Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dothisagain

W Radomiu usunęli krzyże z miejsc publicznych słyszeliście już o tym

Polecane posty

Gość gość
pajac który domaga się prześladowań za wiarę będzie mi tu teraz odgrywał szopkę poszkodowanego "zawzięci katolicy" zamiast schować się ze swoją wiarą tak jak on tego chce domagają się prawa do publicznego jej wyznawania. a ja nie jestem katolikiem, co ciekawe. ja właśnie jestem ateistą. ale mi - ateiście, nie przeszkadza to że ktoś powiesi sobie w urzędzie czy w pracy krzyż. bo w czym ma mi niby przeszkadzać? dla mnie znaczy tyle co obrazek pieska na biurku a skoro dla innych jest ważny to niech sobie wieszają. szczególnie że ten krzyż ma ogromny związek z polskością, i to stawia go w pozycji zdecydowanie uprzywilejowanej w stosunku do muzułmanów czy innych religii. polska zaczęła się od "chrztu polski" i przez wieki krzyż i religia katolicka dla naszego państwa miała ogromne znaczenie. dopiero komuniści wyrugowali krzyż i religię ze szkół. dla mnie więc walka z krzyżem którą tu prowadzicie to walka z polską i stawanie po stronie sowieckich okupantów. a argument o tym że dlatego tak chcecie rugować krzyż bo wy jesteście "ateiści" i nie chcecie "narzucania religii" jest tak kłamliwy że aż śmieszny. bo ja też jestem ateistą i dopóki nikt mnie nie próbuje zmuszać abym przed jego krzyżem klękał to nie ma mowy o "narzucaniu" religii. bo to że ktoś jest katolikiem tak samo musi być szanowane jak to że ja nie jestem i zabranianie mu publicznego wyznawania swojej wiary jest niczym innym jak "lustrzanym odbiciem" tego gdyby mnie do modlitw i wiary zmuszać.

Gość gość
"jescze nie slyszalem aby niewierni przeprowadzili jakas krucjate z reguly to domena wiernych" x to sobie tumanie umyj uszy. może sprawdź jak komuniści prześladowali za wiarę, może przypomnij sobie historię nowej huty - miasta bez religii, może poczytaj sobie o prześladowaniach w związku sowieckim to nie będziesz wygadywał bzdur.

Gość gość
ok,a czemu nazywasz mnie pajacem?nie mozesz normalnie napisac?czy ja ciebie nazywam pajacem?

Gość gość
"a napady na kościoły katolickie w islamskich krajach-egipt, syria,irak? to nie rodzaj krucjaty?" ale to przeciez wierni napadaja :D jedni na drugich, nie ma nic darmo ;) ludzie niewierzacy nie zawracaja sobie glowy takim badziewiem, zeby napadac na kogos kosciol czy kaplice.

Gość gość
a w zwiazku sowieckim to bylo kiedys I bylo to podobnie debilne jak narzucajaca sie religia, dlatego tez zostalo dawno wyrugowane :D

Gość gość
"ok,a czemu nazywasz mnie pajacem?nie mozesz normalnie napisac?czy ja ciebie nazywam pajacem?" x pajac to i tak łagodne określenie dla kogoś kto albo jest tak zły że domaga się prześladowań za wiarę wyznawaną przez swoich przodków od tysiąca lat albo tak głupi że naprawdę uwierzył w to ze takie prześladowania to "neutralne światopoglądowo państwo". zadam wam takie pytanie: jeździcie trochę po kraju? widzicie przydrożne kapliczki o które ludzie dbają i które pielęgnują? widzicie krzyże które ludzie (nie politycy, nie demagodzy i ideologowie jakichś oszalałych doktryn ale zwykli ludzie) stawiają w miejscach wypadków i palą pod nimi znicze? uważacie tak jak ta kanalia palikot czy senyszn że to wszystko trzeba zniszczyć, wyrwać, zlikwidować, zakazać bo "przestrzeń publiczna powinna być neutralna" czyli taka jak chcą te komuchy? ja nie jestem wyznawcą wiary katolickiej ale twierdzenia które tu padają że te miliony polaków które co niedziela zapełniają kościoły to "katolickie oszołomy" i domaganie się dla nich rozmaitych zakazów to po prostu szczyt bezczelności neokomunistycznych ścierw.

Gość gość
"a w zwiazku sowieckim to bylo kiedys I bylo to podobnie debilne jak narzucajaca sie religia, dlatego tez zostalo dawno wyrugowane" x "kiedyś" czyli nawet nie 50 lat temu. ty tu pajacu przypominasz krucjaty sprzed kilku wieków a na zarzut o prześladowaniu chrześcijan przez "ateistów" spod znaku sierpa i młota mówisz "że to było kiedyś"? szczyt komuszej bezczelności po prostu.

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
oxerma jescze nie slyszalem aby niewierni przeprowadzili jakas krucjate x a napady na kościoły katolickie w islamskich krajach-egipt, syria,irak? to nie rodzaj krucjaty? >>dobre :D to jedni debile napadaja na innych czyt. wierzacy w jednego boga na wierzacych w drugiego a nie nieweirni :D v do ofermy >>>nie musze czytac mieszkalem tam pare lat :D a co do komuchow to oni tez wierza tylko w boga o nazwie sekretarz to tez wiara i dlateog rpzesladuja inne.oni zamieniaja krzyże na zdjecia lenina. najsmeiszniejsze jest to ze jako symbol walki z wiara wierni zawsz epodaja jakis przyklad z innej wiary :D poza tym taki z ciebie ateista jak ze mnie ksiadz.

Gość gość
ja nie muszę ci niczego udowadniać żałosna bolszewicka miernoto i w d***e mam to czy mi wierzysz czy nie. ważne jest dla mnie że używasz identycznych jak za stalina "argumentów" przeciw religii i chciałbyś tak jak wtedy prześladować katolików a jak byśmy podyskutowali na inne tematy to by się pewnie okazało że solą w oku siedzą ci nie tylko katolicy ale wielu innych którzy maja światopogląd inny od twojego. tak to jest jak się ma sowiecką mentalność.

Gość gość
pajacu przestan cytowac wszystkie posty.ten post tez zacytujesz?ROR?

oku siedzą ci nie tylko katolicy ale wielu innych którzy maja światopogląd inny od twojego.>>>ja mam autorska koncepcje aby tym światłym o róznych swiatopogladach budowac klatki i niech uzbrojeni w topory tam walcza w imie swoich bogow :D od razu kibicom mozna by te klatki wynajmowac bo oni tez wierza w boga tylko "klubowego" a finansowaloby sie to samo w dodatku z zyskiem z transmisji tv na zywo :D siedzialbym przed ekranem jak leming bo zaraz to napiszesz i mial niezly ubaw :D dla mnie mozecie sie wycinac w pien bylebyscie nie narzucali innym swojej wiary komuchow tez to dotyczy bo ich wiara w grabienie tych bardziej uzdolnionych aby dotowac nierobow i leni szczegolnie mnie drazni jako liberala.

Gość gość
"ja mam autorska koncepcje aby tym światłym o róznych swiatopogladach budowac klatki i niech uzbrojeni w topory tam walcza w imie swoich bogow" x no "liberał" że proszę siadać jeszcze tylko brakuje okrzyków "chrześcijanie dla lwów" :D nie strój się, j****y komuchu, w cudze piórka bo i tak bolszewia wyłazi z ciebie przy byle okazji.

zolc ci oczy zalewa wylecz woreczek zolciowy to bedzie mozna z toba dyskutowac. kazdy o odmiennych pogladach to komuch bolszewik itd. tylko prawdziwy polak katolik wierzacy w boga i prezydenta jedynego pod smolenskiem zamordowanego jest polakiem bo reszta to komuchy :D bierz pochodnie i maszeruj przez te polske niosac kaganek oswiaty i nawracaj ludzi z krzyzem na plecach a lechem na piersi albo w rece jak kto woli :D

Gość gość
dziwisz się, że cię zbanowali, żałosna pokrako?

to do mnie bylo ? mnie nikt nie zbanowal bo i za co :D

Gość gość
no bezczelność bolszewika przekracza już wszelkie granice. s******l domaga się represji i prześladowań bo mu się czyjaś wiara nie podoba i ośmiela się mi zarzucać że "jego poglądów" nie szanuję.

Gość gość
offerma, zażyj wieczorne leki, prawicowy antykomunista ci to mówi, po przyjacielsku

ty zadnych pogladow pzoa swoimi nie szanujesz nie tylko moich. lecz sie chlopie i idz do jakiegos psychiatry bo jak jeszcze troche tej zolci ci zaleje oczy to skonczysz z zakladzie zamknietym i nie bedzie to klasztor :D jestes typowym chodnikowym oszolomem gotowym w imie wiary sie przykuc do krzyza :D zamknietym nab jakiekolwiek argumenty potrafiacym tylko rzucac wyzwiskami.

Gość gość
kim ja jestem to ja dobrze wiem i twoja opinia tyle mnie obchodzi co przysłowiowy zeszłoroczny śnieg. a totalniackich poglądów nie będę szanował u nikogo i totalniak domagający się "szacunku" dla swoich pomysłów zakazywania i nakazywania innym jak mają myśleć i w co wierzyć jest doprawdy śmieszny.

Gość gość
offuś, skarbie ty nasz narodowy..........przytuliłbyś chętną panienkę albo gorącego chłopca, to zaraz by ci powietrze uszło, wraz z orgazmem; jak sam widzisz, masturbacja nie pomaga

nie wiem kiedy do ciebie dotrze ze w tym temacie nikt nie zakazuje nikomu wierzyc co najwyzej uwaza ze epatowanie wiara prowadzi do konfliktow i mozna sobie wierzyc i sie modlic w miejscahc do tego wyznaczonych lub domu do woli mozesz nawet ulica chodzic i krzyz nosic ale nie musisz narzucac swojej wiary chorym w szpitalu tak samo jak tobie podobny fanatyk islamski czy bolszewicki. niewierny czuje sie niekomfortowo w szpitalu jak mu klecha co chwile przylazi i pyta o ostatnie namaszczenie tak samo jakbys sie ty czul niekomfortowo jakby jakis arab cie nachodzil :D dla wiernych sa koscioly a szpitale sa dla chorych.

Gość gość
"mozna sobie wierzyc i sie modlic w miejscahc do tego wyznaczonych" x aha. to teraz komuchy będą ludziom "wyznaczali miejsca" w których "mogą sobie wierzyć". a tylko "poza wyznaczonymi" wiara będzie zakazana, tak to sobie debilu wymyśliłeś? no faktycznie, poczyniliście spore postępy od czasów stalina. w porównaniu z nim to faktycznie, jest tak jak mówisz - liberał z ciebie pełną gębą. ty naprawdę jesteś takim komunistycznym betonem żeby uważać że masz prawo "wyznaczać" ludziom miejsca dla ich wiary? a poza tymi "wyznaczonymi" to tylko twoja ideologia ma prawo istnieć? że pacjent w szpitalu nie ma prawa być chrześcijaninem bo ty się "możesz poczuć niekomfortowo"? a pies cie j***ł komuchu, skoro inaczej do ciebie nie dociera. na tym właśnie polega wolność że musimy znosić poglądy innych ludzi nawet wtedy gdy powodują u nas dyskomfort. i tak jak on nas nie może zmusić do klękania przed krzyżem tak i my nie możemy jemu owego klękania zakazać. tylko ty, jako totalniak, w ogóle nie pojmujesz że tak może być. bo przecież "twoja ideologia jest najtwojsza" i każdy ma robić tak jak ty chcesz. oczywiście "poza miejscami wyznaczonymi" :D

do ciebie mozna pisac a ty i tak nie czytasz niech sie pacjent modli jak chce ja pisze o czarnuchach ktorzy laza od lozka do lozka jak bedziesz kiedys lezal w szpitalu to nauczysz sie odrozniac pacjenta od plebana. ty chcesz aby wszyscy sie modlili wszedzie ja nie chodze do kosciola i nie wyglaszam tam kazan ze boga nie ma a ci z kosciolow chodza po szpitalach,domach i ulicach i glosza swoja wiare ale ty tej roznicy nie dostrzegasz. szanowanie czyichs pogladow to nie jest wieszanie na scianie jednego symbolu czy okupacja chodnika.szacunek to jest brak narzucania komus czegokolwiek czyli chce sie modlic to sie modle ale nie ide do sasiada i nie model sie u niego bo mam taki kaprys ze jestem w kraju gdzie wiekszosc wierzy wiec moge sie modlic u sasiada bo mi wolno.u siebie w domu rob sobei co chcesz i wieszaj na scianie co chcesz ale dzielac sciane z innymi ludzmi jak np. szpital uszanuj ich wiare lub niewiare. swoj wlasny krzyz ci nie wystarczy do modlitwy muszisz kazda sciane nim oznaczac ?

jak pies teren.

Gość gość
wybacz że nie przekonują mnie "argumenty" komunistycznego betonu który w stosunku do innych ludzi używa określeń "klecha" czy "czarnuch" i który tych ludzi widziałby najchętniej w gettcie, czyli w "wyznaczonym miejscu" w którym "mogą sobie wierzyć". używając takiego słownictwa, beton jednocześnie ośmiela się pouczać mnie o "szacunku". no po prostu groteska na maksa. dodajmy że "zbrodnia" tych ludzi polega na tym że reprezentują poglądy których nasz beton nie podziela i "ośmielają" się o nich publicznie mówić nikogo przecież do niczego nie zmuszając. to trzeba być naprawdę totalniackim ścierwem żeby coś takiego w ogóle wymyślić. a jednocześnie stroić się w piórka "liberała" to już jest naprawdę żałosne. a totalniak niezrażony po raz nie wiem który opowiada pierdoły o "braku narzucania komuś czegokolwiek" jednocześnie chcąc aby jego antyklerykalny światopogląd był przez państwo narzucany wszystkim a publiczne wyznawanie wiary i symbole religijne były traktowane jak przestępstwo i przez państwo zwalczane. jak można być tak bezczelnym bydlakiem?

skoro dla ciebie kosciol=getto to dalsza dyskusja nie ma sensu. nie rozumeisz tez ze dla ciebie cos jest swietoscia a dal drugiego to klecha a dla trzeciego wrog. tym samym likwidacja roznych znakow na scianahc przyczynia sie do spokoju bo te rozne znaczki i wyslannicy roznych bogow pokoju nie niosa tylko konflikty wiec aby sie to nie scieralo najlepiej jak sie grupuja w swoich swiatyniach.

Gość gość
a mnie nie obchdzi czym on jest dla pierwszego, piątego czy dziesiątego. mnie interesuje to żeby w demokratycznym państwie wolnych obywateli każdy z nich miał prawo do demonstrowania swoich przekonań, wyznania, poglądów. i żeby nie można mu było tego zakazać tak jak i on nie ma prawa nikogo do ich wyznawania zmuszać. a jeżeli czyjeś poglądy są dla ciebie nie do zniesienia to sam znajdz sobie getto w którym będziesz siedział ale nie domagaj się getta dla innych.

ale to ty zmuszasz ja im nie zabraniam chodzic w pochodach chociaz deneruje mnie jak stoje w korku bo wylazi to co roku w czerwcu na drogi w czwartek :D niech sobie chodza sa jednak miejsca ktore naleza do wszystkich a ty chcesz je zawlaszczyc bo domagasz sie krzyzy ale nie pozwalasz innym religiom aby tam swoje dewocjonalia wieszali. ja stoje na stanowisku ze albo kazdy wiesza co chce albo nikt nic nie wiesza tylko ze twoj chory mozg akceptuje tylko twoja chora ideologie gdzie demokracja jest demokracja jesli to katolicka demokracja :D

Gość gość
"katolicka demokracja" bo i katolicki kraj. jak się wyprowadzisz tam gdzie ludzie będą wierzyć w smerfy to będziesz miał demokrację smerfową. a puki co w polsce jest ponad 90 procent ochrzczonych w kościele katolickim, włącznie pewnie z tobą, i z tego powodu tak straszliwie "cierpisz". ale to proponuje skorzystać z demokracji i zacząć namawiać ludzi do tego żeby nie chrzcili swoich dzieci a nie proponować wierzącym zamknięcie w getcie.

Gość gość
offerma pajacu wynocha do maminego cyca