Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwunia_1658

pozytywny wynik testu ciazowego i dostalam okres

Polecane posty

Cześć Jestem sylwia, mam 19 lat.. Od dwoch mies staram sie wraz z chlopakiem(23l) o dziecko... Od 5 dni mam okres. Dostalam go w terminie.. rozni sie od wczesniejszych, jest delikatniejszy.. Dwa ni przed okresem zrobilam test ciazowy.. najpierw wyszla gruba rozowa kreska kontrolana, a po ok 2 min bardzo delikatna bladziutka kreseczka,az nie moglam uwierzyc ze szczescia.. W dodatku odkad sie staramy to troche przytylam, uwidocznil mi sie brzuszekk i piersi nabraly kształtow.. staly sie bardziej jedrne.. czesto jadam, oddaje mocz. Czasami mam zgage.. Slyszalam ze mozna byc w ciazy i miec normalny okres nawet do 3 mies lub 5.. Nie wiem co robic i myslec z chlopakiem???.. tak bardzo chcemy byc rodzicami:) bardzo proszę o pomoc lub porade :)

Gość gość
jak skończy Ci sie okres to idź do ginekologa

Gość gość
To chociaż test powtórz.

Gość gość
Nie za wcześnie na dziecko? Hormony się na resztki mózgu rzuciły? :O

Gość gość
moim zdaniem ejstes w ciazy. jak test jest pozytywny to juz nic z tym nie zrobisz-jestes w ciazy innej opcji nie ma. wiecm bo sama zaszlam w ciaze gdzie szanse na to mialam jeden na biliard i mimo pozytywnego wyniku nie wierzylam wiec obdzwonilam mase lekarzy z pytaniem czy mozliwe ze testsie myli.-nie ma takiej opcji, -pomyslki sie zdazraja ale tylko w druga strone

Gość gość
19lat?? sorry ale w tym wieku zdecydowanie na dzieciaka za wcześnie, to zwykla fanaberia, jeszcze bedziesz zalowala

Gość gość
mojemu kumplowi i jego dziewczynie wyszedł pozytywny a okazało się ze nie jest w ciąży. ale sądzę że faktycznie Ty jesteś w ciąży.

wiesz, moze mam 19 lat ale jestem bardzo dojrzala i odpowiedzialna jak na swoj mlody wiek.. zawsze z tym mialam problemy wsrod kolegow i kolezanek.. wiem czego chce od zycia... tylko ten okres mnie zastanawia

Gość gratuluję to ciąża
będziesz mamusią:) to nie okres tylko plamienie imlantacyjne albo jakieś niebezpieczne krwawianie, idź do lekarza ale jutro zrób beta hcg i będziesz perwna. co do testu, wystarczy cień cienia drugiej kreski

Gość gratuluję to ciąża
ja miałam takie plamienia w dniach miesiączki w ciązy do 3 miesiąca

Idź do lekarza ,bo to może być początek poronienia.Testy zazwyczaj się nie mylą.W tak wczesnej ciąży nie wkręcaj sobie,że brzuch Ci się powiększył.Jedyne objawy to częste oddawanie moczu,ból piersi i zgaga tak jak napisałaś.Najlepiej zrób badanie na Bete hcg.

Gość gość
mogłaś poronić :(

Jeśli chcesz mieć dziecko ,to idź teraz .Tak jak mówię to może być początek poronienia.U mnie tak właśnie było ,najpierw delikatne krwawienie ,które myślałam ,że jest spóźniającym się okresem ,a później poszłam do lekarza który stwierdził poronienie :O Było już za późno ,bo czekałam do końca aż ten ''niby okres'' mi się skończy...

Gość gość
19 lat to jeszcze niemal gównarzeria. Pokończyć szkoły i dopiero brać się za dzieci... głupota, szkoda mi dzieci :/

Gość gość
nie wierze, ze w wieku 19 lat jest sie przygotowanym na dziecko. przeciez ty jeszcze niczego nie przezylaś, niczego nie wiesz o zyciu! a jak sie wpakujesz w dzieciaka to jestes na dluuuugie lata wyeliminowana. a jakie masz wyksztalcenie? macie oboje stala prace? macie wlasne mieszkanie?

Gość gość
sylwunia_1658 wiesz ja chcialam isc do lekarza ale pani w rejestracji powiedziala ze p doktor przyjmie mnie dopiero w pazdzierniku xxx co to za bzdura???? oj, coś mi sie wydaje ze trolujesz

Gość Mamusia kochana
Nie rozumiem czemu 19- latka nie może być matką w młodym wieku ? To jakaś bzdura . Ja zostałam matką w wieku 18 lat , świetnie radziłam sobie z wszystkim lepiej niż niejedna 30,moja córa ma już 7 i ma młodą mame ;).

To tylko jednego ginekologa macie ? Nie zwlekaj jeśli Ci zależy ,ja teraz wiem ,że każde plamienie w ciąży może być groźne ,i lepiej to sprawdzić.

Gość gość
no to jesteś wyjatkiem potwiedrzajacym regule ale mnóstwo mlodych mamuś niestety nie daje rady i (nieświadomie) wylewa swoje frustracje na dziecku. a to nie jest fajne.

Gość gość
Równie dobrze może to być poronienie. Lekarz.

Gość gość
No i co że ma 19 lat. Też urodziłam córkę w tym wieku, tydzień po maturze. Drugą pięć lat później studiach zaocznych i co???? Teraz mam 30 lat, dobrą pracę, fajnego męża który jest ojcem tych dzieci i mam się świetnie. Moja jedenastolatka cieszy się że ma młodą mamę, a ja się cieszę że za mną już pieluchy zupki i kaszki. Co do tego krwawienia to obawiałabym się wczesnego poronienia. Koleżanka mamy też zrobiła test, cieszyła się z ciąży, a po kilku dniach zaczęła krwawić i poroniła. Dodam że po krótkim czasie bez problemu zaszła znowu i ma fajnego synka. Pozdrawiam.