopatrujecie - obecnie mam sporą listę producentów i dużych hurtowni w różnych miejscach kraju. 4) chciałbym zrobić wzornik armatury łazienkowej oraz ceramiki sanitarnej, myślałem o dogadaniu się z kilkoma producentami którzy daliby mi kilka egzemplarzy za free na wzornik, który z czasem będę poszerzał. Większość tego rodzaju asortymentu byłaby na zamówienie, wybór z folderów producentów. Może doradzicie jak rozmawiać na ten temat z producentami lub jakich polecacie (którzy są najczęściej wybierani) 5)jak się reklamować? 6) ile potrzebuję na początek pieniędzy? 7) na co zwracać uwagę przy wyborze lokalu? 8) jaka reklama jest najlepsza? Jeśli macie inne wskazówki chętnie z nich skorzystam. Jakiego rodzaju asortymentu na początek powinienem mieć najwięcej? Co jest najczęściej kupowane przez klientów?

Gość Xpert
Księgowość możesz proawdzić na platformie szybkafaktura.pl Wiele działalnosci gospodarczych tam jest zarejestrowana.

Gość gość
dobra lokalizacja to podstawa, duży parking. Powinieneś raczej nastawić się na klientów, którzy sami świadczą usługi montażowe armatury. Na detalu nie przeżyjesz. Najlepiej dogadywać się z producentami i od nich zamawiać.

Gość gość
Kto w sklepie wystawia ręcznie fakturę vat. Prawie każdy taką fakturę chce otrzymać i będziesz się bawić w pisanie a nie obsługę to pojadą do konkurencji. Internet ułatwi zamawianie towaru.

Gość gość
Czy 20 000 zł starczy na początek a w miarę upływu czasu i zysków asortyment byłby poszerzany.