Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile miesięcznie kosztuje jedzenie

Polecane posty

Gość Szydekko
Zakupy w lodu i biedronkce , obiady czasem u rodzinki , i jedzenie na wynos Ciekawe ile trzeba na to liczyć ????.

Gość gość
A ja si3 zastanawiam skad ludzie maja na papierochy a pala pakendziennie i to tacy co za duzo nie zarabiaja

Gość Szydekko
350 tyg to luksus ,

Gość gość
tylko mieso jest niezdrowe, wiec im wiecej go w miesie tym chyba gorzej? moze byc tez tak, ze np. antybiotyki sie gromadza np. w warstwach tego czystego miesa, a te oddzielane mechanicznie, czy chrzastki, moga byc duzo zdrowsze... ta reszta to głównie woda, wiec nei jest ta neizdrowa

Gość gość
My kiełbas nie kupujemy prawie wcale, jedynie salami i kabanosy, bo tego zrobić nie umiem ;-) Mięsa piekę przeważnie, czasami wędzimy albo gotuję, piekę pasztet czy klops. Mąż na kanapki lubi wziąć danie obiadowe, np. jak smażę schabowe to robię kilka więcej i ma na kanapkę na drugi dzień, albo mielony kotlet podobnie. Ja z kolei kanapek do pracy nie biorę, zawsze serek/jogurt i bułeczka. Córka podobnie do szkoły. W domu gotuję sporo, wymyślam bo dzieci marnie jedzą. Dużo kupujemy nabiału, dość często jest ryba. A w weekendy jemy poza domem, niedziele zawsze, soboty jak wyjdzie.

Gość Szydekko
Zarabiam ok 2 tys , wiadomo opłaty jedzenie , trzeb cos sobie kupić ubrania kosmetyki, fryzjer , wyjścia typu kino , dyskoteka , ja nie wyzyje !!!! A jak bym miała dziecko to o ja pierdziu bieda

Gość gość
Sama przez miesiac zbieraj paragony zapisuj wydatki potem na koniec miesiaca przeanalizuj na co zbednie wydaliscie itp jA mam arkusz w excelu tam prowadzs rachunki, wydatki na jedzenie , paliwo i ile miesiecznie odkladam polecam

Gość Szydekko
Gdzie wy ludzie pracujecie jak macie np 350 na tydzień

Gość SerynaAa
Ja na kasie w biedronce

Gość gość
Szyxekko a ile masz oplat za mieszkanie ? Ja mieszkam w malym miescie i mam 500 zl za 2 pokoje

Gość gość
ja jak pisalem wydaje na jedzenie + - 300 zł tygodniowo, zarabiam 2300 na rękę i do tego mam jeszcze samochód 2.0 benzyna i fajerwerków nie ma :( chyba musze jakiejs baby poszukac, zeby rachunki na pol placic

Gość Szydekko
Ja zarabiam 2 tys a opłaty ok 450 zł

Gość gość
11.08.13 Szydekko Ja zarabiam 2 tys a opłaty ok 450 zł I obawiasz się, że z tego nie wyżyjesz???? Żartujesz, prawda?

Gość Ozyrysb
Zarabiam 2350 a opat to rata 600/ chata 500/ siłownia 100/ 150 ubrania reszta ma zycie

Gość Szydekko
Nie nie żartuje , ale lubię czasem kupić sobie ubrania dobre , i miec przyjemności dlatego boje sie ze nie wyzyje :( jedzenie itp

Gość gość
450 to malo przeciesz a na jedzenie ile wydajesz? Ja z 600 zl za os.

Gość gość
No to nie mam wiecej pytań. Skoro dla ciebie priorytetem są dobre ubrania i może ci przez to nie starczyc na jedzenie.

Gość gość
150 na ubrania to bardzo mało, jak trzeba uzupełniać drobne rzeczy to jeszcze ok, ale już kurtka czy buty... cieniutko ;-( ja jem sporo i raczej dobre jedzenie, nie przeżyłabym nigdy za 350zł/m-c ;-(

Gość gość
Co miesiac musisz nowy ciuch miec b3z przesady malo nie zarabiaszvtylko zle gospodarz6sz acabonament na tel i i internet jest w tych 450 zl?

Gość gość
Jak dla mnie średnio miesiecznie 150 zł na ubrania to dużo. Przeciez płaszcza czy butów nie kupuje sie co miesiac. W ogóle nie kupuje ubrań co miesiac.

Gość gość
Szydeko, ja bym też się bała... mam rodzinę, więc wydatki większe, ale jak wyodrębniam swoje to i tak są dużo większe...

Gość Grzesiekkkkk
A robicie codziennie obiady ? Masakra czasem jak idę do McDonalda go zostawiam 18 zł :/ czasem pizza 30 zł masAkra i tak forsa leci jak tu żyć w tych czasach

Gość Szydekko
Setek uzależniona od zakupów 1 faz w tyg muszę cos sobie kupić bo nie wytrzymam , z reguły w reserved , czy h&m Ale czasem i lumpeks mnie i zaspokoi bo umiem kupić fajne ciuchy !!!!

Gość gość
Dokładnie. Szydeko jak dla mnie to Ty wcale nie masz małej kwoty, wręcz przeciwnie. Tylko naucz sie tymi pieniędzmi gospodarować. Ja zarabiam sporo więcej, ale też mam wielokrotnie większe rachunki (m.in, kredyt na mieszkanie). Po opłaceniu rachunkow zostaje mi na miesiac jakies 1200 na osobe i niczego nie muszę sobie odmawiac, wrecz przeciwnie, biednie nie zyje.

Gość gość
to nie jest kwestia priorytetów, ale ja np. noszę skórzane buty, używam droższych perfum i kosmetyki wprawdzie podstawowe, ale też raczej nie najtańsze... no i ja chodzę do teatru, opery, na basen, lodowisko... czasami kupuję jakąś książkę czy płytę, albo coś z porcelany czy biżuterii... przecież człowiek nie tylko jedzeniem żyje...

Gość gość
Grzesiekkkkk A robicie codziennie obiady ? Masakra czasem jak idę do McDonalda go zostawiam 18 zł :/ czasem pizza 30 zł masAkra i tak forsa leci jak tu żyć w tych czasach =============================== To nie jedź śmieciowego żarcia, będzie z korzyścia i dla zdrowia i dla portfela. Ja codziennie gotuje w domu.

Gość gość
gość to nie jest kwestia priorytetów, ale ja np. noszę skórzane buty, używam droższych perfum i kosmetyki wprawdzie podstawowe, ale też raczej nie najtańsze... no i ja chodzę do teatru, opery, na basen, lodowisko... czasami kupuję jakąś książkę czy płytę, albo coś z porcelany czy biżuterii... przecież człowiek nie tylko jedzeniem żyje... ================================ Robie dokładnie to samo. Na kosmetyki wydaje wrecz dużo za dużo i 1200 na meisiac mi spokojnie wystarcza.

Gość gość
Szydeko jak masz czas to wiecej kupuj w lumpach albo na promocjach masz niskie oplaty i zle nie zarabiasz a kosmetyki tez lubisz kupowac czesto?

Gość Szydekko
Dobry pudle to 150 zł ale kupuje go co 3/4 Msc , fryzjer co 3/4 Msc ok 400zl :/

Gość Szydekko
Dobry puder miało być