Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice mówią mi że zostane starą panną bo mam 25 lat i nie mam chłopaka

Polecane posty

Gość gość

Ciagle mi gadają czy kogos poznałam :/ ciagle mowią o sąsiadkach i dziewczynach od siebie z pracy czy dalszej rodziny, ze juz od dawna mają chłopakow a niektore juz meżów :O Od kilku dni matka prowadzi na mnie zmasowany ''atak'' bo dowiedziała się, ze moja dawna przyjaciolka z podstawówki ktora jest w moim wieku bierze slub za miesiac eh ciagle jedno i to samo: Martyna ma narzeczonego, pracuje i sie ustatkowała... Martyna jakos poznała chłopaka a ty siedzisz i nikogo nie masz.... P. musi byc dumna z Martyny, wychodzi za mąz, Bartka juz ożeniła (jej brat), Natalka zdała prawo jazdy i idzie na studia do Wrocławia a ty siedzisz i nic nie robisz... K***a mac :O

Gość gość
to mów, że dzisiaj jest moda na singielki. :)

Gość gość
Czy was tez tak dręczą ? Nie jestem jakąs paskudą, bylam z dwoma chłopakami (związki w ukryciu bo moi rodzice by ich na pewno nie zaakceptowali no i w koncu sie to rozpadło :( ) , kilku się krecilo ale nie moj typ, nie chce byc z kim kto nie podoba mi się w 100% zarówno z charakteru jak i wyglądu. Za tydzien mam rozmowe o pracę w Warszawie, czuje ze sie uda i wreszcie się stąd wyprowadze :(

Gość gość
gość - moj tata nie wie co to takiego singielki, dla niego singielka to puszczalska ''stara panna'' która dorobiła się kasy i spotyka się z murzynami - podobnymi slowami mi to powiedzial - albo nieszczęsliwa samotna kobieta. A moja mama? ''Bez chłopa nie da się zyc'' :/ Zero dyskusji, jedynie brat mnie rozumie, ale jemu poki co dają spokoj bo ma 19 lat :O

to szukaj na siłę a potem żyj w smutnej wyrachowanej instytucji, bo tak chciała mamusia wychowując dzieci kochane bardziej od męża i w każdej najdrobniejszej sytuacji wybierane ponad niego, bo przeciez są ważniejsze

Gość gość
Nic się nie martw, ja mam 26 lat jestem już 3 lata w związku, od roku mieszkamy razem, a i tak o ślubie ani widu ani słychu i pewnie tak już zostanie no chyba, że się zwiąże z kimś innym :(

Gość gość
z jednej strony takie psychiczne dreczenie jest zle i proponuje cos z tym zrobic z drugiej strony rodzice widac ze sie toba interesuja i chca dla ciebie dobrze tylko nie wiedza jak ci pomoc ! Wielu ludzi niestety nie obchodzi los wlasnych dzieci to przykre !

Gość gość
Gosciu wyzej myslisz, ze ślub cos zmieni ? Nie rozumiem tego parcia na papierek co ci to da ? Zobacz na kafe ile patologii w małzenstwach, to nic nie zmienia a nawet jest jeszcze gorzej.

Gość gość
no to przykre w takim razie. Skoro ojciec własny ci tak mówi, to mu odpal, że ja patrzysz na jego małżeństwo, to odechciewa ci się zakładać rodzinę :) Jak miałam 28 lat, sptkałam kolezankę z klasy. Ona już po rozwodzie, 4 dzieci. Każde z innym facetem. Spytała co u mnie. Mówię, że się z kimś spotykam. Ona - a, to ty stara panna jesteś... :(

Gość gość
Mnie matka gnębi, że jestem sam i jestem prawiczkiem. Przekichana sprawa jak własna matka chce Ci zamówić prostytutkę byś nie był prawiczkiem :(

najpierw każdy napiera na ślub, apotem każdy przekonuje, że ślub nie jest najważniejszy na świecie, że małżeństwo to sprawa trzeciego rzędu przy rodzicielstwie. a potem dyskusje nad zezwoleniem małżeństw homoseksualnych i nagle okazuje się, że małżeństwo to fundamnet cywilizacji i najważniejsza rzecz na świecie... a potem jak u hetero rodzi sie dziecko, to małżeństwo nie jets najważniejsze na świecie... zrozum człwoieku świat...głupi ludzie, walczący o małżeństwo, ale mający go w dupie na codzień, bo dziecko ważniejsze, wakacje z myślą o dziekcu, obiad z myślą o dziekcu, szybsza reakcja na potrzeby dziecka i gotowość wrzucenia męża w przepaść, bo dziecko bo mąż to tylko obcy chłop i można mieć wielu więc czemu napieracie na śluby? czemu nie dacie gejom możliwości zawarcia małżeństwa? przecież kurwa to i tak nie jest najważniejsze, o czym trąbicie a agresją na każdym topiku przekonywującym, że dzieci się kocha o wiele wiele bardziej...kurwa...hipokryci

Gość gość
heloiza999 - nie tłumacz tego tym kretynom bo oni i tak nie rozumieją o czym mówisz :D Szkoda nerwów :D

Gość gość
nie szukaj na sile - nie rozglądaj sie na sile za facetem...

Powiedz rodzicom, ze starannie szukasz partnera i nie rzucasz się rozpaczliwie na pierwszego lepszego byle tylko był.

Gość kjdkqk
powiedz matce niech zajmie sie soba i swoim malzenstwem a jak bedziesz wychodzic za maz to powiesz jej mc wczesniej zeby zdazyla kupic prezent:O nic na sile,ja swoja wielka milosc poznalam po 30 jestesmy razem 5 lat i jest cudnie

niestety zauważyłam... tylko dla mnie to wszytsko hipokryzja...najpierw gadają, że małzeństwo to zwykły kontrakt, że nic nie równo się rodzicielstwu, a zwiazek to jedynie instrument służący dzieciom, a póxniej zmiana o 180 stopni kiedy słyszxą, że ktoś ma 30 lat i jest panną lub kawalerem i nagle małżeństwo to najwyższa wartość;-/ tzn. ja akurat uważam, że dla osoby pozostajacej w takim związku, to jego trwałość POWINNA być najwyższą wartością ale Ci co tak naciskają na te śluby i tak bronią ich tym gejom to sami nie uważają, że małzeństwo jest ważne, bo miłość do dziecka wg nich wymiata

Gość gość
Wow, logicznie myśląca kobieta...Jeszcze yeti i widziałem już wszystko:)

Gość pijanapowietrzemmmm
mnie również męczą, rodzice, dziadkowie i dalsza rodzina :D właśnie skończyłam 25 lat i na urodzinach nadarzyła się okazja na nagonkę :P to że, nikogo nie przyprowadzam, nie oznacza wcale że nikogo nie mam, jednak wole trzymać ich w nieświadomości, w przeciwnym razie pojawiła by się niewyobrażalna presja na ślub z ich strony :) z K jesteśmy w wolnym związku, spotykamy się, kiedy mamy na to ochotę i taki układ jest dla nas w pełni satysfakcjonujący :D oni by tego nie zdzierżyli, wobec czego muszę wysłuchiwać jakim to jestem nieudacznikiem, bo sobie nikogo znaleźć nie mogę :D także trzymaj się kobieto! i puszczaj mimo uszu te wywody :)