Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaalka

ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość aaaaaaalka

Hej, W piątek w nocy uprawiałam seks z moim chłopakiem. Jak zwykle zabezpieczyliśmy się prezerwatywą.Jednak oboje byliśmy wstawieni, więc do końca nie wiemy jak wszystko przebiegało. Zwykle uprawiamy dodatkowo stosunek przerywany, ale nie pamiętam, jak było tamtego dnia. Na pewno nie doszło do stosunku bez zabezpieczenia, prezerwatywa też była cała po stosunku, żadnych uszkodzeń. Ale okazało się, że ten dzień był końcem moich dni płodnych. Trochę się denerwuję, bo nie do końca wszystko pamiętam z tego wieczoru. Nie wiem, czy w tym cyklu miałam owulację, nie zauważyłam u siebie jej objawów, ale wykluczyć tego nie mogę. Po okresie źle policzyłam dni płodne i myślałam, że już jestem po, jednak, po ponownym przejrzeniu kalendarza, okazało się, że nie. Od wczoraj zastanawiam się, czy wziąć tabletkę 72 godz, czy nie. Jak myślicie, jest ryzyko ciąży?

Gość gość
Jeśli prezerwatywa cały czas była na swoim miejscu:) - niewielkie. Jednak mówisz, że nie pamiętasz wszystkiego, więc może poradź się lekarza. I tak musisz pewnie do niego dziś iść po tabletkę, jeśli jednak się zdecydujesz.

Gość Mamita2013
Ryzyko zawsze jest bo najlepsza antykoncepcją na 100% jest tylko brak seksu . Tak jest zawsze ryzyko

Gość gość
Tak, wiem o tym. Nie wiem sama, czy brać tą tabletkę, czy nie... Mój organizm strasznie reaguje na takie rzeczy. Niby wygląda na to, że wszystko było na swoim miejscu, ale jednak boję się, bo nie byliśmy tak ostrożni jak zwykle jesteśmy. Ech...

Gość gość
To nie ryzyko, to samo szczęście zostać rodzicem :D

Gość aaaaaaalka
Tak, wiem o tym. Nie wiem sama, czy brać tą tabletkę, czy nie... Mój organizm strasznie reaguje na takie rzeczy. Niby wygląda na to, że wszystko było na swoim miejscu, ale jednak boję się, bo nie byliśmy tak ostrożni jak zwykle jesteśmy. Ech...

Gość aaaaaaalka
Wyobrażam sobie. Ale nie chciałabym jeszcze tego szczęścia doświadczać.