Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy odpadnie kikut pepowiny czy mozna wykapac dziecko

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Dzis odpadł mojemu synkowi kikut pepownicy (ma 3 tygodnie). Zastanawiam sie czy moge go dzisiaj normalnie wykapac i czy nie bedzie go bolalo ani pieklo? Srodek pepka nie jest wysuszony jeszcze bo widze ze sie "swieci" i jest mala ranka. A jesli mozna kapac to powiedzcie mi czy po kapieli popsikac ten pepek octaniseptem czy juz nie? Z gory dziekuje za odpowiedzi Nie mam pojecia co robic...

Gość gość
nawet gdy był kikut to mogłaś go zamoczyć. W innych krajach sie moczy i jest ok. Te ranke popsikaj jeszcze. Szybciej się zagoi

Gość gość
najwazniejsze zeby ranka byla sucha po kapieli zamoczyc mozna

Gość ElenaElena
Można kąpać nawet z kikutem. Kto cię tak zbajerował, że nie wolno? Trzeba tylko dobrze kikut później osuszyć, przed założeniem pieluchy i ubrania. Ba, powiem więcej: nie powinno się go niczym dezynfekować, jeśli się chce żeby szybciej odpadł, bo im więcej się go marze tym dłużej się babrze.

Gość ElenaElena
maże *

Gość gość
To prawda.Ja może raz albo dwa posmarowałam.Odpadł po równym tyg od urodzenia.A u niektórych to i po miesiąc się goi i lepiej. Kąp normalnie maluszka.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Malemu do wanienki dolewam emulsje Oilatum mam nadzieje ze mu nie zaszkodzi. Nie bylam pewna czy moge ten pepek zamoczyc bo jak juz wczesniej pisalam nie jest on wysuszony w srodku. I nie wiem czy nie bedzie go pieklo. Idziemy sie kapac, Napisze dla innych nie wiedzacych jak maly zniosl kapiel :) Jeszcze raz dziekuje bardzo za odpowiedzi, Po kapieli psikne OCtaniseptem. Pozdrawiam