Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIEMCY pytanie

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie. Corka jest teraz na wakacjach w Niemczech, tak sie zlozylo ze bardzo chce tam zostac, po wielu rozmowach i przemysleniach zgodzilam sie. Corka ma 17 lat, chce tam dalej isc do szkoly. Ale pytanie teraz tak: czy ona normalnie moze sie tam zameldowac, jezeli ja, jakby nie patrzac jeszcze opiekun prawny jestem w Polsce? Z mezem rozwiodlam sie kilka lat temu, corke wychowuje tylko ja. Z gory dziekuje

Gość gość
nie rozumiem, ona jest u Ciebie? Czy Ty jestes w Polsce, a ona chce tam sama zostac? Wydaje mi sie, ze nie ma sensu, lepiej poczekac rok, jak zda mature to spokojnie bez komplikacji tu przyjedzie.

Gość gość
oki, zrozumialam, U kogo wiec chce Twoja corka w Niemczech zostac? Radze przejsc sie do radcy prawnego, liste mowiacych po polsku i znajacych sie na polskim i niemieckim prawie znajdziesz w necie

Gość gość
Matura jakby nie patrzec dopiero za 2 lata, jest tam moja siostrzenica wraz z siostrzencem, a takze mojej corki chlopak pelnoletni juz. Duzo nad ta decyzja myslalam i nie chce jej bronic, tym bardziej, ze widze co sie w Polsce dzieje oraz to ze ona nie jest tu szczesliwa. Nie wiem tylko jak to wlasnie wyglada od strony prawnej, bo to ze ja sie zgodzilam to jeszcze nic. Myslalam ze moze jest tu ktos z tego kraju i troszke sie orientuje, ale z gory dziekuje wszystkim za wszelkie odpowiedzi