Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

doparzenia po porodzie

Polecane posty

Gość gość

jestem po porodzie, odparzyłam się - przez wkładki po porodowe(wielkie podpaski) jak teraz takie ciało pielęgnować?

Gość gość
sudocrem i chodź bez majtek w samej koszuli

Gość killianka
Jeżeli te odparzenia są duże to pokaż je położnej na wizycie. Mi przy małych odparzeniach, np. po okresie od podpaski pomaga provag żel, smaruje się nim dwa razy dziennie, żel łagodzi pieczenie i podrażnienie, dodatkowo chroni przed infekcjami, ponieważ zawiera kwas mlekowy.

Gość gość
Jak mnie odparzały podpaski podczas okresu to wybawieniem były tampony. W twojej sytuacji to odpada, ja bym starała sie jak najmniej siedzieć na tyłku a więcej chodzić lub leżeć na boku. Zasypka dla niemowląt też jest dobra.

Gość gość
mam krem z nivea na odparzenia, nie pomaga, sprobuje skorzystc z waszych porad... moze pomoze

Gość gość
A i jak masz możliwosć leżeć z gołym tyłkiem w domu to leż na podkałdzie, może być nawet taki duży do przewijania niemowląt.

Gość gość
dobrze dziewczyny radzą-mnie też pomagało "wietrzenie"krocza-jaknajwiecej dopływu świeżego powietrza,ja do tego używałam provag żelu-łagodzi i ma kwas mlekowy i szarego mydła-też dobrze wysusza-a rana "lubi"mieć sucho.A na samoodparzenie sudocrem albo bepanthen.