Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić żeby maluszek przybrał na wadze

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny! Jestem w ciąży (30tc) i okazało się, że mój maluszek jest troszkę za mały-waży niecałe 1200g. Co mogę zrobić aby podnieść wagę mojego nienarodzonego jeszcze maluszka?

Gość gość
Nic, prócz tego, by zdrowo się odżywiać, nie szkodzić dziecku używkami. Prócz tego napewno dość częste kontrole u ginekologa, żeby móc sprawdzać przepływy i stopień dojrzałości łożyska. Pozdrawiam

Gość gość
Wizytę mam za 2 tygodnie, to nie mogę w żaden sposób przyczynić do wzrostu wagi mojego maluszka? Odżywiam się dobrze, jem dużo warzyw i owoców i martwi mnie to....

Gość gość
Spokojnie. Jeszcze urosnie. Teraz zacznie nabierac masy. Najwiekszy apetyt ma sie wlasnie na koncu ciazy.

Gość gość
No ale waga 1200 g w 30 tc to nie jest jakoś drastycznie mało, szczególnie, że obliczanie wagi poprzez usg jest nieprecyzyjne. Znam tylko jedną lekarkę w Krakowie, która bezbłędnie określa wagę dziecka w łonie matki i prognozuje wagę urodzeniową, ale ona zajmuje się wyłącznie usg i badaniami inwazyjnymi. Nie prowadzi ciąż, nie zajmuje się innymi aspektami ginekologii. nieco inaczej oblicza tę wagę niż inni ginekolodzy. Ponadto dziecko w ostatnim trymestrze bardzo dynamicznie przybiera na wadze, o ile oczywiście łożysko jest w pełni wydolne, więc jest to bardzo ważny aspekt. Poza tym naprawdę niewiele można zrobić.