Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikesxxx

Trudna sprawa

Polecane posty

Gość mikesxxx

Witam Bardzo proszę o podpowiedź bo mam problem, mam czworo rodzeństwa i ja jestem najmłodszy, ponad dziesięć lat temu rodzice przepisywali cały majątek i każdy z dzieci (pięcioro) otrzymało, pole działki budowlane, a ja z kolei otrzymałem dom rodzinny w którym mieszkam. Wszyscy z rodzeństwa czyli 2 braci i 1 siostra mieszkają już w swoich domach i mają swoje rodziny, jednak najmłodsza siostra która ma już 37 lat dalej mieszka w tym domu choć ma chłopaka z którym jest już od ok 8 lat (który UWAGA dostał od swoich rodziców mieszkanie i jest jedynym włąscicielem tego mieszkania i mieszka sam bez rodziców), siostra z kolei ani myśli się z tego mieszkania wyprowadzić wręcz trzyma się rękami i nogami mamusi pod pretekstem opieki. Ja z kolei jak dostałem ten dom to sam wyremontowałem górny poziom i teraz obecnie przyprowadziłem do tego domu narzeczoną i mam za miesiąc ślub. Nie muszę mówić że moja przyszła żona i siostra uparta się nie cierpią. Siostra uknuła plan iż jak jej coś zrobię w temacie wyprowadzki to skłóci mnie z całą rodziną i de facto matka już się do mnie nie odzywa i siostra. Proszę o podpowiedź od czego tu zacząć robić porządek z tą sytuacją i osobami

Gość gość
jak dom jest na ciebie to wypier...... siostrę i matkę

Gość mikesxxx
Dom jest przepisany na mnie, na rzecz matki mam służebność ojciec zmarł 6 miesięcy temu a siostra jest też w tym domu zameldowana