Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smarowałyście noworodka balsamem lub oliwką po kapieli

Polecane posty

Gość gość

czy niczym nie smarowałyście? bo ja niedługo zostanę mamą i czytam i czytam. Zaopatrzyłam się w mydełko bambino i nie wiem czy to wystarczy czy jednak używac czegoś więcej bo podobno im mniej tym lepiej

Gość gość
wyrzuć to świństwo kup dziecku żel do kąpieli HiPP albo Babydream jeśli dziecko będzie miało normalną skórę - nie smaruj niczym u dziecka najlepiej postępować według zasady - im mniej tym lepiej moje pierwsze dziecko po urodzeniu miało bardzo suchą skórę i raz kąpałam go w Oilatum a raz myłam Hippem kolejne dziecko miało normalną skórę i od początku myłam córeczkę żelem Hipp to wystarczy przy zdrowej skórze dziecka co innego gdy skóra wymaga natłuszczania czy nawilżania intensywnego, ale o tym przekonasz się gdy już urodzisz;)

Gość gość
niczym nie smarowalam i nie smaruje, krem przeciwsloneczny z filtrami mechanicznymi i to by bylo na tyle (ale tez nie po kapieli:P )

Gość moj maz ma
Myjemy od urodzenia tylko mydelkiem bambino i niczym nie smarujemy bo skora tego nie wymaga. Jest gladka i elastyczna,zadnych wysuszen. Balsami,oliwka tylko zatykabpory. Jakby mial skore problemowa to bym uzywala do kapieli olejku z migdalow.

Gość gość
Nie smaruje niczym. Do kąpieli penaten albo emolient.

Gość gość
autorka - właśnie czytałam tutaj wiele tematów na temat kapieli i wnioski były takie, że najlepsze jest mydełko bambino i płyn hipp. Wybrałam mydełko. Ewentualnie zaopatrze sie jeszcze w hipp. Na początku chciałam kupic jonson&jonson 3w1 ale wyczytałam, ze często uczula. Duzo osób pisało tez że kapie maluszka w mydle biały jeleń

Gość gość
Gość 11:23 dobrze mówi o tym Hipp i babydream. Polecam stronkę na której matka z zawodu Chemik robi analize kosmetyków pod kątem ich składu, nawet nie wiecie ile z tych nawet dość drogich niby hipoaregicznych cudów jest niezdatna dla niemowlaczka, masakra, Warto poczytać http://www.srokao.pl/search/label/Oliwki%20dla%20dzieci Polecam i zachęcam do lektury każdą mamę której zależy na zdrowiu dzidziusia :)

Gość gościówTITi
Córka ma 2,5 roku i jeszcze nigdy nie była smarowana żadnym balsamem czy oliwką . Od urodzenia używam tylko mydełko Bambino albo szare mydło i nic więcej .

Gość gość
a po co smarowac jak dziecko ma zdrowa skore??

Gość gość
A PO CO SIEBIE SMARUJESZ BALSAMEM??? Ja córkę kąpię w olejku Hipp a później smaruję balsamem tej samej firmy.To oliwka zatyka pory - NIE balsam. Mydełko zostawia osad i dziecko ma po nim dziwną skórę.No ale mydełko kosztuje ze 2 zł a olejek Hipp do kąpieli ok 20 zł więc nie dziwne że matki wybierają mydło.

Gość Katia 8778
Mydełka wysuszają skórę :/ nie są dobre...

Gość gość
Ja najpierw cale cialo Olivka teraz probuje balsamu I oliwka na glowke

Gość gość
tylko plyn do kapieli z hippa uzywalam czasem balsam z tej samej serii ale to raczej prewencyjnie bo skora i tak byla miekka i nawilzona

Gość gość gość
Fakt, że teraz jest dużo przeciwników oliwek mimo, że przez wiele lat prawie każda mama codziennie oliwkowała po kąpieli. Ja uważam, że oliwka jest dobra do masażu, ale nie należy ją wylewać na dziecko litrami tylko z umiarem, od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi.

Gość gość
" A PO CO SIEBIE SMARUJESZ BALSAMEM???" Otoz ja siebie nie snaruje balsamem. Dzieki temu ze o skore dobrze dbam,nie wysuszam jej i nie wyreczam w naturalnym tworzeniu bariery lipidowej,nie wymaga ona stosowania balsamow na bazie parafiny z dodatkiem parabenow i innych chemikaliow nieobojetnych dla skory.

Gość gość
ja uzywam dla dziecka mydla bambino, nie dlatego ze tanie, ale ze wygodniejsze dla mnie niz plyny. Syn nie mial i nie ma problemow ze skora, nie smaruje go niczym po kapaniu, jak byl noworodkiem to co dwa, trzy dni smarowalam go balsamem hippa.

Gość PoCOOOOOOOOO
Ja tez nie smaruje nigdy zadnym balsamem .W sumie to po co takie małe dziecko smarować balsamem jak skora jest zdrowa? Od urodzenia używam tylko mydełka Kajtek lub Bambino.

Gość gość
ja smarowałam oliwką bambino,potem przyszła połozna i kazała kupic emolim,kupiłam,ale po paru dniach i tak wróciłam do oliwki

Gość gość
*emolium

Gość amelialily
bardzo dobry jest płyn z Baby cap, przynajmniej u nas bardzo dobrze daje radę :)