Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy pracujące w sanepidzie

Polecane posty

Gość gość
no, w sanepidzie owszem można brać L4 ale ciągle straszą, że zwolnią, bo już od ok. 5 lat te osoby co odeszły na emeryturę nikogo nie przyjęto, my pozostali pracownicy "zapieprzamy" za nich za te same pieniądze, co niektórzy to owszem przy "korycie" tj. dyrektorze dostali za podlizywanie się, donoszenie itp. nie wiem dlaczego w tych instytucjach nie są weryfikowane płace pod względem wykształcenia i lat pracy, bo sa sytuacje, ze osoba o takim samym wykształceniu i mniej lat pracy dostaje więcej niż o wyższym wykształceniu i latach pracy

Gość gość
nie każdy po studiach, dyplomówkach ma takie szczęście aby tyle zarabiać, mam koleżankę po prawie i po 20 latach pracy zarabia 1800 zł netto, nie każdy ma znajomości aby dostać dobra pracę i to wina pieprzonego rządu bo najniższa winna być nie 1600 zl brutto ale co najmniej 3 tys. brutto

Gość zarabiam 3 tys
chętnie bym się z wami zamieniła, niestety nie mam znajomych, rodziny którzy taką pracę by mi mogli załatwić, w moim mieście bez dobrych pleców ani rusz. Może do mojej emerytury eutanazja będzie legalna, to na pewno skorzystam

Gość gość
ją bym się chętnie z tobą wymieniła, odkladalabym 1 tys miesięcznie na emeryturę a i tak zostałoby mi więcej niż zarabiam w sanepidzie z premiami, trzynastka, czasami pod grusza, i bonami na święta

Gość gość
już pomijam fakt ,e emerytury w budzzetowce zzera zus i my grosze dostaniemy; jeśli chodzi o emeryturę to opłaci się pracować na umowy smieciowe