Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o gotowanie zup

Polecane posty

Gość gość

ile miesa i warzyw uzywacie do gotowania zupy np. pomidorowej czy jakies innej w garnku 3l.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja daje mniej więcej 2-3 średnie marchewki jedną dość dużą lub 2-3 małe pietruszki Kawałek selera tak srednio 2x2cm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A mięsa to zależy jaka zupa. Jak na drobiu robie to ćwiartka plus 2-3skrzydełka albo same skrzydełka wtedy 5-6. Jak robię na kości wedzonej to taki kawałek 10-15cm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja pierdziule co za temat a ta odpowiadająca...hahaha!Co za dokładność.Ja wrzucam tyle na ile mam ochotę.To naprawdę taka ciężka sprawa ugotować zupę??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziś gotowałam pomidorówkę na skrzydle indyczym, do tego 4 średnie pomidory, marchew spora, pietruszka cała/z nacią/, kawałek selera z nacią, por średni, cebula mała, gałązka lubczyku - teraz warzywa mam w ogrodzie więc nie żałuję, zimą daję mrożone poszatkowane i pomidory z puszki albo przecier ze słoika. Wiele zup gotuję bez mięsa, większość tak na prawdę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak jestem ciekawa czy ja nie daje za malo miesa czy warzyw. ja robie raczej biedne zupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie totalnie na oko,tyle ile mam albo tyle na ile mam ochote. Raz.to bedzie jedna marchewka a raz 10,czasem 2 pietruszki a czasem w ogole. Tak samo z miesem,koscia itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Katia 8778
To, że co ktoś napisze ile czego wrzuca nic Ci nie da, bo znaczenie ma też jaki garnek i ile wody. Na 4 litry zupy potrzeba więcej mięsa i warzyw niż na 2 litry. Ja wrzucam dużo warzywek, szczególnie jak gotuje rosołek, w garnku jest aż tłok ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mam garnek 3 l.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czip czop czap
nie gotujcie zup dla niemowlakow na skrzydelkach - tam jest najwieksze stezenie hormonow i tego calego swinstwa ktorymi sa faszerowane kuraki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mięsa do większości zup nie daję w ogóle, robię na podsmażonych na oliwie/ maśle warzywach (a tych daję sporo). Na mięsie robię w sumie tylko rosół, żurek, kapuśniak, barszcz biały i grochówkę, z rzadka barszcz czerwony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×