Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinczak1992

czy to już poród

Polecane posty

Gość karinczak1992

dziewczyny pomóżcie...jestem w 38 tyg ciązy termin mam na 29 sierpnia ale bylam dzis na wizycie u ginekologa i powiedzial ze nie ma szans ze donosze bo mam juz prawie 3cm rozwarcia jeszcze niedawno mialam wyciagany pessar, doktorka kazala mi przyjsc we srode do szpitala i chyba mnie zostawi na porodowce, od paru dni mam bóle krzyza jak przed okresem jeszcze teraz zauwazylam krwawienie ale nie mam skurczy, miala ktoras z was tak. To krwawienie moze jest przez badanie ginekologiczne, boje sie ze nie dotrwam nawet do srody...

Gość gość
Rodzisz jedz na pogotowie!!!

Gość gość
Poród w 38 tygodniu - tylko się cieszyć :). Dziecko donoszone, a ty nie będziesz musiała jeszcze 2 tygodnie zmagać się z brzuchem i wracającymi upałami.

Gość karinczak1992
ale nie czuje nic, zadnych skurczy nic, chyba ze sie pozniej zacznie....

Gość gość
Ja też nie czułam, miałam małe krwawienie i sączyły się wody. Skurcze przyszły dopiero po kroplówce.

Gość gość
to może być poród ale nie musi. Na Twoim miejscu jeszcze dzisiaj ( jeśli nadal masz krwawienie ) podjechałabym na pogotowie. Niech Cię zbadają i będziesz spokojna. Albo zatrzymają Cię już na porodówce, albo puszczą jeszcze do domu :)

Gość karinczak1992
a waszym zdaniem powinnam we srode juz wziac torbe?

Gość gość
tak, wez torbe we srode, jak w ogole dotrwasz do srody ;) torba spakowana? :)

autorko jak nie ma bóli to zostań w domku ale jak sie juz będziesz wybierać to tylko z torba. Krwawisz bo albo czop odchodzi albo powulutku rozwiera sie szyjka, ale ona sie tak rozwierac moze bardzo długo, a gwarantuje Ci że poród taki bezbolesny nie jest i jakby to było juz to pewnie nie pisałabyś tu do nas. Ale rzeczywiscie to oznacza ze to juz może byc nie długo, ale póki nie ma boli takich prawdziwych, albo nie odejda wody- to ja bym pozostała w domu.

Gość gość
Ja ok., tygodnia po zdjęciu pessara miałam kłucie w szyjce, krwawienie- jak pojechałam na pogotowie okazało się że odszedł czop i tyle, rozwarcie fakt, na 6 cm ale chodziłam z takim aż do terminu :) Potrzymali mnie 2 dni w szpitalu na wszelki wypadek i tyle. Też myślałam że lada dzień urodzę, brzuch opadł, główka nisko, plecy pobolewały od dawna więc nie zwracałam uwagi. A trochę jeszcze chodziłam :) Przy dłuższym plamieniu jedź na izbę przyjęć albo do ginekologa, to nie zawsze tylko czop, czasem się łożysko odkleja i lepiej szybciej zareagować.

Gość gość
ale to krwawienie żywą krwią czy plamienie brązowe? Jeśli to pierwsze to juz jedź do szpitala szybko..mnei tak lekarz poinstruował....

Gość karinczak1992
torbe mam juz spakowaną, na razie nic sie nie dzieje w nocy mialam lekkie skurcze tylko ale przeszło, zobaczymy co powiedzą w szpitalu...

Gość karinczak1992
wczoraj to była krew tak trochę, a rano brązowa wydzielina

Gość karinczak1992
a waszym zdaniem zostanę juz w szpitalu? brzuch mam bardzo nisko, głowka dziecko tez jest bardzo nisko pani doktor nie mogla jej nawet zmierzyc, dzidzius wazy 2700;) bardzo bym chciala juz urodzic

Ja miałam krwawienie przed porodem.Nie zbyt silne ,męczyłam się całą noc z tym ,bo wkręcałam sobie ,że to jeszcze nie teraz...Ale ból był tak silny ,że w końcu pojechałam do szpitala i okazało się ,że rodzę :D Lepiej jedź na pogotowie ,bo różnie to może być,chyba nie chcesz w domu urodzić czy w samochodzie ? ;)

Gość karinczak1992
no jutro mam na 10h do szpitala zobaczymy jak to będzie;) a mogą mi dac cos na wywolanie porodu?

Gość karinczak1992
brzuch mam cały czas twardy i brzuch mnie pobolewa ale tak jakby żołądek;/

Gość karinczak1992
jednak nic się nie dzieje, byłam w szpitalu ale wróciłam do domu na razie nie urodze;p ale pani doktor powiedziała że odchodzi mi czop więc może juz niedługo...

Gość gość
to teraz tylko czekać na skurcze :) gratuluję bo ja na pewno nie donoszę do końca :( jestem w 32 tc i lekarz powiedział, żebym wytrzymała chociaż jeszcze 3 tygodnie i będzie ok a skurcze już mam... ale jakoś dam radę a za ciebie trzymam kciuki i oczywiście zazdroszczę tygodnia ciąży w którym jesteś bo dla mnie to tylko marzenie :) pozdrawiam!

Gość Siilimana
Poprzedniczce życzę jeszcze conajmniej 5 tygodni w ciąży :-) A z tymi "wyrokami" lekarzy różnie bywa mój w 34 tc mówił, że na pewno urodzę przed terminem a urodziłam w 42 tc (wywoływany).Poród da się przewidzieć najwyżej 24 h przed (w sumie dopiero jak się zaczyna). Powodzenia!

Gość karinczak1992
ja bym chciała juz urodzic;) mam rozwarcie na 2 cm ale to pewnie roznie bywa...skurcze mam codziennie ale niieregularne i wczoraj zauwazylam ze mam mokrą wkładkę ale o napewno nie było siku bo zdązylam do lazienki, to może wody mi sie sączą ale to tylko wczoraj tak było a teraz nic, sama juz nie wiem

Gość autorka autorka autorka
ja mam rozwarcie 2 cm od 2 tyg. skurcze na ktg tez mi wychodzą takie lekkie ale na razie nic...trzeba czekac. Niby chciałabym urodzić a z drugiej strony jeszcze nie teraz :) strach mnie po prostu ogarnia

Gość karinczak1992
ja też sie boje bo to moja pierwsza ciąża, ale juz bym chciała;) juz mnie strasznie bolą pachwiny taki ból ciągnący w dół, do tego ból krzyza;/

Gość karinczak1992
a czy przed porodem mialyscie biegunke? ja codziennie latam na kibelek bo zaczyna mnie brzuch bolec i musze...