Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile miesięcznie kosztuje jedzenie

Polecane posty

Gość gość

Zamierzam w listopadzie wyprowadzić sie od rodziców i zamieszkać z narzeczonym , zastanawiam sie ile kosztuje miesięcznie samo jedzenie , obiadów nie zmierzam jeść codziennie z racji pracy, ale czasem obiad na szybko zupki w proszku itp bądź bar , czasem na obiad tez do rodziców :) Jak moze to ktoś sie wypowie ile to kosztuje z obiadami codziennie, oczywiście śniadanie + kolacja :)

Gość gość
na osobe minimum 300 zł na mc, niektórzy wydaja kilka razy tyle. Faceci sa mało ekonomiczni, wiec mieszkanie z facetem sie. nie opłaca, a bedzie chociaz zmywac po sobie, prac skarpety?

Gość gość
ty za to zresz napewno sperme skoro przyszło to tobie na myśl , jakim musisz być idiota bez wykształcenia świadczy to o twoim poziomie , oj nisko nisko.

Gość gość
No nauczę go obsługi pralki to napewno ! Jedzenie tez i zrobi jest dosyć ekonomiczny zwraca na cenę w sklepie uwagę , ale je za trzech !,,

Gość gość
Ja liczę ok 350/400 zł uwagę , koleżanka wydaje 200/300 zł na pare. Nie wiem jak ona to robię """""

Gość Kaniamoralos
Wydaje ktoś wiecej niż 300/400 na osobę ????

Gość gość
300 zl na miesiac dla jednej osoby? to chyba wpierdalasz parowki, zupki chinskie i marakon z keczupem. ja mieszkam i zywie sie samemu i 3 stowy to pekaja na tydzien, a nie jadam kawioru i nie robie zakupow w almie. i mieszkam w malym miescie

Gość Kaniamoralos
A jesz obiAdy codziennie?

Gość gość
nigdy nie zdarzylo mi sie wydac tylko 400zl na jedzenie, to zaledwie 100zl tygodniowo. Wydaje minimum 600-700zl miesiecznie na siebie. Obiadow raczej nie jadam.

Gość gość
Głupie pytanie. Jedni żyją za 500 zł a drudzy za 5 tyś. Nikt nie wie ile ty wydasz.

Gość gość
ja? tak, jednodaniowe, bo zup nie lubie. w 99% jem potrawy z miesa

Gość Kaniamoralos
Generalnie to tak Śniadanie bułki seriki , parowki , Obiad kurczak schabowy, rosol kiełbasa , chamburegry samemu robione , pizza Kolacja kanapki,jogurt, tosty Ile wyniesie to miesięcznie ??????

Gość Kaniamoralos
Mam wypłatę 2 tys a opłaty miesięcznie wychodzą za mieszkanie 400zl plus jedzenie tez chce sobie porzyc za resztę kasy ! Jestem oorzyzwyczajona za co Msc kupuje pare sztuk nowych ubrań , wyjścia z koleżankami maaaasakraaaa te zycie

Gość gość
Wydaję 450 zł. miesięcznie.Latem jest wyżywienie droższe, owoce, napoje , lody itp. Zima 300zł. wystarczy /osobę. Ale dochodzą świadczenia, środki czystościowe, coś na grzbiet i do domu też trzeba kupić.Nie jest łatwo samotnej osobie.W dwójkę jest łatwiej.Dasz radę.Na początku gospodaruj ostrożnie żebyś miała rozeznanie ile wydajesz dziennie, chociaż to trudno określić?

Gość Kaniamoralos
Eh życie jest ciężkie !!!

Gość gość
tyle wydam ile mi zostanie po oplatach i juz nauczylam sie gospodarnosci najpierw oplaty pozniej zarcie od nadmiaru urosl mi brzuch dostaje sie miazdzycy podnosi cholestelor i szkodzi sercu wkolko zarcie zarcie zarcie

Gość gość
tyle wydam ile mi zostanie po oplatach i juz nauczylam sie gospodarnosci najpierw oplaty pozniej zarcie od nadmiaru urosl mi brzuch dostaje sie miazdzycy podnosi cholestelor i szkodzi sercu wkolko zarcie zarcie zarcie

Gość gość
My na rodzinę (ja, mąż dziecko) wydajemy na jedzenie ok. 1200-1500zł, wychodzi to ok. 40 zł dziennie na zakupy, na weekendy więcej, no i jak jakaś uroczystość przypadnie imieniny, urodziny święta itd to już w ogóle masakra.

Gość gość
JA wydaje ok 600-700 zl ale jem obiady i duzo owocow, warzyw, pijam dobra herbate parowki tylko zcszynki 95% miesa bo w tych tanich sa skóry wieprzowe fuuuuj

Gość gość
A i nie kupujemy nie wiadomo czego, robimy zakupy normalnie w marketach, biedronce, lidlu tesco itp, czasami w pobliskim sklepie jak czegoś zapomnę:P

Gość gość
Myślę, że powinnaś liczyć 500zł+100środki czystości/chemia. U mnie rodzina 2+2 i idzie średnio 2000/m-c. Może czasami wyjdzie Ci jeden tydzień tańszy, albo przywieziesz coś od rodziców, ale weź pod uwagę że czasami zjesz na mieście czy zamówisz pizzę i napoje są drogie, może coś słodkiego do kawy czy nawet sama kawa. Lepiej mieć małą rezerwę żeby później nie skąpić.

Gość janett21
Czy 350 zł Msc na osobę to da sie wyżyć normalnie ?

Gość gość
Ja już obliczyłam, że u nas idzie mniej więcej 200-300zł raz w tygodniu na duże zakupy i 50zł codziennie. Tak mniej więcej. Miesięcznie wychodzi średnio 2000 i nie widzę jakiegoś "luksusu" w naszych zakupach.

Gość gość
Lepiej jesc mniej miesa ale lepsze np parowki, kielbasy, wedliny maja malo miesa a duzo skór wieprzowych, tluszczu, chemii a kosztuja stosunkowo drogo jak na te ilosc miesa lepiej kupic mieso z lopatki i zmielic i mielone zrobic albo schab i schabowe. Kawal miecha to kawal miecha a nie kielbasa w ktorej jest 40% miesa + syf za ktory placicie

Gość gość
Ja wydaję ok. 380 zł/ osobę miesiecznie. Jem codziennie obiady (ale gotuję je sama, nie jadam na mieście), kupuję sporo owoców, warzyw, soki, słodycze. Generalnie nie muszę sobie niczego odmawiać :)

Gość gość
11.08.13 [zgłoś do usunięcia] janett21 Czy 350 zł Msc na osobę to da sie wyżyć normalnie ? Wyżyć tak, ale czy normalnie to bym się zastanowiła, wychodzi 11.66 dziennie...

Gość gość
Myślę, że 350zł to za mało, chyba że będziesz miała wsparcie w postaci obiadków u rodziny w weekend i coś na wynos /jak studenci ;-)/ i raczej tańsze produkty będziesz jadła na co dzień. Na pewno zależy od apetytu i nawyków, ale jedzenie jest drogie.

Gość SoniaBb
11,66 :/ no to napewno nie da sie wyżyć za tyle !!!!! 22 zł dziennie to jeszcze tak wiec 700zl na Msc :/ nie zle

Gość gość
Bez przesady, ja wydaję niewiele więcej, jem dużo i porządnie. Od rodziców wsparcia żadnego nie mam w tym zakresie ;) Trzeba tylko rozsądnie tymi pieniędzmi gospodarować, robić zakupy z głową, dobrze planować.

Gość gość
350 to ja wydaję tygodniowo na siebie. I bardzo kombinuje co kupić a na co mnie nie stać. Ale nie jem śmieci.